1.jpgPlaćanje VISA i MasterCard karicama
Mogućnost plaćanja VISA i
MasterCard karticama

UTJECAJ RETROGRADNOG MERKURA

Autor: Anđelka Subašić

Vjerojatno ste već iskusili da postoje periodi u kojima sve ide sporije, odgađaju se sastanci, pomiču rokovi i termini i niz naoko malih stvari komplicira vašu svakodnevicu. Vjerujem da ste ljubitelj astrologije, pa ste čuli za pojam retrogradnog ili usporenog kretanja planeta u pojedinom vremenskom periodu. Vizualno si predočite atletski stadion na kojem trče natjecatelji, svaki u svojoj stazi. U zavoju natjecatelj koji trči po unutarnjoj stazi izgleda brži od onoga u vanjskoj stazi koji kao da je usporio. Slično izgleda kretanje planeta na zavoju (zamišljene) putanje-ekliptike. To je optička iluzija ali ona mijenja kut gledanja i kut među drugim planetama, pa se ta pojava odražava na ljudsku svijest u tom periodu.

U jednoj godini Merkur se retrogradno kreće dva, tri ili četiri puta. Svako njegovo retrogradno kretanje traje približno tri tjedna.

U vrijeme retrogradnog kretanja Merkura usporene su komunikacije, promet, često vozači pogriješe smjer, semafori se kvare, računala su spora i ometena, telefonske komunikacije su zbrkane, mailovi vam ne dolaze ili zalutaju, linije su u kvaru, izgovaramo pogrešno riječi, pišemo pogreške i teže se izražavamo, zagubimo dokumente ili nam ih ukradu, zaboravljamo dogovore, krivo se razumijemo, međunarodni letovi se otkazuju, kasnimo na sastanke iako smo krenuli na vrijeme, vraćaju nam se na radni stol nedovršeni projekti, kvare nam se uređaji, zalutamo, ne uspijevamo dovršiti započeto...

Merkur utječe na sve vrste informacija, komunikacija, usmene i pisane korespondencije, svih vrsta prometa od kopnenog, vodenog pa do zračnog, kao i transporta putnika i robe, trgovine, marketinga, medije, radio i televiziju, internet i računala. Za vrijeme trajanja retrogradnog Merkura i još par dana prije i par dana poslije međuljudski odnosi trpe napetosti i nesporazume pa lako dolazi do svađa. Neriješeni problemi iz prošlosti ponovno dobivaju na svom intenzitetu. U ovom razdoblju prije ćete dobiti neku dezinformaciju nego informaciju ili će pak ta informacija doći (pre)kasno.

Imat ćete osjećaj da je svugdje nekakva gužva, ako krenete plaćati račune, budite spremni na gužve i čekanje u redovima. Tih dana i sam promet se odvija sporije, gužve su veće, više je prometnih nezgoda i vožnji suprotnim prometnim trakom, češći su kvarovi prometne signalizacije.

Vjerojatno je da će biti problema s bankomatima, svim vrstama kartica. Padovi računalnih sustava su izgledni, otežano uspostavljanje internetske veze, problemi sa svim vidovima fiksne i mobilne telefonije. Češće se događaju pogrešno upućeni pozivi ili pak neobjašnjivi prekidi telefonskih razgovora ili nemogućnosti uspostavljenja istih.
Bit će mnogo lapsusa, krivo izgovorenih riječi ili se pak u danom trenutku nećete moći sjetiti adekvatnih riječi koje ste mislili izgovoriti. Zaboravnost je jedna od karakteristika retrogradnog Merkura.
U razdoblju retrogradnog Merkura pazite gdje ostavljate stvari jer se lako mogu zametnuti, izgubiti, a i češća su njihova otuđenja.

Za vrijeme trajanja retrogradnog Merkura, ukoliko ste u mogućnosti, pokušajte izbjeći sklapanje novih ugovora, kao i potpisivanje važnih pravnih dokumenata. Ukoliko nikako niste u mogućnosti izbjeći potpisivanje, pažljivo pročitajte svaki detalj ispisan onim najsitnijim slovima, jer je velika vjerojatnost da nećete uočiti svaku pojedinost, koja kasnije može biti važna činjenica, a velika je vjerojatnost revizije istoga.

Ovo razdoblje nije dobro za kupovinu računala, telefona, mobitela, bijele tehnike, bicikla, automobila jer je podložno kvarenju ili kraćem vijeku trajanja.

Ali moramo funkcionirati zar ne? Zato osvijestite mogućnosti i nemogućnosti i razdoblje retrogradnog hoda Merkura iskoristite dobro i pozitivno: - za dovršavanje poslova i odluka koje ste ranije započeli, a još uvijek ih niste priveli kraju. Imate izuzetnu priliku da još jednom sve prekontrolirate, razradite, isplanirate i kad Merkur ponovno krene direktno stavite točku na „i“.

Ovo je vrlo je povoljno vrijeme za rekapitulaciju nekih prethodnih stvari i događaja, uviđanja što ste sve odradili, što sve još trebate dovršiti, svaki zaostali posao koji se vuče kao privjesak za vama, a želite ga se konačno riješiti, ovo je idealno vrijeme za riješiti ga se, bilo da se radi o nekom ispitu kojeg nikako da spremite do kraja i položite ga, bilo da imate neki neriješeni nesporazum sa određenom osobom. Sve što ima predznak nečega starog sada dovršite, završite, realizirajte susrete s nekim ljudima koje niste jako dugo vidjeli. Krenite ranije na satanke i dogovore, imajte rezervni termin, plan B. Ne očajavajte zbog otkazivanja ili odgađanja, prihvatite sa razumijevanjem. Ponašajte se u stilu izreke krojača ''dva puta mjeri prije nego režeš''.

U 2021 godini razdoblja retrogradnog kretanja Merkura su:  29.01-22.02. pa zatim 24.05-23.06. i zadnje 26.09-19.10.2021.


Povratak na prethodnu stranicu.

 

 
 

Studio 7 d.o.o. - 2009 | Dizajn i izrada - studio Scion