6.jpgPlaćanje VISA i MasterCard karicama
Mogućnost plaćanja VISA i
MasterCard karticama

URAN-BUNTOVNIK I REVOLUCIONAR

Autor: Paola Claudia Škorić

Planet kojeg je sasvim slučajno 1781. godine otkrio William Herschel pokrenuo je pravo revolucionarno razdoblje u povijesti čovječanstva. Kao što i sam naslov kaže, njegov utjecaj definitivno ne prolazi neprimijećeno. Njegovo otkriće popratile su Francuska revolucija i revolucija američkog naroda, obje pokrenute od strane naroda. Uslijedila je elektronska revolucija s velikim otkrićima struje, telefona, računala, industrijska revolucija i tehnološki napredak pa s pravom Urana povezujemo s velikim svjetskim događanjima.

Uran je sedmi planet Sunčevog sustava, a po veličini je treći. Za obilazak oko Sunca potrebne su mu 84 godine, što znači da se u svakom znaku zodijaka zadržava 7 godina. Uran, zajedno s Neptunom i Plutonom svrstavamo u generacijske planete. Svjedoci smo velikih promjena i događaja na globalnom planu. Promjene su to koje su djelomično potaknute Uranovim djelovanjem, a najviše se očituju neočekivanim događajima, nasiljem, rušenjima starih i ustajalih uvjerenja i obrazaca. Tamo gdje se pruža otpor silnim promjenama koje su nužne i neminovne, tamo se budi anarhija, revolucija i nasilje.

Uranu slobodno možemo dati obilježja buntovnika koji nagoviješta katastrofe, donosi neočekivane raskole, neobične ideje i buđenje genijalaca.

Pozitivni učinci Uranovih tranzita su prije svega buđenje svijesti svakog pojedinca koja nam daje hrabrost da krenemo nekim novim putovima, da u sebi otkrijemo nove i drugačije potencijale, ali uvijek s naglaskom na svijest. Prihvatimo li Uranov utjecaj, postajemo svjesni kako se rasti i razvijati može samo ako otpustimo stare obrasce, ako dignemo sidro koje nas čvrsto drži za svijet stare stvarnosti.

Uran je najjači u znaku Vodenjaka kojim vlada, a karakteriziraju ga individualnost, originalnost, buntovništvo i genijalnost. Istaknut je još i u Škorpionu. Tamo gdje se Uran u osobnim horoskopima nalazi, tamo možemo očekivati neobične stvari, nagle promjene, nepredvidljive situacije i šokove.

Uran sam za sebe ne predstavlja jasno određene osobne kvalitete, no, vezan uz neke druge važne činitelje u karti pojačava energiju istih. Uranove tranzite ne možemo nazvati ni lošima ni dobrima, no, definitivno, može se reći da su stresni. Oni su kao kaos iz kojega se nešto stvori, oluja koja opustoši, pa treba ponovno izgrađivati. Uran je eksplozija, proces koji kad krene ne staje. Nije dug, ali ostavlja tragove.

Od Uranovih tranzita poznat je Uranov polupovratak ili popularno zvana „kriza srednjih godina“. Otprilike, u 40-oj godini života, u pojedincima se budi neka viša svijest, prorade neke druge strasti pa se neki žele pomladiti, odnosno, zadržati mladima. Radi se o oslobađanju od starih navika i željom da se sruši stari način života. Neki muškarci uđu u vezu s mlađom ženom i obrnuto, neke žene skrate suknju ili počnu nositi kćerkinu odjeću. Uran nas budi, ovisi o pojedincu na koji način će se to manifestirati. Ne mora to nužno biti ni mlađi partner niti drastična promjena frizure. Uglavnom se bolje osviješteni ljudi okreću duhovnoj strani života, progovaraju nekim novim jezikom, donesu nove odluke koje su možda okolini neprihvatljive, a kako je uranovska volja jaka i provokativna, povratka nema jednom kada se krene.U konačnici ti su obrati vrlo potrebni.

Uran simbolizira mlade i buntovne osobe, individualce, ekstremne skupine, ekscentričnost, tinejđerske probleme, znanstvenike itd..

U grčkoj mitologiji, Uran je bio primordijalni bog neba, Gejin muž i sin. Djecu koje mu je ona rodila je mrzio i zatvorio. Geja, koja je to teško podnijela, oslobodila je sinove i zatražila od njih da kastriraju Urana. Sin Kron (Saturn) je to i učinio, a testise bacio u more. Od prolivene krvi rođena je između ostalih i Afrodita. U rimskoj je mitologiji njegov pandan Cel (nebo).

I kako šokovi dolaze upravo kao grom iz vedra neba, tako bi svaki pojedinac trebao objeručke zgrabiti neočekivane prilike u životu i prilagoditi im se jer one ne čekaju. To su prilike koje u životu propuštamo.

Povratak na prethodnu stranicu.

 

 
 

Studio 7 d.o.o. - 2009 | Dizajn i izrada - studio Scion