2.jpgPlaćanje VISA i MasterCard karicama
Mogućnost plaćanja VISA i
MasterCard karticama

JUPITER U OVNU

Autor: Romana Horvat

Jupiter 6. lipnja iz znaka Riba privremeno ulazi u znak Ovna, u kojem će se zadržati par ljetnih mjeseci, sve do 9. rujna, kada će se ponovno vratiti u znak Riba. Njegov povratak u znak Ovna bit će koncem siječnja, odnosno od 22. siječnja 2011. g. do 4. lipnja 2011. g..

Jupiter je najveći planet Sunčevog sustava kojemu je potrebno dvanaest godina da bi se na svom putu oko Sunca našao ponovno na početnoj poziciji. Pri tom se u pojedinom horoskopskom znaku zadrži približno godinu dana. Upravlja velikim stvarima u cjelini. Njegov princip je princip širenja i uvećavanja s pokretačkim i instinktivnim silama koje psihi daju potrebnu energiju. Uvijek je tu negdje između realnog i irealnog. Povezujemo ga s pravdom, istinom, religijom, filozofijom, slobodom. Otvoren je svemu što je novo i nepoznato, voli i dramatičnost, a zna biti i pompozan. Osobe s Jupiterom u Ovnu su tolerantnije, optimističnije, ali i mudrije, velikodušnije i vole započinjati nešto posve novo, s čim se još nitko ne bavi.

Što na osobnom planu možemo očekivati od Jupiterovog boravka u Ovnu?
Zadnji put Jupiter je prije dvanaest godina boravio u znaku Ovna. Ovan je prvi horoskopski znak pa mu pripada pionirska uloga. Krasi ga energičnost, hrabrost, entuzijazam, optimizam, samopouzdanje, dinamičnost, brzina, no isto tako zna biti nestrpljiv, sebičan. Jupiter, poznat kao veliki dobročinitelj, onaj koji donosi ekspanziju i sreću, proširenje vidika, duhovno obogaćenje i rast, zasigurno će ostaviti pozitivan i dobar trag svog boravka svima onima koji su rođeni u znaku Ovna. I Strijelac i Lav profitirat će boravkom Jupitera u Ovnu. Blizanci i Vodenjaci također mogu osjetiti blagodati boravka Jupitera u Ovnu.

Osim osoba koje su rođene sa Suncem u Ovnu, općenito svi vi koji imate neku od vaših osobnih planeta natalnog horoskopa smještenu u nekom od naprijed navedenih horoskopskih znakova, u vremenu prolaska Jupitera kroz znak Ovna i ukoliko vam natalna pozicija osobne planete nije jako ugrožena, možete očekivati neku vrstu dobrobiti koju opisuje upravo ta vaša planeta svojim položajem i smještajem u pojedinoj kući vašeg osobnog horoskopa.
Npr. harmonični tranzitni odnosi Jupitera sa Saturnom, Venerom ili Mjesecom pridonose društvenom, financijskom, emotivnom uspjehu, poduzetnosti.... Sve pod njegovim utjecajem je veliko i sveobuhvatno, grandiozno. Ukoliko je tranzitni aspekt neharmoničan, onda će dovesti do neumjerenosti i to u svemu: od prekomjernog konzumiranja hrane i pića, komuniciranja koje prelazi u granice propovijedanja pa i do izbjegavanja rada i obveza. Da biste to znali, dakako, trebali biste poznavati vašu natalnu kartu.

Što možemo očekivati od Jupitera na globalnom planu?
Jupiter u Ribama djelovao je na razini kolektivne svijesti. U Neptunovom znaku Riba Jupiter je bio nošen valovima duhovnosti, suosjećajnosti, nesebičnosti. Spremnosti da sasluša i pomogne svima potrebitima.

Ovan je simbol početka. U Ovnu fokus je na nama samima. Kao pojedinci postajemo svjesni činjenice da se svaka promjena najprije događa na nivou pojedinca. Tek kad svaki pojedinac osvijesti i učini promjenu prvo na samom sebi onda može utjecati i sudjelovati u globalnim promjenama.

Jupiter u Ovnu dodat će veću dimenziju svim dobrim stvarima koje bi se mogle dogoditi pa ako se radi o nekim novim počecima, oni će biti veliki, to se može odnositi i na neke nove energije, nove ideje i rukovodstva, ali isto tako djelovat će i na sve negativnosti. Uvećavat će ih i gomilati. To se može odnositi na gomilanje oružja, trgovinu oružjem, povećanje destruktivnih snaga, sukoba, nasilništva, kriminala. Uslijed svega možemo očekivati gomilanje vojnih i redarstvenih snaga.

Povratak na prethodnu stranicu.

 

 
 

Studio 7 d.o.o. - 2009 | Dizajn i izrada - studio Scion