Poznato je da se ekonomski ciklusi mogu precizno proračunati i predvidjeti uz pomoć astrologije. Za business je to velika sreća kada možete točno predvidjeti recesiju. Krajem osamdesetih godina britanski astrolozi zaključili su da je najveći i najsigurniji faktor predviđanja pojave recesije takozvani trostruki ciklus Jupiter - Saturn. Uskoro zatim se njihov zaključak pokazao točnim, a činjenica da je to publicirano u novinama namijenjenim poslovnim ljudima pomogla je da se poslovna astrologija počne uvažavati i razvijati. Koristeći dugoročna predviđanja ekonomskog rasta ili stagnacije moćno je oruđe za investicije bilo koje vrste. Ako poslovan čovjek zna kada i koliko duboko će biti opadanje vrijednosti kapitala može svoje planove o ekspanziji kompanije prilagoditi tome (reducirati ih). Slično je i s ekonomskim rastom: unaprijed predviđen i poznat može pripremiti kompaniju za oporavak i razvoj.

 

Investitori i oni koji žive od špekulacija na burzama shvaćaju da burzovno tržište ovisi o međuodnosima planeta i njihovim kratkoročnim ciklusima. Baš kao što je poznato da su burzovni astrolozi predvidjeli takozvani "crni ponedjeljak" 1987.g. već mnoge ključne i velike zaokrete na tržištu. Investitori koji koriste predviđanja poslovne astrologije maksimalno su povećali svoje prihode. Možete čitati istraživanja brokerskih kuća, literaturu iz područja financija, slušati savjete burzovnih stručnjaka i na kraju možete ispasti ništa manje informirani od prosječnog ekonomiste. Poslovna astrologija vidi one druge, "nevidljive" faktore, iza tržišne scene, koji pokazuju što će se stvarno i realno dogoditi na tržištu. Ova grana  astrologije je osim toga korisna u poslovnom i investicijskom planiranju pojedine kompanije. Koristeći ''kartu rođenja'' kompanije kao poslovnu "autokartu" možete utvrditi snagu i slabosti kompanije, ali i okruženja te na vrijeme poduzeti prave korake. Isti tržišni uvjeti u 1988/1989. g. dvije kompanije u različito proživjele: jedna se po savjetu astrologa skoncentrirala na konsolidaciju umjesto na ekspanziju i izašla jača iz razdoblja opće krize dok je druga pretrpjela neuspjeh s investicijama.

 

Poslovna astrologija se u suštini bavi pojmom vremena - odgovorom na pitanje "kada". Ništa nije važnije u businessu od timinga. U tom kontekstu evo bazičnih značenja planeta:

Sunce – pokretačka snaga, okidač poslovnih aktivnosti i kratkoročni timing indikator.

Mjesec – masovno tržište, javna reakcija, još jedan okidač i timing indikator vrlo snažan u kombinaciji sa Suncem (eklipse).

Merkur – trgovina i komercijala, trgovanje na burzovnom tržištu, novosti, komunikacija, promet i putovanja.

Venera – novac, efektiva, izvori sredstava, javna potvrda i popularnost.

Mars – aktivnost, konkurentnost, agresija, može povećati i umnožiti veličinu i količinu tržišnih promjena.

Jupiter – ključni planet u poslovnoj astrologiji. ekspanzija i optimizam u ekonomiji, stvaranje novca – osnovni simbol rasta.

Saturn – drugi ključni planet u poslovnoj astrologiji. stabilnost, restrikcije, pesimizam – osnovni simbol "stezanje remena".

Uran – dinamične inovacije i originalni potezi, nenadani događaji, promjene i obrati status quo stanja.

Neptun – konfuzije, zavaravanje, iluzije i deziluzije, umanjena struktura, inspiracija, idealizam.

Pluton – snaga i transformacija, destrukcija i rekonstrukcija.

 

U predviđanju trendova u financijama vrlo je važna pozicija Mjesečevih čvorova. Posebno je naglašen utjecaj u ekonomiji SAD i zemalja u znaku Raka. Pored osnovnih aspekata ( konjunkcija, opozicija, kvadrat, trigon i sekstil) koristi se polu-kvadrat, in-konjunkcija i quintil koji obogaćuju osnovne aspekte i čine situaciju na tržištu napetijom. Quintil se smatra pozitivnim utjecajem. Planetarni ciklusi koriste se za predviđanja sezonskih kretanja na tržištu: rasta, pada, aktivnosti, stagnacije. Primjerice, ciklus Jupiter-Saturn započinje kada se ta dva planeta nađu u konjunkciji. Kako se Jupiter brže kreće, on se preko svih drugih aspekata vraća na konjunkciju sa Saturnom nakon 20 godina i taj ciklus značajan je u ekonomiji. Taj ciklus dvaju najvećih business planeta pokazao se u poslovnoj astrologiji kao siguran indikator recesije devedesetih godina kao i velike depresije i drugih velikih tržišnih preokreta još od 1810. g. od kada se pomno prate i analiziraju. Različita istraživanja pokazala su da je najvažniji indikator burzovnog tržišta Saturn - Pluton ciklus. Ova dva ciklusa su vrlo spora i moraju se za kraća vremenska razdoblja računati manji i brži ciklusi.

Kretanje planeta moguće je danas uz pomoć računala predvidjeti za bilo koje vrijeme u budućnosti i koristiti ih za bilo koju priliku. Nekoć je to zadavalo puno posla za astrologe jer poznato je da su ciklusi kretanja planeta nepravilni. Primjerice Venera se ne kreće uvijek istom brzinom, ona je retrogradna, stacionarna pa direktna. Potrebno joj je između 293 i 410 dana da dođe na svoju početnu poziciju. Dodamo li tome razlike u kretanju drugog planeta, npr. Marsa tada smo svjesni da ne možemo uzimati neke prosječne vrijednosti jer nikuda ne bismo stigli. Računalni programi su jedini spas. Predviđanje varijabilnih planetarnih ciklusa daje nam odgovor na teška poslovna pitanja i probleme. Kao što je važna ''karta rođenja'' jedne kompanije za konkretna predviđanja za tu kompaniju, tako je potrebna i važna ''karta rođenja'' jedna države i jedna burze za točna predviđanja ekonomskih I tržišnih utjecaja na njih. Svi oni astrolozi koji se žele usmjeriti u poslovnu astrologiju imaju pred sobom zadaću da sakupe podatke o osnivanju burzi, tvrtki, države, banaka i drugih subjekata. Pri tome će biti najteže doznati točno vrijeme početka rada pojedinog subjekta. Mogu pomoći horoskopi osnivača, direktora i vlasnika.

Zašto gubiti vrijeme i sredstva ako unaprijed možete odrediti (ne)povoljan trend i ishod? Zašto ne pokrenuti realizaciju vaše poslovne ideje ako možete predvidjeti njezin uspjeh? Zašto ne olakšati sebi upravljanje poslom ako postoje alati za to? Čemu predrasude, jer one sputavaju razvoj? Važno je odabrati provjerenu savjetnicu. Informirajte se.

Javite se na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.