4.jpgPlaćanje VISA i MasterCard karicama
Mogućnost plaćanja VISA i
MasterCard karticama

ZANIMLJIVO BY ANDELKA SUBASIC

 SVA PLAĆANJA ZA USLUGE SE VRŠI NA ''STUDIO 7'', RIJEKA, IBAN HR3624840081102253284 (OBAVEZNO UPIŠITE VAŠE IME I PREZIME I OIB POD POZIV NA BROJ).

POTOM POŠALJETE MAILOM OBAVIJEST O UPLATI I ZA KOGA JE IZVRŠENA  NA andelka@andelkasubasic.com. U ROKU 48 SATI DOBITI ĆETE SVE DETALJNE UPUTE. RAČUN ŠALJEMO MAILOM.

***********

 

URAN  simbolizira intuiciju, apstraktu svijesti, našu individualnost, koja nas u krajnjim slučajevima odvodi u ekscentričnost ili pobunu . 

- Pubertetski problemi odraz su uranovog djelovanja, a također i sve ekstremne skupine i konflikti u uređenom društvu su odraz utjecaja Urana.
- U pravilnim odnosima Uran nam daje izuzetno kreativne mogućnosti koje smo izbjegavali pokazati.
- Jedini bijeg iz konfrontacije sa uranom jeste naš daljnji razvoj. Nema povratka.
- Sigurno je da ovaj planet nije dugotrajno zao. Razvodi, nesreće i nasilja usprkos stresu daju nam hrabrost da budemo to što jesmo.
- Osobna sloboda na koju nas Uran prisiljava kroz stres na dulje gledano izađe na dobro usprkos šokovima kojima smo bili izloženi.

 

 

saturnov simbolSATURNov simbol pokazuje materiju nadmoćnom nad duhom. Princip za prolaznost vremena. Na grčkom saturn (Kronos) znači - vrijeme.

Njegov utjecaj usmjeren je na: odgovornost, dužnost, disciplinu, organizaciranost, sigurnost, trajnost i radišnost.

Simbolizira ulogu oca, pa baš kao i dobar i pravedan otac gleda da svaki od nas dobije ono što je zaslužio.

Saturn produžava procese, uči nas teške lekcije, izaziva našu strpljivost i dovodi nas u iskušenja, ponekad do granice izdržljivosti. Ali kada (i ako) odolimo iskušenjima, dobivamo na kraju nagradu kakvu smo zaslužili i ona je vrednija od one koju nam jupiter ikada može dati.

Saturn nam ne daje ništa nezasluženo, on nam pomaže ili nas prisiljava, da žanjemo ono što smo sami posijali.

 

 

 

 

 

VALENTINOVO je dan zaljubljenih, ali i svih onih koji se vole. Danas (14.2.2017) na noćnom nebu možemo vidjeti golim okom na jednoj strani puni mjesec a na suprotnoj strani lijepu konjukciju Venere i Marsa (u neposrednoj su blizini). Sljubljeni Mars i Venera u Ovnu pojačavaju strasti, seksualnu privlačnost, vatrenu ljubav. Kada tu kombinaciju pojačaju emocije Punog mjeseca – dobijemo SUPER VALENTINOVO.

Uz zdrave strasti uvijek se prišuljaju ljubomora, posesivnost, pohota i agresija. Zato trebamo biti strastveni u izražavanju ljubavi, u ''velikim'' ljubavnim izjavama, porukama, odjeći koja pokazuje naše osjećaje...pokažimo zaljubljenost i lijepe osjećaje.

 Evo nekoliko vrsta astroloških kombinacija koje možete prepoznati sami kada upoznate nekoga, a koji govore o međusobnoj privlačnosti :

            1. postoji seksualna privlačnost među partnerima: najsnažnija privlačnost, pozitivna, strastvena i dinamična, sa lakoćom u izražavanju privlačnosti, snažno zajedništvo i odnos ispunjen spontanošću. (Aspekti Venere i Marsa ukazuju na navedeno).

          2. dinamična, magnetska privlačnost, ali i impulsivnost koja može izazvati probleme, prevelika napetost i suprostavljeni osjećaji. (Aspekti Venere i Urana izazivaju ovu vrstu kemije).

           3. Vidljiva je seksualna privlačnost koja vodi u romantičan stav jedne osobe, prema prvenstveno seksualnom stavu druge osobe.  Posebice je to izraženo ako ta osba ima izraženu potrebu za neovisnosti. ( ''okrivimo'' za ovaj odnos Marsa i Neptuna)

           4. prepoznajemo napetost u odnosima dvije osobe koja se može pozitivno iskazati na području seksa. Ali u tom slučaju mora postojati niz drugih harmoničnih faktora kako bi odnos funkcionirao. U protivnom imamo pas-mačka odnos koji i emocionalno i fizički iscrpljuje oba partnera. (kriv je aspekat Mars – Uran)

           5. Neki napeti aspekti daju intenzivan, zahtjevan odnos prema seksu, popraćen ljubomorom. Radi se o problematičnom, hladnom i proračunatom odnosu u kojem se seks koristi za materijalne motive. U drugom slučaju negativni aspekti ukazuju na neurotičnu seksualnu međuovisnost, impulsivnu i bolesnu ljubomoru, te ekscentričan seksualan odnos (nešto poput onog u filmu ‘’Fatalna privlačnost’’).

 

ZANIMLJIVOSTI:

*****Supermjesec  MOON

Kako Mjesec ima eliptičnu orbitu, jedna strana, perigej, je oko 48.280 km bliže Zemlji od druge strane, apogeja. Kada se Sunce, Mjesec i Zemlja poravnaju s perigejom okrenutim prema nama, a Mjesec je na suprotnoj strani Zemlje u odnosu na Sunce, Mjesec djeluje puno veći i sjajniji na našem nebu, te se naziva Supermjesec ili, preciznije, perigejski Mjesec.

 

 

*****kironKIRON JE POLU-KOMET, POLU-ASTEROID A U ASTRONOMIJI JE POZNAT KAO KOMET 95P/KIRON MINOR PLANET. OTKRVEN JE 1.11.1977 – A OTKRIO GA JE CHARLES KOWAL NA MOUNT PALOMAR OBSERVATORIU U KALIFORNIJI. SVOJU PUTANJU OKO SUNCA OBIĐE ZA 50,7 GODINA A OKO SVOJE OSI ROTIRA SE U 5,9 SATI. NJEGOV PROMJER KREĆE SE OD 148 DO 208 KILOMETARA. IME KIRON DOBIO JE PO SVOJOJ DVOJNOSTI. MITOLOŠKI KIRON JE BIO POLU-ČOVJEK, A POLU-KONJ. KADA SE OTKRIJE NEKI PLANET TADA SE NJEMU DODAJU OBILJEŽJA TOGA VREMENA. U VRIJEME OTKRIĆA KIRONA CIVILIZACIJA JE PROLAZILA SOCIOLOŠKU FAZU SAMODOKAZIVANJA. TAKO SE MOŽE REĆI DA NAM KIRON POMAŽE DA IMAMO HRABROST, DA BUDEMO JAKI, DA SE USUDIMO REĆI SVOJE MIŠLJENJE, DA RADIMO NA SMOISCJELJENJU I JAČANJU VLASTITOG ZDRAVLJA, DA UČIMO IZ ISKUSTVA DRUGIH LJUDI...

****GENETIKA-ASTROLOGIJA

Moderne genetičare nazivaju “vidovnjacima našeg doba” zbog sposobnosti da daju precizne prognoze. Genetika danas može predvidjeti buduće zdravstvene rizike, od raka kože, tromboze ili šizofrenije. U astrologiji se te tvrdnje dokazuju usporedbom horoskopa članova jedne obitelji iz kojih se jasno vide ponavljanja istih, nevjerojatnih, neobičnih astroloških konstelacija i svojstava, koji se ponavljaju iz generacije u generaciju. Zadivljujuće je uspoređivati horoskope bliže rodbine i vidjeti odakle nasljeđuju svoje osobine. Kada malo razmislimo čini se logičnim da podarujemo život našim nasljednicima u vrijeme kada su atmosferske okolnosti u skladu sa našim vlastitom osobnošću. Iako trenutak ne odabiremo svjesno, način na koji priroda određuje vrijeme začeća i rađanja nije tako ćudljiv kako se misli.

***''Prateći kretanje planeta i njihove međusobne odnose astronomi drevnih Maja i Babilona poznavali su određena klimatska razdoblja poput tzv.’’sarosa’’- razdoblje od oko 18 godina kada se ponavljaju lunarne i solarne eklipse, a nakon njega se Zemlja, Sunce i Mjesec vraćaju u položaje istih međuodnosa. Takav ciklus odgovara pravilnom ponavljanju klimatskih perioda poput velikih suša.

Svakih jedanest godina javljaju se snažna magnetska polja kao posljedica aktivnosti Sunca a zovu se Sunčeve pjege. One su povezane sa jakim padalinama.'', iz knjige ''uzmite sudbinu u svoje ruke'', autorica Anđelka Subašić

 

 **HOROSKOP DJETETA - tumačenje horoskopa djeteta vrlo je osjetljiva tema i zahtijeva ozbiljan psihološki pristup i etiku. Naravno, analiza se predočava i radi za roditelje. Najbolja je u pisanom obliku kako bi roditelji mogli pažljivo je proučiti i ponovno vraćati se na nju kako dijete bude starije. Osim toga paralelno se raditi horoskop roditelja radi usporedbe, kako nasljednih osobina, tako i da bi se vidjelo kako i u čemu dijete može dobiti najbolju pomoć i podršku roditelja. Od velike je pomoći i horoskop braće i sestara kako bi roditelji saznali kako će se i u čemu djeca slagati, da li će postojati ljubomora i kako je prevladati. Tako se ima uvid u zajedničke nasljedne osobine.

***PRVA FORMALNA ŠKOLA ASTROLOGIJE - 280.g.p.k. astrologija je formalno uvedena u klasičnu Grčku. Berossus, svećenik bela (Bel Marduk) i astronom iz Babilona otvorio je školu astrologije na otoku Cos, mjestu Hipokratove škole medicine. BRođen u vrijeme Aleksandra Velikog a njegovu školu financirao je kralj Egipta. 

****ASTROLOŠKA PRAKSA 15-17.stoljeća - Bila su to velika stoljeća za astrologiju i njezinu primjenu u praksi, svakodnevnom životu. Doslovno, nije bilo niti jednog kralja, princa, vojvode koji nije imao barem jednog astrologa zaposlenog kao savjetnika a mnogi su ih imali i više od jednoga. Sve do 16-tog stoljeća svaki državnik je zapošljavao astrologe, jer su jedino oni razumjeli sile i promjene iz svemira koje su mogle srušiti vladara.
Nisu ih zapošljavali samo radi prognoza, odgovora na horarna pitanja, odabira datuma ili životnih horoskopa već su ih zbog njihove posebne intuicije postavljali za diplomate, špijune i ambasadore.

*** Era Lava 10.000-8.000 godina prije Krista
Najranije doba o kojem samo možemo špekulirati, a iz kojeg nalazimo prve tragove koje je ostavio čovjek jeste upravo pretpovijesni crtež na stjenkama špilja (crtež bizona na kamenoj stijeni špilje u Altmiru, Španjolska). To je i prvo čovjekovo zanimanje za umjetnost i to upravo crtanje, te kreativnost i uljepšavanje svoje svakodnevice, u čemu se prepoznaje kreativni znak Lava (slikarstvo). Kako je čovjek živio u spiljama u kojima mu je nedostajalo svjetlosti i topline, sunce je bilo od izuzetne, životne važnosti. Ono je davalo život, toplinu, snagu, vedrinu, svjetlost, te označava početak kraja ledenog doba i topljenja velikih ledenjaka - a upravo sunce je vladajuća planeta znaka Lava.
Kako se upravo u astrologiji potvrđuje utjecaj polarnog znaka i jedinstvo polariteta, tako u eri Lava prepoznajemo i karakteristike njemu polarnog znaka Vodenjaka: prvo kameno oruđe svjedoči o kreativnosti u stvaranju napredne tehnike, alata, originalnih pomagala u službi čovjeka, a takva otkrića se razviju u esencijalna i pokreću i mijenjaju život jednog društva, zajednice. 

****LJUBAVNE VEZE - Ne postoje perfektni odnosi i veze, “one jedine prave”. Razlike u razmišljanjima i karakterima uvijek će postojati, ali postoji mnogo različitih načina da živimo sa njima. Primjeri emocionalnih veza::
1. Dvoje ljudi većinu svojeg života žive u sretnom skladu, zajedno idu naprijed i razvijaju se živeći u uvjerenju da nikada nebi mogli sebe ostvariti bez pomoći onog drugog. Godinama takva veza postaje dosadna i stagnirajuća, a odnos se pretvara u neku vrstu rodbinskog odnosa .
2. Neuspjele veze- zasnivaju se na totalnim razlikama i destrukciji. Ono najgore kod destruktivnih veza jeste njihovo trajanje - ništa ne veže ljude toliko koliko konflikti i “borba za nadmoć”.
3. Najuobičajenije veze su mješavina dobra i zla u kojima se ono zajedničko i harmonično kompenzira sa onim manje sretnim . Veza dvoje ljudi u kojoj se osobe međusobno nadopunjuju, u kojoj svaka osoba daje drugoj ono što njoj samoj nedostaje. Takve veze postaju vrlo jake i zajedništvo u njima dobiva visoki dignitet.

***U 19.stoljeću orjentiranost na pojedinca postaje centralna preokupacija astrologa. Moderno društvo prolazi kroz brze i velike promjene, pa je nužno da ih pojedinac slijedi svojim vlastitim razvijanjem i mijenjanjem. Kao nadomjestak borbi pojedinca sa društvom je iskonska samospoznaja, jer bez samospoznaje i samopotvrđivanja nastaju bolne frustracije. Moderna astrologija bavi se prije svega opisivanjem osobe, njezinog života i socijalne funkcije. Zbog toga ju je najopravdanije smatrati društvenom znanosti, najbližoj psihologiji. Utemeljio ju je Carl Gustav Jung, poznatiji po svojem djelovanju na području psihoanalize.

*** Ciklusi su dinamično tumačenje odnosa između dvije planete koje se kreću različitom brzinom, a kompletan ciklus mjeri se vremenskim periodom između dvije sukcesivne konjukcije tih dviju planeta.

 

****Johannes Kepler je bio profesionalni astrolog i pobornik Kopernikovog sustava. Slavni danski astrolog Tycho Brahe ga je negirao preferirajući kompromisni egipatski sustav.
Tako su se Kepler i Brahe razišli. Brahe je u međuvremenu umro a Kepler nastavlja pratiti orbitu marsa i u ‘’Novoj astronomiji’’ objavljuje 2 zakona planetarnog kretanja koji uključuju ekliptične orbite planeta. Treći planetarni zakon dao je u ‘’Harmoniji svijeta’’.
Razlaz Keplera i Brachea na Kopernikovom sustavu zapravo je označio i razdvajanje astrologije i astronomije u 17.st. !

*** PODZNAK ili Ascendent - što je to?
Zodijački znak koji se pojavljuje na istočnom horizontu u trenutku nečijeg rođenja zovemo Ascendent (izlazeći znak) ili PODZNAK. Taj stupanj ekliptike koincidira sa prvim udisajem zraka (prvi plač bebe kod poroda) i označava prvi korak u procesu nečijeg postojanja (života). Podznak se pojavljuje sa našim pojavljivanjem na ovome svijetu i njegove kvalitete odražavaju tko smo i kako doživljavamo život. S obzirom da podznak odgovara onom prvom ''svjetlu'' i prvom udisaju, prvom dodiru sa životom, on se ugradi duboko u psihu kao: ''tako dakle izgleda život''.
Shodno toj prvoj impresiji života mi se kasnije i ponašamo, tako vidimo život oko sebe, takva nam je ''boja naočala'' kroz koje ga gledamo. Na primjer: ako vam je podznak Strijelac vi ćete doživljavati život kao niz uzbudljivih mogućnosti i odabira koje nas izazivaju da ih istražujemo i da se razvijamo. Kada je primjerice podznak u Jarcu tada osoba gleda svijet sa sumnjom, oprezom i strahom. Dok će osoba sa podznakom u Strijelcu na pruženu priliku reagirati ''odlično. Kada počinjem?'', na istu priliku osoba sa podznakom u Jarcu reagirati će '' moram li ? znam da bih trebao. Jesam li dovoljno dobar za to? Oh, kakva odgovornost!''
Podznak i planeta koja se nalazi u njegovoj blizini opisuju nam okolnosti pod kojima se je netko rodio, ali također opisuje očekivanja osobe kada god započinje sa nečim novim u životu. Svaki novi početak je kao eho prethodnih početaka (i prvog početka).
Odnos znaka i podznaka mogao bi se definirati na slijedeći način: znak govori zašto smo ovdje, a podznak govori kako ćemo to ostvariti.
Podznak govori kakvom energijom zračimo oko nas. S obzirom da podznak utječe na to kako se susrećemo sa životom on utječe i na naš fizički izgled, kao i na naš govor tijela.

 

***POLITIČKA ASTROLOGIJA je posebna grana astrologije koja se bavi proučavanjem utjecaja kretanja nebeskih tijela u odnosu na države, narode, gradove, političke stranke, organe vlasti i na osobe od političkog i javnog značenja. Ronald Regan u SAD, kraljica Elizabeta i dvor u V.Britaniji, indijska predsjednica Indira Gandi, japanski političari i biznismeni, bivši francuski predsjednik Miteran i politički vrh, tražili su redovito prognoze astrologa o političkim i ekonomskim zbivanjima. Oni su bili pametni, mudri i uspješni. Naši bi se politički čelnici trebali također malo ozbiljnije konzultirati o planetarnim/astrološkim utjecajima na njihove odluke.

***U periodu od 15. do 17. stoljeća astronomi Galilei, Kepler, Kopernik i Tycho Brahe otvorili su nova vrata znanosti sa teorijom sunčevog sistema. Bila su to velika stoljeća za astrologiju i njezinu primjenu u praksi, svakodnevnom životu. Doslovno, nije bilo niti jednog kralja, princa, vojvode koji nije imao barem jednog astrologa zaposlenog kao savjetnika. Nisu ih zapošljavali samo radi prognoza i odabira datuma ili životnih horoskopa već su zbog njihove posebne intuicije postavljali ih za diplomate, špijune i ambasadore.

***Planete se ne kreću oko sunca u pravilnim putanjama. U astrologiji pratimo sa Zemlje što se događa na nebu, tj pratimo kretanje planeta kao da je Zemlja u središtu a ne sunce. To je samo relativiziranje sunčevog sustava tj geocentična slika kretanja. Gledano sa zemlje čini se ponekad kao da planete uspore, stanu, zatim se malo vrate unazad prije nego ponovno krenu naprijed. Tu optičku iluziju, u astrologiji nazivamo retrogradno kretanje planeta. Trenutno je Merkur retrogradan i utječe na smetnje u fizičkoj, tehničkoj i osobnoj kumunikaciji....


 

***Danas mnogi kršćani misle da je astrologija nešto protivno religiji i vjeri u Boga. Pa zar bi se netko tko je nevjernik ili ateist mogao baviti astrologijom, proučavanjam utjecaja planeta na život na zemlji i na čovjeka? Ako ne vjerujete u energiju, u svemir (to zovemo Bog), u zakon djelovanja i posljedica, u višu svijest – kako biste se mogli uopće baviti zvjezdoznanstvom ili astrologijom. Nije čak stvar u samoj vjeri već i u znanju. Sasvim sigurno se ozbiljna astrologija uklapa u vaš i moj svjetonazor, u vašu i moju vjeru u Boga, u dobro, u čovjeka.

***Do 17. Stoljeća astronomija i astrologija bili su istovjetni pojmovi iako su ponekada naglašavali njihovu razliku. Astronomija je smatrana više matematikom, a astrologija više filozofijom.
No, svi oni koji su prakticirali jednu istovremeno su prakticirali i drugu. Ljudski život je u biti vođen kretanjem sunca, mjeseca i vrtnjom zemlje oko svoje osi. Te činjenice su osnova procesa razvitka rane civilizacije.

***Našim precima bilo je najvažnije znati kada će poplave i suše, vrućina i hladnoća, kako bi planirali sijanje usjeva i žetvu ili migracije-selenje.
Bilježenje mjesečevih mijena otkriveno je na urezima na životinjskim kostima koji datiraju još iz 15.000 g.p.k., u vrijeme starog kamenog doba i prije razvoja poljoprivrede. Bilješke iz mnogih ranih kultura pokazuju da je izlazak na nebu zvijezda bližih suncu bio korišten od 2000.g.p.k. i davao preciznije trajanje poljoprivredne godine.

***Do 17. Stoljeća astronomija i astrologija bili su istovjetni pojmovi iako su ponekada naglašavali njihovu razliku. Astronomija je smatrana više matematikom, a astrologija više filozofijom.
No, svi oni koji su prakticirali jednu istovremeno su prakticirali i drugu. Ljudski život je u biti vođen kretanjem sunca, mjeseca i vrtnjom zemlje oko svoje osi. Te činjenice su osnova procesa razvitka rane civilizacije.

***Pozadina razvitka astrologije bila je isprepletena sa poviješću religije. Slika ljudskog života od rođenja do smrti bila je izjednačena sa dnevnim kretanjem sunca na nebu, koje nosi prijelaz iz mraka na svjetlo, kao i vegetacijski ciklusi po godišnjim dobima.
Kultura megalita povezana je sa Mesopotamijskom kulturom između 3000 i 2000.g.p.k. a u Mesopotamiji je pronađen dokaz nastajanja kombinacije astronomije, matematike i mitologije koja je postala temeljem astrologije.

 

                                                                                

 

 

 
 

Studio 7 d.o.o. - 2009 | Dizajn i izrada - studio Scion