5.jpgPlaćanje VISA i MasterCard karicama
Mogućnost plaćanja VISA i
MasterCard karticama

ASTROPROGNOZA 2018.

Satrun u Jarcu - ima veliki psihološki utjecaj u horoskopu. Rođeni 6.1.1959-3.1.1962...10.9.1988-3.4.1991...by Andelka Subasic

                                                                 jarac

Osoba je promišljena, oprezna, odlučna, ambiciozna i praktična. Ponekada se dosta odriče da bi postigla cilj. Vrlo je radišna (radoholičar) i napornim radom želi stjecati za obitelj i vlastitu djecu, nikada se ne opuštajući i tako provode manje vremena sa obitelji. Trebaju balansirati između posla, dužnosti i slobodnog vremena i opuštanja.
osoba iskazuje tipičan saturnovski humor. Prema djeci je stroga i zahtjevna, namećući im veće ambicije (možda svoje vlastite neostvarene ambicije).
Može biti i pesimistična, no ne predaje se kod problema i neuspjeha već poraz prima stojički 'sa osmjehom'.
Novac ulaže u materijalne vrijednosti kojima pokazuje okolini svoj uspjeh. I sa politikom je uvijek u doticaju.
U svakoj situaciji želi se pravilno postaviti i ponašati.

 

AUTORICA: ANDELKA SUBASIC, 26.12.2107.

POGLED NA 2018 KROZ ''ASTROSKOP'':

Malo o generalnom utjecaju planeta na vaš sunčani znak (znak u kojem ste rođeni):

Jupiter u Škorpionu omogućiti će napredak uz inicijativu, na poslu, u ljubavi, učenju i usavršavanju, novim odnosima sa novim ljudima, putovanjima sa ciljem i svrhom, u pravnim procesima – Škorpionima, Ribama i Rakovima.

Saturn u Jarcu materijalizirati će dobro planirane i pripremljene projekte onima koji su se posljednje 3 godine odricali ugode za dugoročno dobro, a u tome će najviše biti pripadnika Jarca, Djevice i Bika.

Uran neočekivano stavlja izazove i nagle zaokrete Ovnovima, Lavovima, Strijelcima i najavljuje promjene Bikovima.

Neptun iz znaka Riba će umanjivati ambicije Ribama, Blizancima, Strijelcima i Djevicama a bacati ‘’slatkiše’’ Rakovima i Škorpionima.

Pluton sporo ali definitivno mijenja svijest Jarcima, Bikovima i Djevicama, ali blokira opasne puteve Vagama, Rakovima i Ovnovima….

Malo o globalnim trendovima:

Oporaviti će se barem djelomično tržište nekretnina tj biti će investicija u nekretnine (većinom poslovne/industrijske objekte).
Oporavak cijena nafte.
Puno više optimizma i altruizma (nesebičnosti, humanosti).
Banke i velike financije će također imati stabilnost...u svijetu, naravno.

 uvijek utječe na sve što ima veze sa adreanalinom i akcijom (uključujući agresiju): sport, policija, vojska, militanti, oni koji upravljaju (gradonačelnici, časnici..). Njegov utjecaj u siječnju je pozitivan - uspjeh.
U veljači nesreće na moru i u zraku (prijevoz).
U travnju pojačava zaraze (ljudi i životinja), smrtnost, terorizam, mine, prometne u tunelima (22-30.4).
U svibnju eksplozije, nesreće (željeznica, rudnici, tvornice), terorizam.
To se ponavlja i u periodu 25.7-10.8. kao i u rujnu 10-20.9.
U studenome slijede ostavke/padove gradonačelnika, časnika, sportaša, zbog istine koju su do tada prikrivali.

U studenome Jupiter ulazi u znak Strijelca u kojem se osjeća ''doma'' i tako ćemo imati 3 ''vladara'' na vlastitim tronovima: Jupitera u Strijelcu, Saturna u Jarcu i Neptuna u Ribama. Atmosfera će biti drugačija, splasnuti će konzumerizam, a siromašni slojevi će se pokrenuti u traženju većih prava i lakših uvjeta za život.

Naravno, biti će u 2018. u Hrvatskoj krize, kako osobnih tako i političkih.
Najznačajnije su u periodu od veljače do svibnja 2018. Partnerski odnosi pucaju, blokirana je komunikacija pa se rješenja moraju tražiti u radikalnijim promjenama, a to nisu lako sprovedive niti popularne mjere.
Najvažnija je odgovornost svakog pojedinca i političkih grupa i umjerenost u komunikaciji.
Dramatičnost treba maksimalno izbjegavati.

Svatko od nas treba pridonijeti sa svojim ponašanjem i djelima miru, sigurnosti i međusobnom razumijevanju, bez obzira na različitost u mišljenju i izražavanju.

 

 

 

 

 

Autorica: Andelka Subasic, 04.12.2017.

 

PROSINAC KROZ PRIZMU ASTROLOGIJE :zarulja

Sigurno već osjećate utjecaj merkurovog usporenog kretanja - otežana komunikacija, usporeni promet i internet, problemi sa tehnologijom i tehnikom, kašnjenja, pogrešni smjer, otkazani let, zaboravnost...Traje do Badnjaka, 24.12. U međuvremenu će susret Merkura i Venere i Sunca i dani Mlađaka izazvati iznimno velike gužve u trgovačkim centrima, na štandovima i trgovima, u prijevozu, na blagajnama..Uživati će trgovci koji mogu u danima 12-24.12. imati rekordnu ovogodišnju zaradu. Trošenje će prijeći sve granice financijskih mogućnosti. Pripazite na vaše novčanike i kartice jer krađa i zlouporaba će biti dosta.

Venera oko 10.12 u ''krivoj'' kombinaciji sa Neptunom izaziva ljubavne i financijske afere..potom se na sam Božić (25.12.) pridružuje Satrunu u Jarcu i smiruje tu potrebu za trošenjem. Moći će se nabaviti važne stvari po jako dobrim popustima. Igra ove dvije planete dovodi do hladnog vremena, sivog, do pada cijena ali i do odstupanja barem jednog dužnosnika (zbog problema iz odnosa sa partnerom). Partnerstva koja se tada sklope biti će ovisna o materijalnom interesu.

Najznačajnije za ovogodišnji prosinac je ulazak Satruna u znak kojim ''vlada'' a to je Jarac. Taj period traje do ožujka 2020 godine. O njemu ću uskoro napisati zaseban članak. Sada ću samo navesti ključne riječi koje opisuju simboliku Saturnovog prolaska ovim dijelom ekliptike: realnost, praktičnost, racionalnost, ozbiljnost, strogost, ekonomska ne/sigurnost, planiranje, strategija, naporan rad, odricanje...dodajem vezu sa: suho i hladno - zemlja- rude-siromašni....
Uživajte u ovom prosincu jer je jedinstven kao što je jedinstven svaki trenutak u životu.

 

STUDENI 2017 - POGLED KROZ EKLIPTIKU by Andelka Subasic
 
Evo nekoliko datuma za ovaj mjesec studeni koji su na općem planu stresni, pa će biti i mnogima od vas. 14.i 22 dramatični događaji kao uzrok agresije muškaraca prema ženama...15/16 strast i romantika i materijalni uspjesi...25. odlično za znanost i informatiku...27/28 teške riječi i prijetnje na nivou utjecajnih autoriteta a do 30. rastu vojne tenzije, prijete oružani sukobi, eksplozije velikih razmjera, teroristički napadi za kolateralnim žrtvama, vremenske nepogode i prometne nesreće....Pazimo na sebe i druge i budimo dobri jedni prema drugima !

 

 

 

 

 

Autorica: Andelka Subasic

PODZNAK ili Ascendent - što je to?    asc

Zodijački znak koji se pojavljuje na istočnom horizontu u trenutku nečijeg rođenja zovemo Ascendent (izlazeći znak) ili PODZNAK. Taj stupanj ekliptike koincidira sa prvim udisajem zraka (prvi plač bebe kod poroda) i označava prvi korak u procesu nečijeg postojanja (života). Podznak se pojavljuje sa našim pojavljivanjem na ovome svijetu i njegove kvalitete odražavaju tko smo i kako doživljavamo život. S obzirom da podznak odgovara onom prvom ''svjetlu'' i prvom udisaju, prvom dodiru sa životom, on se ugradi duboko u psihu kao: ''tako dakle izgleda život''.
Shodno toj prvoj impresiji života mi se kasnije i ponašamo, tako vidimo život oko sebe, takva nam je ''boja naočala'' kroz koje ga gledamo. Na primjer: ako vam je podznak Strijelac vi ćete doživljavati život kao niz uzbudljivih mogućnosti i odabira koje nas izazivaju da ih istražujemo i da se razvijamo. Kada je primjerice podznak u Jarcu tada osoba gleda svijet sa sumnjom, oprezom i strahom. Dok će osoba sa podznakom u Strijelcu na pruženu priliku reagirati ''odlično. Kada počinjem?'', na istu priliku osoba sa podznakom u Jarcu reagirati će '' moram li ? znam da bih trebao. Jesam li dovoljno dobar za to? Oh, kakva odgovornost!''
Podznak i planeta koja se nalazi u njegovoj blizini opisuju nam okolnosti pod kojima se je netko rodio, ali također opisuje očekivanja osobe kada god započinje sa nečim novim u životu. Svaki novi početak je kao eho prethodnih početaka (i prvog početka).
Odnos znaka i podznaka mogao bi se definirati na slijedeći način: znak govori zašto smo ovdje, a podznak govori kako ćemo to ostvariti.
Podznak govori kakvom energijom zračimo oko nas. S obzirom da podznak utječe na to kako se susrećemo sa životom on utječe i na naš fizički izgled, kao i na naš govor tijela.

 

 

 

 

Autorica: Andelka Subasic, 20.08.2017.

POMRČINA SUNCA kroz povijest je oznacavala pad vladara, u vecini slucajeva zbog gubitka rata, nekada od ruke atentatora a ponekada i zbog ostavke. U moderno vrijeme vođe drzava, oruzanih skupina, globalnih/međunarodnih asocijacija, drzavnike i istaknute pojedince zovemo 'vladarima'. Ova pomrcina koja se upravo događa popracena je sa mlađakom i marsom u Lavu. Taj naboj energije je opasan...poput pomracenog uma od strane ega i zelje za potpunom vlasti, diktaturom. Ali mozemo to usporediti sa atomskom energijom koju mozemo upotrijebiti korisno ili destruktivno. Saturn i Uran djeluju stabilizirajuce pa cvrsto vjerujem u razumne i progresivne odluke "vladara" i osnivanje svjetskog saveznistva u efikasnoj borbi protiv terorizma i za bolju sigurnost danasnjeg ludog svijeta. Ako netko moćan mora pasti silom ili svojevoljno neka to bude za dobrobit svijeta. Pomrcina se događa u zadnjoj dekadi Lava pa ako ste tada rođeni čuvajte sebe i vaše voljene. Donaldu Trumpu nije lako i prisiljen je odreci se svojeglavosti, autokracije, nametanja rjesenja koja ne uvazavaju druge partnere...a zdravlje mu je takoder ugrozeno. Njegov izraz upucen korejskom diktatoru :"vatra i bijes", savrseno opisuje utjecaj ove pomrcine na njega i slicne njemu.
🌏🌐

https://www.facebook.com/An%C4%91elka-Suba%C5%A1i%C4%87-Astrologer-138928809787799/

Autorica: Andelka Subasic, 13.08.2017.

DOBRODOŠLI NA NOVU TROTJEDNU IGRU SA RETRO-MERKUROM. upitnik

 Krećite ranije da ne kasnite. Oprez u putovanju da ne zalutate. Oprez u prometu zbog onih koji voze u krivom smjeru. Provjerite tekst prije nego ga pošaljete. Budite strpljivi u čekanju, sa računalima, internetom, telefonima, brojevima, slovima, izrazima. Budite oprezni u kupovini i kontrolirajte račune zboga (ne)namjernih grešaka. Neka vam detalji budu važni jer vam naknadno mogu prouzročiti poteškoće. Uživajte u lapsusima i ne osuđujte druge zbog izrečene gluposti. Imajte na umu - ''dobre pripreme su pola obavljenog posla''.

 

 

 

 

DAMIR MIŠKOVIĆ - MATJAŽ KEK     kek-miskovicnkri
Kakav je to ''ludi'' spoj ? - astrološki pogled by Anđelka Subašić...

Damir Mišković - osoba sa neiscrpnom pokretačkom energijom. Romantičar i zanesenjak. Stoga ne priznaje prepreke. Obožava činiti i pokretati velike stvari projekte. Hrabar. Vizionar.

Matjaž Kek - zna što želi, koncentrira se na zarctani cilj. Karakterno je racionalan i stabilan, oprezan (nekad i preko mjere). Respektira ljude sa iskustvom i samoga sebe. Inzistira na (samo)disciplini.

ONI U KOMBINACIJI - Mišković stalno potiče Keka da daje sve od sebe, a sa svojim optimizmom i pozitivom potiče Kekovu motivaciju i visoko mu podiže ljestvicu. Obojica vole novac i uspjeh, a njihovi ugovori i njihovo formalno partnerstvo donose im konkretne, materijalno mjerljive rezultate. Njihove združene energije pokreću druge na velike promjene.

RIJEKA - GRAD SNOVA, VRELO NADE, IZVOR ŽELJA...- sportski uspjeh nogometnog kluba Rijeka još je jedna potvrda da ako nešto želimo srcem, ustrajno i marljivo radimo - možemo ostvariti želju. Uspjeh je velik samo ako smo sretni kada ga ostvarimo. A svi u gradu Rijeka jesu sretni zbog uspjeha svojeg kluba.
Pokazali smo da su nogometni klub Rijeka i ovaj grad ponosni, kulturni u iskazivanju i slavljenju uspjeha i sreće, da se ovdje grli različitost, da se velika radost dijeli i da se ne treba baviti preprekama i nepravdama, već istinski treba voljeti svoje suigrače i sugrađane, da se uvijek treba i može pronaći put do cilja i do plemenitosti.
Slavili su svi. Veselili se. Bez politike je to bila istinska fešta. Trajala je danima, noćima, još uvijek traje...i neka traje što duže. Zaslužujemo sreću. Zaslužujemo zajedništvo.

 

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 08.05.2017.  

ČESTITKE FRANCUZIMA NA IZABRANOM PREDSJEDNIKU ! RUŠI PREDRASUDE KONZERVATIVNIH MUŠKARČINA, LICEMJERA (KOJI ŽIVE DVOSTRUKI ŽIVOT) I ŽENA KOJE SE NE USUDE... STRIJELAC SA PODZNAKOM U JARCU...

ASTRO-PROFIL - inteligentan, vrlo uvjerljiv u izražavanju misli i ideja, optimista sa osjećajem za realnost ali zbog nje ne kompromitira svoje viđenje svijeta. Njegovi prijepori u poslu se nedovoljno cijene od strane autoriteta i često drugi dobiju nagradu za njegove zasluge. Ali on se usudi ići ''kontra struje'' za svojim vizijama. Naučio je savladati prepreke. Izuzetno je hrabar iako tako ne djeluje, jer njegov dječački osmijeh daje drugačiji dojam.
Očev utjecaj na njega je pozitivan a od njega je naslijedio dosta gena.
Majka je hladno odbia podržati njegove emocije i na taj način ga je ''gurnula'' u brak sa ženom koja mu je pokazala osjećaje i pružila sigurnost (i udobnost). Supruga je njegov duhovni idol, žena kojoj se divi i sa kojom dijeli životnu i poslovnu filozofiju.
Uloga predsjednika mu je prva faza istinske zrelosti. Čuti ćemo od njega više pametnih i umjerenih izjava nego od svih dosadašnjih prethodnika. Naravno da mu slijede sve moguće vrste testova i iskušenja u slijedećih dvije i pol godine.

 

 

 

 

 

 

Autorica: Andelka Subasic, 01.05.2017.

VLADIMIR PUTIN - ASTROPSIHOLOŠKI PROFIL : putinPutin
- njegov je ego iznad njegovih stavova
- identificira se sa mislima, idejama i sa onim što trenutno govori
- informacije i znanje su mu jako važni – to je nešto što odražava moć, autoritet i sigurnost
- doista ima svoje mišljenje o svemu. Problem je što je nesposoban uvažiti drugačije mišljenje od vlastitog.
- u djetinjstvu njegova posebnost nije bila prepoznata, prihvaćena niti podržana. Stoga je identitet vrlo kontroliran.
- voli vanjsku potvrdu vrijednosti ali se sa tom potrebom teško nosi. Paradoksalno: ima strah od vlastite nevažnosti. Zato samo sebi vjeruje.
- inteligentan - razumije i memorira vrlo komplicirane činjenice. Fotografsko pamćenje.
- Putinu se nitko ne može i ne uspijeva dovoljno približiti. Vrlo rado kontrolira vlastitu djecu i suradnike. Zna sebe ograničiti, držati pod kontrolom. Ozbiljan je ali druge zna zabavljati kao klaun. Ima na licu ''masku''. To je njegova samozaštita.
- dugovječan je.
- promišljeno i planirano ide ka zacrtanom cilju. U vlastitom miru i tišini obnovi snagu. Vrlo snažan karakter kojeg odlikuje: izdržljivost, upornost, kontrolirana energija koja ''pomiče planine''.
- sklon borilačkim vještinama koje su mu ojačale samopouzdanje. Na taj način je postao izuzetno hrabar.
- emocionalno strastven. Partnerici zna na osebujan način pokazati nježnost.

 

 

 

 

Autorica: Andelka Subasic, 21.veljače 2017                    rambo

U danima smo Mlađaka koji je danas u jutarnjim satima izgledao romantično (barem nama koji u svemu vidimo ljepotu).
Mars u Ovnu (on ''vlada'' ovim znakom) pod napetim aspektom sa Plutonom i u kombinaciji sa Uranom - oh, to je izuzetno opasna nebeska konstelacija. Eksplozije, agresija, terorizam, nuklearna opasnost, na rubu rata, atentati, nasilana i nagla smrt, požari, srčani udari, teške tjelesne ozljede - sve to je dio svakodnevnih vijesti sve do 4 ožujka. Čuvajte sebe i druge. Ne ulazite u sukobe jer granica verbalnog i fizičkog sukoba je vrlo tanka, usporite u prometu i ne putujte bez potrebe, koristite zaštitu na radu....
Pozitivno - u sportu pobjeđuju oni koji se bore, napadaju od prve do zadnje sekunde.

Autorica: Andelka Subasic, 17.veljače 2017

MELANIA TRUMP + DONALD trumpovimelania
Melania je osoba koja zbog naglašenog ponosa sve radi u velikom stilu i usudi se prihvatiti izazove. Ona je praktična, ali napravi uvijek najbolje iz svake situacije tj izazova.
Zbog utjecaja Saturna na sunce, ona od djetinjstva želi biti netko i nešto jer tada njezina posebnost nije bila prepoznata, niti prihvaćena, niti podržana. Njezin identitet je stoga kontroliran, zna sebe ograničiti i ima samokontrolu. Njezin otac je slab karakter i nije joj posvetio pažnju u djetinjstvu. Zato se Melania oslanja isključivo na sebe i kroz vlastito iskustvo je stjecala samopouzdanje. Diskretna je. Pouzdana je i lojana.
Ima jednu masku prema vani koja je štiti. Humor joj je zapravo ironija. Jako dugo će dobro izgledati jer njeguje svoje tijelo i dugo će živjeti.
Osim toga ima naglašene poslovne sposobnosti i odlično raspolaže sa novcem. Ona je muški karakter u prekrasnom ženskom tijelu. Uporna je, izdržljiva je i zna što želi.
MELANIA-TRUMP ODNOS
Melania se izvrsno nosi sa teškim karakterom Donalda Trumpa. On na nju projicira sve svoje vlastite slabosti i ograničenja u njegovoj osobnosti. S druge strane Trumpa privlači hladnija žena, koja zna distancu, koja ne traži velike izljeve emocija i koja može amortizirati sva njegova agresivna stanja (aktivnu i pasivnu agresiju), koja je lojalna i u trenucima kada ga mrzi. Melania zna ignorirati supruga i na taj način ima nad njime moć. Nju privlači hladan, stariji muškarac koji joj omogućuje luksuzan način života.
Ovakva teška kombinacija dugo traje, sve dok se partner koji trpi (u ovom slučaju Melanija) u potpunosti na iscrpi.

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 05.veljače 2017

DONALD trumpTRUMP - AMERIKA, iz perspektive astrologinje Andelke Subasic

DONALD TRUMP – američki predsjednik koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim: mrze ga ili obožavaju. Kao bogataš poznat je u cijelom svijetu a sada i kao predsjednik najmoćnije države na svijetu svaki trenutak privlači pozornost cijeloga svijeta.
Evo kako ga u najkraćim crtama opisuju neki od mnogobrojnih planetarnih aspekata:
- rođen je u vrijeme pomrčine Sunca uz konjukciju Urana što na osobnoj razini ukazuje da su mu otac i majka porijeklom iz različitih obitelji i imali su različit odnos sa njime kao djetetom. On je kao dijete bio između njih i osjećao emocionalnu nesigurnost. Zato kao odrasla osoba nastoji integrirati dvoje roditelja u svojoj psihi i sklon je skretanju pozornosti na sebe, a emocionalno je vrlo nesiguran. Njegova čudna, ekscentrična, različita ponašanja su uvijek služila da skrene na sebe pozornost (kao dijete unutar obitelji).
- kao odrasla osoba sa svojim pogledima i shvaćanjima nailazi na otpor u svojem okruženju, a najviše zbog načina na koji ih prezentira ljudima. Donald ima talenat za preoblikovanje stvarnosti, a to može izraziti u kreativnom smislu ili u opasnoj manipulaciji. Izražena mu je sposobnost neverbalne komunikacije, a aspekat ukazuje na ''teškoće sa čitanjem'' npr disleksija, loš izgovor, nesnalaženje na čitanju mapa.
- drugi aspekti govore da mu je majka obično izražavala više ljubavi ali je nametala kontrolu i disciplinu (uvjetovala ljubav). Zato Donald Trump ne pruža i ne vrednuje zagrljaje, poljupce i fizičko pokazivanje nježnosti i ljubavi. Ne može stoga uspostaviti istinsku bliskost i duboki emocionalni odnos.
- skloniji je ženama druge kulture, filozofije.
- nekretnine su mu mjerilo osobne ali i tuđe vrijednosti
- sklon je napornom radu i brzini, pa zato nema niti malo tolerancije za spore i neradišne osobe.
- Sa fiksnom zvijezdom Regulus na Podznaku i progresivnom Suncu, kao i Algolom na Zenitu, aktualni predsjednik Trump je osoba koja poznaje samo afirmaciju ''sve ili ništa'', osoba je koja osvoji vrhunce i postane ''kralj'' ali koji također padne i biva ''svrgnut sa trona''.
PROGNOZA:
U želji da Ameriku ojača, predsjednik će je zapravo izolirati i izazvati unutarnje podjele, a ugrožavanje pravnog sustava jedna je od najopasnijih situacija na unutarnjem planu.
2017 – osobno se osjeća snažno i nezaustavljivo. Zato se ne osvrće na signale otpora njegovim potezima. U travnju i svibnju će uglednici iz njegove stranke izraziti neslaganje sa njegovim načinom rada. Od srpnja do studenoga u vrhuncu njegove samovolje Trump će imati velike financijske gubitke i njegove nekretnine će biti u opasnosti. No, kako on mijenja retoriku kada to bude trebalo zaokrenuti će ''upravljač''.
2018 – će biti umjereniji. Američka ekonomija će biti dinamična.
2019 – počinju ozbiljni problemi sa povjerenjem, sa dotadašnjim političkim (i poslovnim )saveznicima i kolegama. Sve veće podjele u Američkom društvu ukazivati će na mogući loši scenarij za državu i za njega kao predsjednika.
2020 – sve greške izlaze na površinu u vidu jasnih pritisaka i zahtjeva za Trumpovim opozivom. Američki parlament će biti prinuđen na izmjenu Ustava i morati će donijeti neki pravni akt koji u osnovi podsjeća na Deklaraciju iz 1776 godine. Donald Trump će najvjerojatnije biti opozvan.

AUTORICA: ANDELKA SUBASIC, 01.01.2017.   GLOBUS

KAKVO OZRAČJE MOŽEMO OČEKIVATI U 2017 GODINI ?

U svijetu i u Hrvatskoj do travnja 2017 prati nas ekonomski optimizam, mogućnost kompromisa i prilagođavanja u osobnim i u društvenim odnosima. Puno nepredviđenih iznenađenja i događaja najviše će pogađati pripadnike društvene elite u cijelom svijetu (ovaj ''sukob'' Jupitera i Urana već je napravio impresivnu listu osmrtnica istaknutih pojedinaca). Na globalnoj svjetskoj razini biti će više udruživanja snaga i resursa u stvaranju boljitka, naročito na području znanosti, vojnih i policijskih saveza-suradnje. Terorizma sa brutalnim crnim statistikama najviše će biti do 27.siječnja, potom od 5.lipnja do 20.srpnja, od 5.rujna do 8.prosinca. Terorističke akcije dovode do snažne reakcije od strane združenih snaga policije i vojske.
HRVATSKA:
Veljača - možemo procijeniti kao ugodno miran period sa konstruktivnim rješenjima u području financija, poreza, bankarstva i socijalnog sektora. Tada Pluton pokreće nove političke i građanske grupe koje žele promijeniti društvo. Počinje pritisak na organizirano podzemlje.
Svibanj – lipanj - srpanj – kolovoz - uvijek su dinamični mjeseci u našoj zemlji. Puno elemenata drame upravo među državnom i društvenom elitom, pogotovu u području prava, pravde, sudstva. Film i video kreacije iz naše zemlje osvajati će u proljeće i ljeto nagrade. Mediji imaju priliku za razvoj, za novitete. Specifičnan napredak aspektiran je pomorskom (i riječnom) prometu. Kopneni i zračni promet bi se trebao brzo i potpuno pripremiti za spriječavanje gužve, prometnog kolapsa. Zaiskriti će u međususjedskim odnosima.
Jesenji mjeseci su za državu daleko lakši i pozitivniji.
Premijeru Plenkoviću je ovo godina izazova na poslovnom ali i na osobnom planu. Mora još puno puzli posložiti. Uspjevati će u tome iza scene, ali javno će biti ipak isprovociran i početi sa više temperamenta istupati. U iskušenju će biti granice njegove samokontrole, strpljenja i navika. Biti će jasno tko su mu protivnici i loši partneri.
Predsjednica Grabar-Kitarović će gotovo stalno biti u javnosti, preko mjere. Trebala bi naći mjeru u količini istupa, u poimanju svoje uloge i odnosa koje će morati preispitati, odreći se nekih od njih.
Predsjednik sabora Petrov je u 2017 najsretnija osoba u državnom vrhu. Zbog boljeg samopouzdanja gotovo sve će mu polaziti za rukom i pokazati će svoj optimizam, ali i želju za isticanjem.

 

 

 

KORISNO I JEDNOSTAVNO ZA SVAKI DAN - VAŠ OSOBNI ASTROKALENDAR 2017...                                                                      kalendar 2017

ASTROKALENDAR 2017 - simbolizira: crveno=stop, plavo=kreni.
Datumi u crvenoj boji označavaju upozorenja: izbjegavati konflikte, važne odluke, početke, važne sastanke.
Datumi u plavoj boji označavaju ohrabrenja i pozitivne dane za sastanke, početke, razgovore, dogovore
- CRVENI DATUMI - dani u mjesecu kada vama ne bih preporučila donošenje važnih odluka, potpisivanje ugovora, satanke i rasprave u kojima ne želite da drugi dominiraju i postignu prednost nad vama, tih dana preporučuje se oprez i racionalno raspolaganje sa vlastitom energijom. Ono što vi možete odrediti je da neke od navedenih događaja odgodite kada možete za plave datume.
- PLAVI DATUMI - dani u mjesecu kada je preporučljivo planirati sastanke, dogovore, važne sastanke (koje možete vi predložiti i odabrati), potpisivanje važnih dokumenata/ugovora, putovanja, realiziranje ideja, zamisli, prezentacije, slaviti nešto, obaviti ili započeti ono što želite da ide lako, glatko, da dominirate, da se ispune vaši zahtjevi i općenito da dobijete pozitivne reakcije. Stoga kada ste vi u poziciji birati tada birajte ove dane za sve moguće stvari koje su vam važne.
- Npr ako važan sastank vama netko predloži na crveni datum vi ga pokušajte ’’pomaknuti’’ na najbliži plavi i sl.

Cijena samo 350 kn. Potrebni su vaši podaci: datum, mjesec, godina, vrijeme rođenja i grad u kojem ste rođeni. Plaćanje možete izvršiti na ovoj web stranici na A-SOPP ili na račun STUDIO 7...sve upute šaljemo e-mailom na vaš upit. Upiti na e-mail: andelka@andelkasubasic.com

 

 

 

 

 

JEDINSTVENI VIZUALNI I EMOTIVNI DOŽIVLJAJ SUPERMJESECA: MOON

U ponedjeljak 14. studenog uživajte u pogledu u nebo. Oduševiti će vas veličanstveni Supermjesec, koji će biti na najmanjoj udaljenosti još od 1948. godine. 

Izgleda 14 posto veće i 30 posto sjajnije od uobičajenog punog Mjeseca. Ovo je i najbliže što se  događa, jer Mjesec će se ovoliko približiti tek 25 studenog 2034. godine.

 

 

 

 

RADIONICE: ''POSLOVNI USPJEH NIJE SLUČAJAN'' RESORT

Voditelj: Anđelka Subašić, ugledna hrvatska astrologinja,

Radionica predstavlja kombinaciju predavanja iz poslovne astrologije, obrađivanje konkretnih primjera, vježbi-tehnika otpuštanja obrazaca iz prošlosti.

Za što sam stvoren-a, koji posao odgovara mom karakteru, kako učiniti poslovnu promjenu, trebam li započeti privatan posao, trebam li ići u inozemstvo, samo su neka pitanja koja će na predavanjima dobiti odgovor, a na radionici u potpunosti osvijestite poslovne potencijale, smanjite stres, vratite snagu i kreativnost za posao, osjetite olakšanje i dobijete uvid u jasne ciljeve.

Meditacije prije i nakon predavanja otklanjaju blokade i frustracije, potiču kreativnost i racionalnost, bolje odnose s kolegama i suradnicima, kako biste postali magnet za poslovni uspjeh i pozitivnu energiju.

Anđelka Subašić već 30 godina prakticira meditacije i duhovne tehnike koje su joj pomogle njegovati psihofizičku ravnotežu i duhovni rast, ali i osnažiti ljubav prema ljudima, što je osnova rada i lijepa moć pozitivnog utjecaja na druge.

Savjetnica mnogih menadžera i političara kaže kako je karijera važna za socijalni status ali i za život. Stoga polaznike radionice uči kako s manje napora postizati bolje rezultate, kako prepoznati (ne)prilike, kako bolje upravljati poslom, karijerom i biti ispunjen zadovoljstvom u poslu.

Autorica: Anđelka Subašić, 02.09.2016.

ASTROPROGNOZA-RUJAN 2016
Sa retrogradnim Merkurom u Djevici komunikacija, promet, razmišljanja i druženja uglavnom imaju analitičnu kritičnost, teme koje se ponavljaju, nesporazume i krive smjerove, tehničke poteškoće, površnost....Venera u Vagi stavlja naglasak na partnerstva, usklađenost, diplomatske aktivnosti, probleme u/sa umjetnosti, a oko 10/11.rujna i gubitke (materijalne i ljudske), poskupljenja i ljubavničke afere.
Najteži dani su od 08-16.runa. Jupiter ulazi u znak Vage 9.9. da bi unio više sklada, potaknuo pravednost i pravdu, povezivao ideje i ideale i ukazao na potrebu promjena u zakonima i pravosuđu kako bi naša država krenula u progres.
Puni mjesec je 16.9 i možemo očekivati vremenske nepogode, agresivnu energiju koja prijeti masovnim žrtvama, virusne infekcije, ekscese i uzbuđenja.
Do 22.9 ne isplati se ulaziti u rasprave jer one ne vode do pametnih zaključaka.Trebamo učiniti svaki dan što ugodnijim i biti uljudni, diplomatični u komunikaciji. Bolje je pohvaliti nego kritizirati. Družite se, čitajte dobre knjige, pogledajte romantične komedije, njegujte vaše tijelo i budite lijepi samima sebi. Sa detaljima možete odlično osvježiti sebe, garderobu, prostor u kojem živite. Pišite jasne poruke, mailove i prekontrolirajte slova i brojke prije nego nešto pošaljete.
Ovo je period kada ''kroz zrno pijeska možemo vidjeti cijeli svemir'' - detalji i sitnice su važni jer ''svaka kap čini more''.

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 19.08.2016.

MARS I SATURN SU U KONJUKCIJI PROTIV NEPTUNA - Mars predstavlja one snage koje državu čine na okupu i one koje je agresivno razjedinjavaju. Ima agesivno (nekada razorno) djelovanje, nasilje - od kriminalnih i antidruštvenih aktivnosti do nemira i pobuna.

Saturn predstavlja institucije države koje prave red, pravni sustav, kozervativna i restriktivna/represivna tijela države.

Sa njima u lošoj kombinaciji je Neptun koji predstavlja subverzije, obmane, konfuzije, skandale, naftu (rat zbog nafte).

U periodu od 20-28. kolovoza ne treba se ničemu čuditi (stravične nesreće, brutalna ubojstva, trovanja, bujice, upale, lomovi, psihotična stanja, suicidi, rat, racije i privođenja).

Trebamo biti što mirniji, oprezniji, pozitivniji, skromniji, pažljiviji - kako bismo prošli sa što manje posljedica kroz taj period. Izbjegavati alkohol, droge, stimulanse, nepotrebna putovanja, rasprave, svađe, kritiziranje, osuđivanje ili pristranost. Budimo pravedni, humani i dobronamjerni.


Autorica: Andelka Subasic, 02.08.2016.  

ASTROPROGNOZA - KOLOVOZ 2016 - GLOBALNO   
Činilo se je da je najgori period ove godine iza nas. Kolovoz je ipak najteži i najnapetiji mjesec u 2016 godini - na GLOBALNOJ razini. Vrlo neugodan i opasan susret Marsa i Saturna u znaku Strijelca pojačava agresivnost na svakom nivou, najviše na verbalnome. Mnoge kritike i javni istupi biti će vulgarni. Broj nesreća u prometu se povećava a poglavito teške nesreće. Najviše će stradavati motociklisti, avioni i plovila. Prijete požari od maničnih piromana. Upotreba oružja je vrlo naglašena: puno lažnih policajaca i uniformiranih ljudi koji će vršiti prepade i pljačke. Međunarodna politika je slična periodu napetosti iz vremena hladnog rata. U porastu su silovanja i maltretiranja žena, sa agresijom iz strasti. Laži, ogovaranja, spletke - putem medija i u izravnim ogledima. Prijateljstva se raskidaju. Probleme će imati udruge i udruženja ali i jedan veliki trgovački centar / lanac.
Vremenske prilike će također biti neugodne: visoki stupanj zagađenosti zraka, pojave neobične magle, odroni tla, iznenadni olujni vjetrovi, prljave kiše.
Mlađak je 2.8 u znaku Lava a Puni mjesec 18.8 u znaku Vodenjaka. Saturn kreće direktno 13.8 i taj dan je dodatno napet. Ali od tog datuma pokrenuti će se one teme i slučajevi koji su bili iz nekog razloga blokirani. Jedna poznata umjetnička duša odlazi u nebo.
PORUKA - oprostimo jedni drugima, birajmo lijepe riječi, budimo plemeniti, pomozimo žrtvama nasilja i mobinga i starijim osobama. Budimo svjesni da je život kratak i dragocjen. Pažljivo i strpljivo u prometu.

 

 

Autorica: Andelka Subasic, 05.07.2016.

ASTROGNOZA ZA SRPANJ 2016  vrtnja

- U prvoj polovici srpnja planete su grupirane u sektoru ekliptike kojeg nazivamo znak Raka. To bi u grubo značilo slijedeće: komunikacija je tematski orijentirana na prošlost a ideje su konzervativne...odnosi su puni emotivnog naboja...Puni mjesec je 19.7 u ponoć...Što možemo očekivati u srpnju u svijetu? Smrt ili pad vrlo utjecajnog i moćnog političara ili vođe, kao i veću prometnu nesreću (vlak) u istom periodu oko 7-8.7...Razoran potres oko 11-12.7. a u tom periodu i nove terorističke napade, kao i antiterorističke racije/hapšenja/likvidacije...I dalje se ne može vjerovati onome što čujemo i vidimo jer traje podmuklost i neiskrenost. Nije pametno formirati partnerske odnose (ni koalicije) do 19.srpnja. Pozitivni datumi su 19.7...27.7..31.7...u tehnološkom i znanstvenom smislu te u puno boljoj komunikaciji, pozitivnim namjerama. Savjet je da se u srpnju suzdržavate od rasprava i kritiziranja i da u prvoj polovici mjeseca izbjegavate putovanja. Budite tolerantni a ako se već vraćate u prošlost fokusirajte se na one lijepe uspomene. U drugoj polovici srpnja predajte se ljetu i radostima koje nam ono daje ....Hrvatska - 16.7.- afera (novac/moć) nekog od ministara, a 27-29.7.- je aspektirana smrtnost, elementarna nepogoda, opasnost od teških otrova.

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 10.06.2016.

KOMIČNI H(RV)AIKU:          
DRAGI TIM OREŠKOVIĆ, MOLIM VAS NEMOJTE OTIĆI AKO NAS VOLITE...
AKO BAŠ MORATE OTIĆI POVEDITE NAS SVE U KANADU DA MIRNO I LIJEPO ŽIVIMO...
AKO JE TO ZA KANADU PREVIŠE TADA POVEDITE SA SOBOM HRVATSKU VLADU...
AKO JE TO OPASNO ZA KANADU TADA POVEDITE MENE...
JER BILI BISMO ODLIČAN TIM ''TO SAMO NEBO ZNA'' --- SIGURNO ĆU ODABRATI PRAVI TIM-ING...

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 01.06.2016.

 

ASTROPROGNOZA ZA LIPANJ 2016.         promjene

 
U lipnju je najistaknutiji aspekat od 90 stupnjeva između Saturna i Neptuna. Te dvije planete u napetom odnosu uvijek zamute sve oko sebe: vodu, zrak, gase/potpiruju vatru kako nebi trebalo, kemijska sredstva uzrokuju trovanja, vlada podmuklost, komploti, prijevare, sukob racionalnog i duhovnog, manipulacija, prijevara i sl. Isti aspekat bio je u vrijeme borbe za dobivanje mandata za formiranje vlade. Opasnost za ekološke incidente u moru, prometu, nafti...Sukobi ideologija kršćanstva i muslimanstva. Istovremeno Jupiter odmiče iz napetog kuta sa Saturnom i otvara prostor za pravna rješenja i dogovore te za korak naprijed u ekonomiji, poglavito u javnim financijama i poboljšanja u bankarskom poslovanju. Onaj tko u lipnju bude dizao cijenu svojih usluga i proizvoda biti će na gubitku i uvijdeti kako je to loš potez. Mars u Škorpionu daje snagu i odlučnost svima koji se bave sa sigurnosti, oružjem, kriminalom. Znači da će reakcije na kriminal biti žestoke. U strukturama vlasti u Hrvatskoj dolazi do promjena i vrlo teško razdoblje u kojem je gotovo sigurna smjena jednog ministra (na velikom će udaru biti ministar kulture)...8-11.6 dodatni teret odgovornosti i pritisak na premijera da donese nepopularnu odluku.... 14.7 kriza zbog loših mjera u financijskom sektoru, uz neugodnu financijsku aferu koja nije nešto novo... 16.6. uznemirujuće i frustrirajuće bolna javna rasprava shodno očekivanjima. Netko od važnih osoba se neće pojaviti na mjestu donošenja odluke... 20.6 je povoljan dan sa dobrim vijestima u svezi bankarskog sektora... 21.6 problemi u svezi ministarstva policije i / ili obrane... 23.6 bi se mogao opisati kao dan neminovne (neugodne) promjene,
ka sasvim novom smjeru. Biti će novih mladih ljudi na političkoj sceni i to vrlo osvježavajućih imena. Orešković ima loše dane 2.6., pa 12.6, pa 23.6, pa 29.i 30.6. , a pozitivni datumi su mu 12,13 i 19.6. Napeti datumi za Karamarka su 8 i 17.6 te 30.6....Petrov će se u lipnju povući u sjenu koliko god bude mogao i sa nedostatkom hrabrosti očekivati neki ''spas''. Predsjednica će osjećati potrebu da intervenira i to će (pre)žestoko učiniti 5.6. i 13.6 jednostavno će biti ''izvan karaktera'' kada osjeti bol od strane drugih ljudi. Uživajmo u dolasku ljeta jer je uz male radosti i okretanje ka prirodi i sebi najbolji lijek za zdravlje i za duh. Nadam se da vam ove prognoze nisu dosadne i neodređene, barem ništa manje od okolnosti u kojima živimo.

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 01.05.2016.

ASTROPROGNOZA - SVIBANJ 2016   vlada rhbik
Ušli smo u mjesec koji će biti barem za nijansu stabilniji od travnja. Vremenske prilike će od 6.5 do 20.5. biti proljetne i sve će odisati svibanjskim mirisima, ugodnim temeparaturama. Imati ćemo više optimizma i volje za uživanjem u sadašnjim trenucima. Komunikacija ne može biti idealna, jer do 23.5. će biti puno prometnih zastoja, sporosti i rušenja računalnih sustava, krivih izjava i procjena, ljudskih i tehničkih grešaka, ali praktičnim pristupom sve će se otklanjati i nebi trebalo biti tako teško - ipak prevladava razum. Dobro je vrijeme za promišljanja u svezi nekretnina, dugoročnih investicija, preuređenja za potrebe turizma i poslovne namjene, za kvalitetu onoga što radimo. Odličan period za sektor turizma u Hrvatskoj koji bi trebalo maksimalno iskoristiti, pogotovu u luksuznim i elitnijim ponudama i objektima, te za dogovore / odabire investitora u turizam (stranih ili domaćih). Ali biti će problema zbog pojedinih odluka i odnosa u svezi medija, prometa i financija (banke, FINA, HNB, vrlo neugodan događaj jednog od važnijih pojedinaca). Napeti datumi za Vladu su 17, 18, 21, 29 i 31.svibanj. Premijer Orešković će biti vidno iscrpljen i umoran pa mu se preporučuje voditi računa o sebi. Napeti datumi su mu 11, 14, 19, 23, i 26 svibanj. Najugodniji mjesec je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, pa će imati priliku vratiti popularnost, svježinu i optimizam kojim bi trebala zračiti. Karamarko će se dosta distancirati od javnosti. Napeti datumi su mu 18,19 i 22 svibanj. Božo Petrov također ima priliku vratiti dio izgubljenih simpatija u javnosti. Oporbeni čelnik Milanović će u svibnju ponovno biti frustriran, grub, starih obrazaca komunikacije i ponašanja koja njemu najviše štete i sa kojima ne može postići ništa osim sukoba, gubitka podrške...najbolje bi bilo da popije neku ''tabletu mudrosti''.
Opća uputa - od 20-25 budite pažljivi u prometu, strpljivi, teolerantni i izbjegavate sukobe. Najbolje je tada tu silnu nemirnu energiju (Frojd bi rekao - seksualnu) usmjeriti u kreativnu strast.

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 27.4.2016.

janica JANICA KOSTELIĆ - NOVA KARIJERA
Izvrstan potez ministra Šustara da našu i svjetsku sportsku legendu Janicu Kostelić imenuje za doministricu - trebamo svi pozdraviti. Konačno nešto pozitivno i apolitično i stručno. Tko bolje može predstavljati naš sport od Janice koja je sve medalje osvojila uz izniman napor, upornost, nedostatak novčane podrške, oporavljajući se od teških ozljeda i zdravstvenih tegoba (štitna žlijezda) da bi osvajala utrke - večičanstveno. Tek sa svjetskim uspjesima dobila je dostojnu pažnju i potporu u hrvatskoj koju je ona proslavila diljem svijeta. Poznavajući njezin čvrsti karakter ni na trenutak ne treba sumnjati da će politika i politikanstvo utjecati na nju. Ona je borbena, tvrdoglava, prizemljena, čak isključiva kada je netko pokušava manipulirati. Sve što radi dovede do vrhunskih rezultata. Karizmatična je i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Vrijeme je za novo poglavlje i novu karijeru. Dajmo joj podršku. Ministar Šustar joj je ukazao povjerenje i dati će joj svu moguću podršku. Njih dvoje kao tim biti će izuzetno popularan, a međusobna energija je izuzetno dinamična....prava ''kemija''.


Autorica: Anđelka Subašić, 03.04.2016.

kol-ores

ASTROPROGNOZA - TRAVANJ 2016::::Konačno je stiglo proljeće, godišnje doba koje asocira na buđenje, na optimizam, na svjetlost, zelenilo, procvjetale voćke....Travanj u astrološkom smislu obilježava napeti kut između Jupitera (rast, pravo, veliki novac...) i Saturna (ograničenje/pad, realna ekonomija...) koji preispituje važna partnerstva i odnose; nepravedne činjenice; neriješene situacije koje traže nužnu odgodu...ponovno je riječ ''kriza'' vrlo znakovita i neizbježna u opisu mnogih situacija i u ekonomskom smislu vidljive su vrlo realistične činjenice. Uranu u ratobornom dijelu ekliptike pridružuju se Venera (glamuroznost, snobizam, ljubomorno nadmetanje, izazovi) i Mlađak (Mjesec i Sunce), pa možemo očekivati neočekivano: od neobičnih seksualnih skandala do atentata...iznimna znanstvena postignuća/otkrića npr povezana sa svemirom... neobične rekorde.. velike dobitke/zarade od igara na sreću ili inovacija....
Od 14.4 i Mars usporava svoje kretanje što će uzrokovati velike gužve u prometu, puno tehničkih problema u svakom poslu, puno kazni i kontrola od strane policije jer će i kriminal porasti, agresija na svakom koraku, ozljede u radu sa strojevima-oružjem-alatima...Više opreza svima se preporučuje 7 i 8. , 14 i 15, te 22. i 23 travnja....Najbolje je da se ograničim samo na predznak za pojedine dane u travnju za važne osobe koji nam kroje političko ekonomsku stvarnost - u chartu naše lijepe Hrvatske travanj može biti vrlo ugodan i ljudi će se osjećati nekako optimistično solidarni. Pozitivni datumi su 4.4. potom 14,17 i 18.4. a negativni datum je 6. travanj...Predsjednica bi trebala biti oprezna od 6-9 travnja te 27.4. Povoljni trend za nju je 20 i 24 travnja kada ona može učiniti dobre stvari....Premijer Orešković treba dobre živce i strpljenje 7,9,10, 25, 26 i 27 travnja a pozitivni datumi su mu 14, 17, 18 i 24 travnja...Karamarku su nepovoljni datumi 7 i 13 travnja...Petrov ima negativne dane 8, 12, 30 travnja a pozitivnih datuma u travnju on i nema. Cijela vlada RH može očekivati napetosti 11, 12, 15, 19, 24 i 30 travnja.

Foto: Joan Ceciel Quigley, Kolinda Grabar Kitarović, Tihomir Orešković

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 06.03.2016

proljeće

ASTROPROGNOZA ZA OŽUJAK 2016 - Brzo kretanje Merkura kroz čak 60 stupnjeva ekliptike u 30 dana ukazuje na promjenljivo proljetno vrijeme sa obiljem pljuskova u kombinaciji sa vjetrovima pogotovu do 23.3. od kada bi trebalo zaredati više sunčanih dana za redom. U znaku Riba je cijeli stelijum planeta uključujući i Mlađak 8/9 ožujka. Zbog toga možemo očekivati velike probleme i nesreće na moru, uz more, pa se preporučuje izniman oprez sa plovilima, kočarenju i ribaricama, objektima na obali, a sigurno će morske dubine progutati brodove ali i avione u međunarodnom prometu. Pojačan će biti kriminal sa drogama i lijekovima. Jača i humanitarna i kršćanska solidarnost koja je sada jako potrebna. Jača i uloga crkve i Pape. Puni mjesec u Ovnu 23/24.3 donosi više optimizma i radosti, pokretačke energije i pogotovu svjetlosti.
Hrvatska 13.3 može očekivati probleme sa susjedima i incidente na granicama. 18.3. pozitivni zaokret u području obrazovanja-školstva i socijalne politike. A zadnji dani ožujka donose prve dobre financijske poteze (porezne olakšice i sl). Neće se Hrvatskoj uvesti nikakve posebne mjere financijskog nadzora od strane EU.
Potez premijera Oreškovića 7.3. koliko god bio pametan i dobar odmah će izazvati reakcije, a čini se da će ga vrlo iznenaditi neočekivani potez predsjednice. PORUKA ZA OŽUJAK : ne gubimo vjeru u dobro i u čuda.

 

*NOVO*

OSOBNI ASTRO-PLANERI: TJEDNI, MJESEČNI, GODIŠNJI:
Crvenom bojom (STOP) isticala one dane u mjesecu kada nebih preporučila donošenje važnih odluka, potpisivanje ugovora, satanke i rasprave u kojima ne želite da drugi dominiraju i postignu prednost nad vama....Plavom bojom (KRENI) su označeni dani kada je preporučljivo planirati sastanke, dogovore, važne sastanke (koje možete vi predložiti i odabrati), potpisivanje važnih dokumenata/ugovora, putovanja, realiziranje ideja, zamisli, prezentacije, slaviti nešto, obaviti ili započeti ono što želite da ide lako, glatko......CIJENA: TJEDNI 28KN....MJESEČNI 82KN....6-MJESEČNI 240 KN...GODIŠNJI 370 KN....IZRAĐUJU SE NA OSNOVU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA O ROĐENJU...VRLO KORISNA POMOĆ U PLANIRANJU...DOBIJETE IH E-MAILOM.. vaši upiti na e-mail: andelka@andelkasubasic.com

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 01.01.2016.

ASTROPROGNOZA ZA 2016 GODINU - SVIJET I HRVATSKA

SVIJET:
Za 2016 godinu planetarne konstelacije su slijedeće: Jupiter u Djevici do 9,listopada, sa Saturnom u ožujku komplicira pravno-ekonomske odnose i pokušaje promjena. Tada i ponovno u lipnju je u skladnom odnosu sa Plutonom što globalno znači odlične financijske promjene i mjere za bolje upravljanje velikim financijama. U svibnju je Jupiter u napetom odnosu sa Neptunom iz Riba pa se mogu očekivati dramatične eskalacije u ideologiji i klimatskim opasnostima, što se pojačava sa utjecajem Saturna i Neptuna u lipnju, srpnju i rujnu - opasnost od zagađenja ali ponovno radikalnh sukoba muslimanskih ekstrema i kršćana. Turističa sezona time postaje neugodna za putovanja. Najviše raduje trigon Saturna i Urana koji krajem godine na globalnom planu ujedinjuje svjetske autoritete u borbi za boljitak i napredak a protiv destrukcije i straha sa kojima je svijet suočen.

HRVATSKA
Nakon niza godina pisati prognozu za Hrvatsku u 2016 godini pravo mi je zadovoljstvo. Za razliku od nekoliko prethodnih godina vide se potencijali za dobre promjene, prije svega u sektoru: financije, porezna politika, bankarstvo, međunarodni kreditori i obaveze, novac iz EU fondova. Autoriteti će biti homogeniji pa će se lakše dogovarati i pokretati promjene sa optimizmom. Najviše raduje zapravo taj optimizam, čak i kada je pretjeran on djeluje pokretački.
Mjeseci zaokreta jesu: veljača, ožujak, studeni i prosinac.

SIJEČANJ : viša sila biti će uzrokom nelagode (val izbjeglica, elementarne nepogode ili nesreće, zagađenje, smrt, prijetnje i sl.) a ujedno je to porast ekstrenih ideja i obračun sa organiziranim kriminalom.
VELJAČA: konačno ćemo imati Vladu i premijera.
OŽUJAK: već prva promjena u vladi. Problemi i promjene u pravosuđu.
TRAVANJ i SVIBANJ: sređivanje stanja u sudstvu i dobre vanjskopolitičke potvrde.
LIPANJ: prvi pozitivni pomaci, temelji i učinci u ekonomiji tj financijama, kao i u medijima i visokotehnološkom i IT području.
SRPANJ-RUJAN: ponovno nepogode tj viša sila i sve što je rečeno za siječanj, samo što je u tijeku ljeto u kojem nećemo moći potpuno uživati. U rujnu problemi čelnika u vladi i veliki test za poziciju premijera.
LISTOPAD: težak mjesec sa nagovještajem prvih sukoba, smjena...
STUDENI: veliki zaokret na čelu vlade
PROSINAC: početak reformi u zdravstvenom i socijalnom sustavu sa kojima će biti problema.

PREDSJEDNICA: ove godine je poduzetna i sklona riskirati u izazovima (od ljeta). Preuzima odgovornu i važnu ulogu u regiji i nekim međunarodnim grupama/integracijama. Krajem godine čekaju je neugodna iznenađenja.

MILANOVIĆ: u veljači ga čeka zaokret u karijeri, a u ožujku izazov izbora puta kojim će ići.

KARAMARKO: nebi smio sanjati da će imati mirnu godinu već treba biti spreman na nenadane zaokrete i prepreke pri realiziranju svojih zamisli.

PETROV: prolazi vlastite dileme i rasčišćavanje sa iluzijama, ambicijama koje uporno pokušava kontrolirati. I dalje će biti predmet kombinatorike i pravih komplota u političkom okruženju.

OREŠKOVIĆ: ukratko rečeno - voli izazove i rješavanje problema, ali njegova ogromna energija će se u našem političkom okruženju trošiti na nebrojene ''sporedne'' prepreke i zakulisne igre na kakve nije navikao. Biti će zanimljivo promatrati sve što mu se događa.


Write a comment...
Press Enter to post.

 

 

 

 

 

 

 

 

U 2016 godini ZVIJEZDE nam osvjetljavaju put kojim idemo, šapuću svoje dobronamjerne savjete:
Jupiter - budi skroman, radišan, pedantan i uporan !
Saturn - jasno pokaži svoj stav ali budi pravedan !
Uran - ne plaši se promjena, budi prvi u progresu !
Neptun - čuvaj vodu jer ona čisti i održava život na zemlji !
Pluton - poštuj snagu prirode i nikoga nemoj prisiljavati na nešto !
Venera - voli i budi voljen !
Merkur - misli i govori pozitivno !
Mars - pobijedi svoje slabosti !
Mjesec - voli svoje i tuđe dijete !
Sunce - gledaj i slušaj sa srcem !
NEKA 2016 BUDE PRVA OD NAJSRETNIJIH GODINA TVOJEG ŽIVOTA !!!
Andelka Subasic, 31.12.2015

 

 

 

 

bozicno drvceDRAGI PRIJATELJI, POSLOVNI SURADNICI - SVI SADAŠNJI I BUDUĆI - UPALITE U VAŠEM SRCU BOŽIĆNO SVJETLO LJUBAVI, SUOSJEĆANJA, SKROMNOSTI, ZAHVALNOSTI, DOBRONAMJERNOSTI, POTICAJNIH MISLI I RIJEČI, RADIŠNOSTI I PLEMENITOSTI !!! NEKA OSVIJETLI VAŠU DUŠU I VAŠ PUT KROZ ŽIVOT !
BLAGOSLOVLJEN VAM BOŽIĆ !!!
Anđelka Subašić

 

 

 

AKCIJA - ''VAŠ OSOBNI ASTROKALENDAR 2016'' !!!!   
- NA KOJEM ŽIVOTNOM PODRUČJU IMATE POZITIVNE ASPEKTE U 2016.
- NA KOJEM PODRUČJU MOŽETE OČEKIVATI POTEŠKOĆE
- KOJI MJESECI SU POZITIVNO A KOJI NEGATIVNO ASPEKTIRANI
- PROMJENA KOJU ŽELITE OSTVARITI U 2016? DA LI I KADA JE TO MOGUĆE
U pisanom ''OSOBNOM ASTROKALENDARU'' dobijete odgovore na navedena pitanja ! Cijena samo 320 kuna. Sve detaljne informacije možete zatražiti na e-mail: andelka@andelkasubasic.com

 

 

 

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 02.12.2015.

ASTROPROGNOZA ZA PROSINAC 2015.     globus
Čemu služi ova vrsta prognoze? Kakvu korist možemo imati?

Poput meteorološke prognoze koja nas priprema za vremenske (ne)prilike tako nas astrološka prognoza priprema za (ne)moguće uvjete za naše odnose, emocije, psihofizičko stanje, opće okolnosti kojima se trebamo prilagoditi. Korisna je kao ''alat i oruđe'' tj upozorenje ili ohrabrenje. Kada razumijemo okolnosti i naboje energije lakše nam je prilagoditi naše ponašanje i time imati više osobne koristi a manje štete.
Prosinac obilježava napeti kut između Marsa, Urana i Plutona. To je vrlo agresivna energija koja se uvijek manifestira kao sukobi, eksplozije, ''rat'', agresija, obračunavanje: Mars je izravan, ljutit, aktivan; Pluton je moćan, podmukao, isključiv, eliminirajući; Uran je neočekivan, iznenadan, buntovan, revolucionaran. Eksplozije, požari, upotreba moderne tehnologije u razaranju, podzemne eksplozije, međusobni obračuni militantnih skupina i pojedinaca, nuklearne opasnosti, potresi....U periodu od 4-15 prosinca budite izuzetno oprezni u prometu, sa alatima, izbjegavajte napore i sukobe, ne putujte, ne donosite važne odluke. Računala, tehnička pomagala, gubici i krađe aspektirani su 18-20 prosinca kao i ružna komunikacija zbog borbe za (nad)moć. Uživajte u svakom lijepom trenutku i budite ekstra pozitivni. Samo na taj način ćete moći uživati u (pred)blagdanskom mjesecu i očuvati zdravlje i živce. ''Vodite ljubav a ne rat !''

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 02.11.2015.

 

STUDENI - ASTROPROGNOZA   gl
Prognozu događaja koje uzrokuju planetarni uglovi u studenome 2015 sažeti ću u svega nekoliko rečenica jer bi na osobnom planu većini nas trebalo biti sasvim dobro, ugodno i bez velikih stresova i poteškoća. Vijesti nas uvijek mogu oneraspoložiti ali trebamo biti zahvalni za ono lijepo i za psihofizičko zdravlje. Zdravi smo i dobro smo sve dok imamo taj osjećaj zahvalnosti. Na globalnom planu ovo je mjesec izravnog ''sukoba'' Saturna i Neptuna koji sučeljava realnost i duhovnost. Odraziti će se na probleme u svijetu i zemljama koje proizvode naftu, pa će se lideri tih zemalja 30 studenog naći na važnom dogovoru. Također će se promjene i događaji odvijati na duhovnom i vjerskom planu (okupljanje, osvete, nesreće suicidi). Svi koji rade sa kemikalijama i zagađivačima moraju biti na velikom oprezu, baš kao i pomorci. Zanimljive će biti seksualne i financijske afere i skandali. Mlađak 11.11. donosi vremenske nepogode, zahlađenje, a Puni mjesec je 26.11 u konstelaciji sa Saturnom i neće proći bez snažnih i neuobičajenih oluja, uragana sa velikim ljudskim žrtvama. Zato od 15 studenog izbjegavajte daleka putovanja i sve vrste rizika.

 

Autorica: Anđelka Subašić 27.10.2015.

cerarMIRO CERAR – slovenski premijer – KRATKI ASTROPORTRET

 

Rođen sa dosta obilježja znaka Djevice : urednost, (lažna) skromnost, perfekcionizam, uglađena distanciranost...slovenski premijer je bio ''uvjetno'' razmaženo dijete, pa imamo sliku ''zarobljenog'' djeteta u karakteru koje je moralo prerano se ponašati kao odrasla i zrela osoba. To ukazuje na  djetinjstvo u kojem je nedostajalo bezuvjetne nježnosti i ljubavi i ne baš najbolji međusobni odnosa roditelja. Zbog navedenih razloga teško prepoznaje i vidi ljubav.

Nekada se ne zna nositi sa neugodnostima, sa  ružnim situacijama. Dosta je naglašen ženski princip i nedostaje muške hrabrosti, odlučnosti, usmjerenosti i jednostavnosti. Ima veliku potrebu da bude jedinstven i drugačiji od drugih. Osjetljiv na to da ga se smatra drugačijim od društva u kojem se kreće. U pozadini njegovog ponašanja je pobuna protiv očeve figure u ranom djetinjatvu, ali može biti i pobuna protiv zemlje ili političke atmosfere u kojoj je odgajan ili protiv kolektivnog utjecaja. Zbog neaspektiranog Merkura u Djevici njegova shvaćanja nailaze na otpor u tom okruženju, a najviše zbog načina na koji ih prezentira ljudima. Cerar se u stvari jako plaši promjena iako ih uvodi u raznim sferama. To je stoga što se boji da će se on sam promijeniti u kontaktu sa drugim ljudima.

Često ga život stavlja u situacije koje treba razvijati i testira njegovu snagu volje. Sklon političkom fanatizmu ili ekstremizmu.

Iz unutarnje nesigurnosti i nemira proizlazi njegovo pretjerivanje u mnogočemu.

Očekuje ga izuzetno težak i izazovan period !

U odnosu sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem smeta ga izravna provokativnost i grubost u izražavanju. Našeg premijera smeta proračunatost i neizražavanje emocija od strane Cerara. Kada bi svaki od njih stavio ego pod kontrolu mogli bi združeni napraviti velike promjene ne samo u slovensko-hrvatskim odnosima nego i utjecati na promjene u politici EU.

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 2.10.2015


LISTOPAD I PLANETARNA ENERGIJA    listopad
- venera se 9. listopada pridružuje marsu i jupiteru u djevici ulazeći u napeti kut sa saturnom što nije obećavajuće u financijama. Stoga se u prvoj polovici mjeseca mogu očekivati neka poskupljenja ali i smjene financijskih uglednika. Taj aspekat uvijek donese i smrt osobe iz sfere umjetnosti poznate po svojoj ulozi negativca ili žrtve
- mlađak 13. listopada izaziva agresiju kod mlađih buntovnika i može izazvati nenadanu smrt/pad/hapšenje takvog tipa lidera
- od 20.listopada nastupa zaokret u istom tom financijskom sektoru u pozitivnom smjeru sa dobrim rješenjima i pogodnostima (odštete). Istovremeno možemo očekivati aferu tipa ''govorio jedno-radio drugo''.
- druga polovica a poglavito zadnji tjedan mjeseca obilježavaju spletke i klevete, vremenske nepogode, zemljotresi, ekološka zagađenja, neobične nesreće na moru

Iako izgleda napeto ipak možemo reći da se u listopadu nekako svi prizemljuju i da će se baviti sa stvarnosti i praktičnim pitanjima. Kirurzi i znanstvenici u području medicine učiniti će ''čuda'' i dati nadu mnogima. Vodite računa o sebi tako da se prirodno i zdravo hranite. Pohvalite prijatelje, susjede, djecu i sami sebe jer pohvala je najbolji poticaj i motivacija da učinimo dobra djela i budemo sretniji.

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 11.9.2015

ASTROPROGNOZA ZA OSTATAK RUJNA:godisnja doba

 
od sredine rujna niz je planetarnih aspekata koji nam mogu poremetiti planove, stvoriti neočekivane ''tehničke'' teškoće ili jednostavno promijeniti naš stav, plan, mišljenje, put... Komunikacije su otežane od 16.9 u govornom i pisanom izražavanju (vrlo neukusne tvrdnje i provokacije), u prometu (avioniske, željezničke, cestovne nesreće težih razmjera i posljedica, vožnje u krivom smjeru), u medijima će se voditi pravi ratovi...Mars i Saturn u kombinaciji od 20-30 rujna utječu na porast brutalnosti, nasilja, oružanih sukoba, terorizma i nesreća (uključujući suicide). Čuvajte se u prometu i izbjegavajte sukobe. Jupiter i Neptun prijete poljoprivredi i rijekama/vodoopskrbi (zagađenja) pa bi trebali biti pažljivi i oprezni oni koji rade i imaju utjecaj na tom planu. Kada je mlađak (13.9) vjetar je suh (NPR pogodno za spremanje drva za zimu), a u vrijeme punog mjeseca (28.9) puno je vlage u zraku i ovaj put izrazito nepovoljno za one koji pate od npr reumatizma. POGODNI DATUMI uza Hrvatsku su 15 rujan, 21 rujan, a pogotovu 24 rujan - preporuka za one koji donose odluke.

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 23.kolovoz 2015

 

JOSIPOVIC-CACIC-PARTNERSTVO-STRANKA  J-C-S JosCac

Ulazak u političko (i poslovno) partnerstvo bivšeg predsjednika Josipovica i Cacica jos će nekoliko mjeseci biti negativno komentirano u gotovo svim medijima i među javnim osobama. Sa astrološkog stajališta to je logično jer ova dvojica političara nisu omiljena kombinacija. Cacica doživljavaju kao ''grubijana'' tvrdoglavog u stavovima, a Josipovica kao nježnog, gotovo anemičnog intelektualca koji se ne zna nositi sa teškoćama. Pokazati će se da su njihovi ciljevi slični, ali da su im načini kako doći do cilja potpuno različiti. Josipović će tu uvijek nastojati dominirati i kontrolirati odnos i politiku stranke (uključujući financije). Često će korigirati i ''objašnjavati'' Ćačićeve izjave. Ćačić je spreman neko vrijeme biti u sjeni, ali njegov ''idealizam'' će splasnuti pred egom njegovog partnera. Sama stranka ima i imati će dobre sponzore i financijska sredstva ali ne baš veliko članstvo. Trebali bi se okrenuti mladima jer bi okupljanje starijih konzervativnih političara naštetilo stranci i potpuno narušilo odnose u vodstvu stranke. Josipoviću stranka donosi više pozornosti i koristi nego Ćačiću, koji će izaći iz stranke nakon 2-3 godine. Za godinu dana stranka će mijenjati ime.

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 10.kolovoz 2015

JUPITER U DJEVICI 11.8.2015-9.9.2016      jupiter
JUPITER u slijedećih godinu dana njegovog prolaska znakom Djevice poziva na:
- iskrenost, praktičnost, red, pažljivost u detaljima, pomaganje drugima, realizam, ne riskirati, jednostavnost, samodisciplinu, planiranje djelovanja...
PRIHODI I ULAGANJA preporučujui se u : zdravu hranu, recikliranje, prirodne resurse, organske proizvode, minerale, čišćenje, srednje poduzetništvo, računovodstvene usluge, renoviranje prostora, sigurnosni sustavi za kućanstvo, intelektualne usluge u praktičnoj primjeni, znanost u praktičnoj primjeni, praktični priručnici, publikacije na temu zdravlja i zdravih navika. Biti će nagrađivan uloženi trud.
POTREBNE SU: racionalizacije, prilagođavanje propisa i propisima, restrukturiranje u turizmu, udruživanje radnika u neke vrste zadruga/udruga
RELIGIJA : pojačana vjera u majku božju i ženske svece
JAČANJE UGLEDA alternativne medicine
PROBLEMI: restrikcije u propisima i nejasni propisi.
SUDSTVO u krizi,-odluke kontradiktorne, često bez argumenata
ZDRAVLJE: porast psihičkih tegoba poput aniksioznosti

 

 

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 05.kolovoz 2015

ASTROPROGNOZA 8/2015...VLADA, PREMIJER, PREDSJEDNICA...kolindazoki

 

-        Kolovoz je pravi ljetni mjesec sa visokim temperaturama – uživajte i akumulirajte sunčanu energiju!

-        Mlađak je u Lavu 14. kolovoza, a puni mjesec je u Ribama 30. kolovoza.

-        Saturn je krenuo direktno ka izlazu iz Škorpiona u kojem će još na zadnjim stupnjevima ''završavati'' i ponavljati nedovršene pravne zamke, propale investicije, obračune struktura unutar i izvan zakona, reinkarnirati nerazrješene sukobe i istrage....

-        Jupiter 11.kolovoza ulazi u područje Djevice: red, rad, disciplina, skromnost, praktičnost...pa neće više nagrađivati samodopadnost i bahatost...no o tome u zasebnom tekstu

-        Mars je relativno miroljubiv i pod kontrolom Saturna što je pogodno za vatrogasne i službe spasavanja...

-        Merkur je brz i prolazi čak tri znaka, a to znači stalne komunikacije, brze izmjene pozitivnih i negativnih vijesti, svađe i mirenja, brze replike, puno kretanja i putovanja, okupljanja, promjenljivih vjetrova, povremene magle u sred dana, verbalne sukobe naprednih i konzervativnih grupa i pojedinaca, tehničke smetnje poglavito navigacijskih uređaja...

-        Venera u Lavu cijeli kolovoz pokušava uljepšati vrijeme, kulturne događaje, dnevna zadovoljstva...naravno da će netko u prvom tjednu kolovoza napustiti ovaj svijet a pripada krugu dobro poznatih i priznatih umjetnika

-        Hrvatska sa Saturnom na vrhuncu ekliptike prima novu odgovornost na međunarodnoj razini ali i prema samoj sebi, Sada je to u stanju i pritiske treba shvatiti samo kao test svoje ustrajnosti i ozbiljnosti te držati se odluka parlamenta. Biti će i ovaj mjesec ego konflikata, iskri na relaciji premijera i predsjednice, međusobnih kritika samih članova vlade, kritike iz inozemstva i neke vrste ucjene...

-        Premijer Milanović bi morao strogo paziti na svoje pisane i usmene izjave, komentare sve do 22.kolovoza kada bi mogao jasno i precizno izraziti svoje stavove, komentare i odluke. O njemu će se pisati u maniri spletki i citirati njegove prijatelje i suradnike u negativnom kontekstu. Morao bi izbjegavati reagirati u obliku bilo kakvih izjava. Jedino se od 22.kolovoza može izjasniti u izravnom medijskom obraćanju gdje ga se ne može manipulirati

-        Vlada će se naći u konfuznoj i blokirajućoj situaciji a moguć je sukob na relaciji sa crkvenim i humanitarnim tijelima

-        Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osjeća potrebu za ekspanzijom svojih ideja. Tome će doprinijeti značajan susret/izjava jednog od svjetskih čelnika (oko 11.kolovoza). No, u našoj zemlji njezina nastojanja će biti blokirana i umanjena zbog financija i zbog povezivanja sa slučajem nekoga iz establišmenta...Trebala bi čuvati svoj integritet ali i zdravlje (moguće povrede i fizička bol). Ovaj mjesec joj se preporučuje distanciranje od medija i javnosti.

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 02. kolovoz 2015

HRVATSKA – SLOVENIJA, karakteri, odnos, arbitraža....globus

 

Svaka država ima svoj karakter kao što ga ima i svaka osoba. Isčitavamo ga iz ekliptike i planetarnih aspekata. Hrvatka i Slovenija su istog dana iste godine proglasile svoju samostalnost. Slovenci prijepodne a hrvati u zalazak sunca. To na prvi pogled podsjeća na priču o ''blizancima''. Astrolozi su odavno znali da svega četiri minute razlike u rođenju čine blizance različitima. Oni će imati sličnu sudbinu i pojedine faze u životu ali će se njihov karakter i ponašanje biti sasvim različito. Npr obje države su imale premijera sa teškim optužbama; gradonačelnike glavnih gradova vrlo utjecajne pojedince osumnjičene za korupciju i sukobe interesa; žene premijerke koje su čvrsto započele i loše završile sa tom funkcijom; predsjednike bez utjecaja na vladu....

Hrvatska je država sa ascendentirajućim Jarcem dok je sunce tek zašlo na horizontu dijela ekliptike koji zovemo znak Raka. Planete su se grupirale tako da naglašavaju koliko je Hrvatskoj jako stalo do ugleda i do odnosa sa drugima. Često tu komunikaciju bazira na prošlosti i upornom izražavanju domoljublja koje druge države razumiju ali često ga otvoreni neprijatelji zlorabe za provokacije. Naši premijeri uvijek ostavljaju dojam tvrdoglavosti i da nisu baš ljubitelji demokracije. Drevni astrolozi bi rekli da još nekoliko godina igramo ulogu ''žrtvenog jarca'' u odnosima sa neposrednim okruženjem. Pluton je transformirao i ojačao ulogu naše zemlje u regiji, a vlada je stavljena u situaciju rasčišćavanja prvenstveno sa organiziranim političkim i ekonomskim kriminalom. Sve što se događa iza kulisa uvijek izlazi vani. Hrvatska često na vlastitu štetu popusti prema konkurenciji i prema otvorenim neprijateljima, djelujući defanzivno. Treba raditi na razvijanju samopouzdanja kroz unutarnje jedinstvo i kroz potpunu odgovornost u ekonomiji. Stanovništvo nam je samozatajno, miroljubivo i bez obzira na probleme koje nas zadese uvijek optimistično. Oporba nikada nema velikog utjecaja na odluke vlade ma tko bio na vlasti ili u oporbi. Previše se prilagođavamo željenom ugledu u svijetu pa često promijenimo pametne odluke ili financijski ulazimo u prevelika zaduženja i rizike. O našoj zemlji imaju bolje mišljenje drugi nego mi sami. U zadnjih dvije godine i slijedećih pet godina Hrvatska jača kroz teška iskušenja, postaje mudrija država, sve snažniji politički čimbenik i sve više privlači pozornost svjetske elite u turizmu, sportu ... Što smo stariji kao država to nas ozbiljnije shvaćaju.

Slovenija je država sa ascendentirajućim Lavom dok je sunce također u znaku Raka ali dosta visoko iznad horizonta. Na međunarodnom planu nemaju niti će imati neka jaka prijateljstva. Svi su im podjednako ne/naklonjeni. Svaki mali koračić koji naprave slovenci proglase velikim korakom. Djeluju jedinstveno prema vani ali su puni unutarnjih sukoba i tajni koje nisu niti malo lijepe. Nisu transparentni u svojoj politici. Oni sve znaju uljepšati i naglasiti. Stanovništvo im je najjača oporba i puno su skromniji od političke elite. Afere su im veće od naših ali ih oni vješto prikrivaju. Misle da su superiorniji od susjeda ali im to u europi i svijetu nitko nije potvrdio i zapravo nemaju nikakvu karizmu ili karakter koji bi ih izdvojio od prosječnosti.

 

Ova dva državna ''blizanca'' moraju biti svjesni da ne mogu promijeniti svoju sudbinu u povezanosti kako teritorijalnoj tako i povijesnoj. Obadvije su države sklone tretirati druge države prema koristi koju trenutno imaju od njih, pa su povremeno bahate a povremeno ponizne. Moraju pronaći objektivnost i dosljednost u susjedskim odnosima jer ''važniji je dobar susjed od bogatog brata u Americi'', rekli bi naši djedovi.

 

Hrvatska će sasvim sigurno uspjeti sačuvati svoje dostojanstvo u obrani pomorskog teritorija bude li jedinstvena i uporna. Slovenija neće uspjeti u podmukloj namjeri.  

 

 

 

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 27.srpnja 2015

USPOREDBA GRČKA-HRVATSKA I CIPRAS-MILANOVIĆ

Često me ljudi pitaju koliko sličnosti imaju dvije zemlje: Hrvatska i Grčka. Evo kako međusobni odnos planeta govori o usporedbi:

-        Teme o kojima se u Hrvatskoj najviše govori vezane su za prošlost, dok u Grčkoj se uvijek prevladavaju teme budućnosti

-        Našoj zemlji je jako važna slika prema vani i spoznaja o otvorenim konkurentima, dok je Grcima važno što oni misle o sebi iako je njihovim vođama važan utisak koji ostavljaju (opzicija prve i sedme sekcije ekliptike)

-        Njihovi državni poglavari su gotovo uvijek neočekivano došli na vlast i neočekivano smjenjeni, loše zvrše. Naši su egocentrični i tvrdoglavi (Sunce)

-        Ekonomija i novac naše zemlje je uvijek u rukama onih koji barataju velikim novcima, manipuliran od strane kriminog podzemlja i ne zna se gdje se troši (Pluton i Venera). Grci pak troše novac prije nego ga imaju i nediscipliniurani/nemarni su sa financijama

-        Hrvatska je više politički desno orijentirana i sklona elitizmu dok je Grčka sklonija lijevoj orijentaciji

-        Hrvatska će svoje eventualne vojne sukobe probleme u odnosima sa drugima rješavati organizirano i uz podršku drugih, brzo i sa manje agresije dok je Grčka agresivnija, ratobornija i (auto)destruktivna. Takve su reakcije i prema međunarodnoj zajednici i svima od kojih se osjete ''napadnute''.

-        Sreća da nismo izravni susjedi jer bi stalno dolazilo do nadmetanja na rubu incidenta

PREMIJER MILANOVIĆ – CIPRAS:

-        grčki premijer je veći idealista i bolji manipulator od našega (Neptun, Pluton)

-        naš premijer je pompozniji/bahatiji od grčkog (Jupiter-Sunce)

-        Milanović nebi koristio agresivne mjere u obračunu sa nezadovoljnim masama dok Cipras bez problema može izdati takve naredbe (Mars, Mjesec)

-        Ni jedan ni drugi nisu omiljeni kod vojske i policije (Mras)

-        Cipras bi se više divio našem premijeru nego Milanović njemu (Jupiter-Saturn)

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 21.srpnja 2015

merkel-cipras ANGELA MERKEL – plus odnos sa CIPRASom

 Njemačka kancelarka Angela Merkel rođena je u vrijeme stelijuma planeta u znaku Raka: sunce, jupiter, merkur i uran. Stelij je obilježava kao tradicionalnu demokršćanku koja bismo mogli zvati ''majka EU djece-članica''. Ona čvrsto vodi svoju generaciju ali i mlađe političare kroz valove i zamke ekonomske i moralne krize. Čvrsto se veže za sve što predstavlja sigurnost: prošlost, korjeni, imovina i stvari, dom, obitelj, posao.

Osjetljiva je na ponašanje drugih. Lako se povrijedi.

Sa njom je najbolje biti iskren i izravan. Ne isplati joj se govoriti što da radi, što je najbolje i sl. Ne voli se sa nekim povezivati u ideji niti u aktivnosti i akciji.

Ima visoke standarde za sebe i druge. I svijet bi po njoj trebao drugačije izgledati. Svijesna je grubosti i patnji po svijetu ali na svoj način povremeno biježi od svega toga. Kao Barack Obama ima kvadrat sunca i neptuna. Odnos sa ocem i autoritetima je sličan. Takvi ljudi sebe doživljavaju i kao duhovne vođe svijeta u kojem žive.

 U njoj je  ''zarobljeno'' dijete. Očigledno  je morala prerano se ponašati kao odrasla i zrela pa je ''zakasnila'' u emocionalnom razvoju.  U djetinjstvu je vjerojatno rano preuzela ulogu odrasle osobe, primjerenog ponašanja, vodila brigu o drugima. Tada je dobijala poruke da će biti voljena samo pod uvjetom da se ponaša uvijek dolično, kako se od nje očekuje, ako je odgovorna, ako je skromna i ne hvali sebe. Trebala bi naučiti kako osjećati i izražavati se spontano, jer cijelo vrijeme podsvijesno očekuje kritike. Osjećaje izražava oprezno, sa velikom pažnjom i na određen način defanzivno.

Humanost pokazuje kroz praktičnu pomoć onome kome je potrebna. Često je prisutna nepotrebna zabrinutost i strah (od grešaka). Naglašena komunikativnost, smisao za humor, ljubav prema putovanjima, promjenama sredine. Uvjerljiva je u izlaganju ideja i prihvaćanju od drugih. Ona se izražava uvjerljivo, sa taktom ali iskreno. Ima simpatičnu prirođenu i iskrenu stidljivost koja uvijek djeluje šarmantno bez obzira na životnu dob. Teško se rastaje od novca. Zabrinutost za ekonomiju odražava se u škrtost. Lukava je u ekonomiji.

Tijelo i intelekt su vrlo pokretljivi, tj stalno u pokretu i akciji, energija je raspršena na više strana, stalno traži aktivnosti. Unutarnji nemir i nervoza stalno tjeraju na pokret, a prati ga i intelektualna energija koja traži stalno zahtjevne zadaće.

Avanturizam i napetost znaju dovesti do nezgoda i ozljeda. Treba ujednačen nivo fizičkih i intelektualnih aktivnosti.

MERKEL – CIPRAS

Prema mladom grčkom premijeru Ciprasu ima velike simpatije. On je iznimno privlači. Ali željela bi ukrotiti ga, kontrolirati i prestroga je iz straha od različitosti: uvjerenja, njegova sklonost luksuzu. Prisutna je borba za moć i utjecaj. I kako bi procijenio C.G.Jung ''velika seksualna privlačnost uvijek se skriva iza žestokih reakcija, strogih prosudbi, borbe za moć''. Bez obzira na javne istupe ona će uvijek materijalno pomoći upravo Ciprasu jer osjeća da je on pogodan za njezino širenje utjecaja i on joj je najbolji partner na jugu EU i u nadmoći u odnosu prema Putinu i Rusiji.

Angela Merkel se nalazi u periodu nametanja vlastite moći i utjecaja, a to stvara javne i tajne neprijatelje.

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić 14.srpnja 2015

grčka zastavaGRČKA je u tradicionalnoj astrologiji zemlja sa obilježjima Ovna i Marsa: prva Olimpijada, ratovi, temperament pobjednika, prva demokracija... Njezina nezavisnost od osmanlijskog carstva bila je također u znaku Ovna. Ali republika iz 1974.g je u obilježju znaka Strijelca: otvorena za turizam, različitosti filozofije i politike, multikulturalnost, nonšalantna u ekonomiji....

Optimizam bez granica uvijek vodi u velike rizike a kada je tome pridodan veliki ponos tada se vlastita glupost i nedisciplina opravdavaju sa nebuloznim idejama i objašnjenjima. Jupiter i Sunce u lošem aspektu ukazuju na elitu koja ugađa sebi ne misleći na nacionalni interes i snagu. Također ukazuje na nenadane smjene čelnika države i na loše sudstvo i ugled. Upletenost Neptuna i Merkura u taj loši aspekat govori o obmanama, lošoj propagandi i konfuznim odnosima unutar zemlje a pogotovu sa drugim državama (često mijenjaju prijatelje/protivnike), previše oslanjanja na trgovinu, lošu diplomaciju, slabosti u prometu, neiskorištenost mora i vode, nedostatak planiranja i racionalnosti.

Odnos sa EU: Europska Unija poput strogog autoriteta nastoji disciplinirati Grčku i nametnuti joj svoj model življenja i ekonomije, a to neće nikada uspjeti sa restrikcijama i ucjenama. Morali bi odabrati sasvim novu strategiju koja bi mogla dati odlične rezultate...što je to – neću ovdje elaborirati.

Planetarni ciklusi u slijedećih nekoliko mjeseci su toliko intenzivni i dramatični da će to biti još jedna revolucija (a Grčka ih je imala dosta). Trend Saturna i Marsa ukazuje na oružane sukobe, eksplozije, požare (čak i bolesti), a Neptun-Jupiter trend vuče na lijevu, socijalističku ideologiju, dok treći ciklus Urana i Saturna jasno ukazuje na dva suprostavljena principa koja kreiraju veliku tenziju i konflikte: Saturn predstavlja tradiciju, autoritet, disciplinu, dužnost i odgovornost a Uran znači individualnost, veliko buntovništvo i anti-ustanove (strukture-red). Otkriće Urana koincidiralo je sa revolucijama: francuskom, industrijskom, američkim ratom za nezavisnost. U tom periodu došlo je do revolucije u razmišljanju običnih ljudi, tada su pojedinci ulazili u izazovne borbe protiv prava onih na vlasti da oblikuju  ideje svih ostalih članova jedne društvene zajednice.

Stoga se promjene doživljavaju sa jednom količinom otpora koji proizlazi iz perspektive Saturna koji nastoji sačuvati tradiciju od straha da bi promjene bile predrastične.

Tranziti ovih planeta zato često dovedu do prijeloma ili nasilnog ''loma'' koji im je nametnut.

Ciklus Plutona i Saturna je još jedan težak i neminovan proces političkih i ekonomskih promjena sa drastičnim situacijama, drastičnim posljedicama... Raste ekstremizam i terorizam koji se teško obuzdava. Zato će strani turisti a pogotovu iz zapadnoeuropskih zemalja biti u opasnosti, kao i politički i privredni subjekti.

 

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 12.srpnja 2015.

CIPRAS ALEKSIS – mini ASTROPORTRET cipras

Grčki premijer Alexis Cipras rođen je iste godine kada i najnovija grčka republika - 1974 u znaku Lava.

Majstor je za kreativne, stvaralačke trenutke u kojima dominira i rado ističe samoga sebe. Rođeni vođa drugima. Još uvijek nije naučio da je primanje veće umijeće od davanja.

Neki planetarni aspekti ukazuju na frustraciju, unutarnji konflikt koji prerastaju u svadljivost, nestrpljivost, provokativnost.

Ima jako dobru memoriju i maštu. Često iz događaja u prošlosti crpi inspiraciju za budućnost. Zbog prikrivenog straha od nepoznatog sklon je da ‘’od muhe vidjeti slona ’’.

Istaknuta mu je kreativnost u izražavanju, pisanju i pričanju priča. Voli povijesne ljubavne romane i filmove. Osjećaji su mu često u konfliktu sa logikom.

Uz memoriju pojačana je intuicija, emocionalnost, optimizam.

Izražen je oprez i lukavost. Ima fotografsku memoriju, pogotovu memorira i lako uči ono što ga zanima iako je intelektualni kapacitet jak. Lako pamti komplicirane i neobične stvari i pojmove. Procesuira informacije i misli brzinom svjetlosti.

Ideje su mu dobro prihvaćene od strane drugih. Ima dobar smisao za humor. Vizionar je, izražava se poetski i ima literarni dar.

U svemu ima zaseban stil, eleganciju i osjećaj za detalje. Cijeni kvalitetu, lijepe stvari, udobnost i na to je spreman potrošiti dosta novaca. Opsjednut sa vanjskim izgledom i vjeruje da je u izgledu moć.

Voli sunce i more, konje i životinje.

On je sposoban zapamtiti sve što su mu drugi rekli, ali ima svoje ustaljene obrasce razmišljanja i komunikacije.

Sposoban je promišljati i planirati pažljivo svoje djelovanje i razgovor sa drugima, organizirati svoje misli i podatke. On ne podliježe lako (ili nikako) stavovima većine, uvriježenom mišljenju sredine niti tradicije. Cipras jednostavno zna izgraditi vlastito mišljenje o svemu.

Mrzi hipokriziju, neizgovorene misli i može dati sasvim novo svjetlo na neku situaciju, koja razbija ambivalenciju, tradiciju i strah i sugerira / predlaže potpuno novu mogućnost.

Njega nije briga da li je njegov stav popularan već je bitna istina kakvom je on vidi.

U ekstremnim slučajevima izraziti će se i tvditi suprotno iz čiste potrebe da oponira drugima.

Jaka je inventivnost i intuitivnost.

Smatra sebe Mesijom, da ima posebnu ulogu u društvu i da prenosi posebne poruke ljudima. U sve sumnja i sve preispituje.

Seksualno aktivan, maštovit.

Pažljiv prijatelj.

Odlične organizacijske sposobnosti.

Aspekti mu daju uspješnost, popularnost, šarm koji budi simpatije drugih. Poziv i osobnost popraćeni su javnim životom. Ima šanse za dugi život i preživljavanje različitih izazova i opasnosti.

Kombinacija šarma sposobnosti da točno zna ''kako zadovoljiti druge'' ima nevjerojatnu sposobnost manipulacije. U diplomatskim zanimanjima i u politici to je od velike koristi. Ta manipulativna moć je vrlo uvjerljiva.

 

Novac (i imovina) je moć za njegovo poimanje života, (kako bi ga drugi cijenili i voljeli). Zato se vezuje za ljude koji omogućuju novac, materijalno. I privatno kao i u ime zemlje koju vodi voli plaćati drugima u zadnji trenutak, na isteku roka plaćanja.

 

Uvijek će za novac iz EU on biti ''rastrošan'', a njegove ideje će izazivati konflikte i podjele na prijatelje i na ona koji bi ga najstrože kaznili.

 

On zna bolje od ikoga ''sjediti na dvije stolice'' i za sve svoje greške naći izgovore.

 

Angela Merkel je bila vrlo naklonjena zgodnom grčkom premijeru. On ju je šarmirao kao inteligentan, ambiciozan političar ali i kao muškarac. Ona sada želi i hoće pokazati svoju moć u EU i zahtijevati će najstrože mjere prema Grčkoj a osobno je to usmjereno prema Ciprasu.

 

25. rujan 2015 je ključni dan za svojevrsnu ekonomsku ''sapunicu'' i discipliniranje Grčke od strane EU.

 

 

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 3. srpnja 2015.

ASTROPROGNOZA - SRPANJ 2015....MAMIĆ, ŠUKER, HRVATSKA, OPĆA SLIKA.....mamic


Srpanj je već počeo sa napetostima i uzbuđenjima koje smo najavljivali još početkom ove godine. Dva giganta sunačevog sustava Jupiter i Saturn nalaze se u napetom odnosu od 90 stupnjeva. Međusobni aspekti ovih planeta uvije označavaju ekonomske cikluse tj zaokrete uz teškoće, napetosti...Jupiter u Lavu naglašava pompoznost (bahatost), rasipnost, pokazivanje moći onih koji vladaju, simbolizira u ovom slučaju sve što se smatra vlast, vladar, elita, pravo i pravda koju provode moćni, u današnje vrijeme je to i EU...Saturn u Škorpionu je vrlo realističan, okrutan, on simbolizira siromašni sloj društva, radnike, ribare, rudare, seljake, on kažnjava (i kastrira), ograničava, zastarjelih je navika i shvaćanja...zato dolazi do kulminacije podjela u društvu i sukoba mišljenja i metoda. Venera je također u dramatičnom Lavu koja ''voli'' trošenje, bogatstvo itd. Mars u napetom odnosu sa Uranom ukazuje na period agresije, eksplozije, požare, ekstremne akcije i rješavanje sukoba na ružan način. Pojačani gubici u poljoprivredi, stradanje djece, žena...Merkur u napetosti sa Uranom izaziva oluje, potrese, bujice i odrone zemljišta. Savjetuje se svima da kontroliraju frustraciju, ljutnju i bijes, da izbjegavaju verbalne sukobe kako nebi izazvali fizičke, da izbjegavaju masovna okupljanja i da paze u vožnji i upravljanju uređajima, alatima, oštrim predmetima.


HRVATSKA je u mjesecu fiskalne represije, stezanja remena u državnim financijama, ali i pametnih poteza...Jupiter i Mars pogoduju našim sportašima. Pluton I Merkur izazivaju kritike svjetske javnosti i ružnu retoriku te probleme u medijima. Saturn ''apelira'' na odgovornost i donosi ipak jednu malu stepenicu više u prestižu.


MAMIĆ ZDRAVKO će okusiti privođenje i kraći boravak u istražnom, zatim će mu krenuti pozitivni pravni preokret ali uz velike financijske gubitke tj kazne. To je i nekakav motiv i cilj autoriteta sa kojima se sada razračunava.


ZORAN MAMIĆ će vrlo teško podnositi događaje koji slijede, financijske gubitke i razočarenje u ljude kojima je vjerovao.


DAVOR ŠUKER će na domaćoj nogometnoj sceni morati učiniti vrlo nezahvalne poteze i sigurno će napustiti (možda kao kapetan broda) posao u savezu. Na međunarodnoj sceni će se održati i najbolje mu je da se fokusira na karijeru izvan Hrvatske....


BANDIĆ MILAN također ima vrlo izazovan srpanj....


GRČKA prolazi nemire i represiju, ali prava bitka slijedi kasnije, dok bi CIPRAS trebao polako početi pakirati kofere bez obzira što mu jo uvijek uspijeva manipulirati EU.

 

 

 

 

 

KONJUKCIJA JUPITERA, VENERE I MJESECA 20. LIPNJA 2015.

KONJUKCIJANAJLJEPŠI DAN LIPNJA-POGLED U NEBO:
Subota 20.lipnja MJESEC, VENERA I JUPITER u Lavu u konjukciji....gdje vidite mjesec u blizini su i ove dvije sjajne planete. VRIJEME ZA UMJETNIĆKU INSPIRACIJU, ZA STRASTVENO ISKAZIVANJE LJUBAVI, ZA POČETAK JEDNE IZUZETNE LJUBAVNE VEZE, ZA GLAMUROZNO VJENČANJE ILI ZARUKE ILI PROSIDBU...uživajte na svoj način !!!!!!!

 

 

konzultacijePRETPLATA na usmene konzultacije: možete se pretplatiti unaprijed po vrlo povoljnoj cijeni za usmene konzultacije putem telefona ili mobitela. Pet termina po 30 min za svega 500 kn što znači da je jedan termin samo 100kn. Plaćanje unaprijed, Visa ili Mastercard, na početnoj stranici kliknete na A-SHOPP (http://www.andelkasubasic.com/shop.php) i potražite ''Mjesečna pretplata za telefonske konzultacije''

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 04.lipnja 2015.

lipanj      ASTROPROGNOZA ZA LIPANJ 2015

 U svibnju je bilo jako puno stresnih informacija jer je Merkur utjecao na komunikacije tako da ih je otežavao, zaoštravao...i na kraju ''tresla se brda-rodio se miš''. Nastavljaju se i dalje širiti dezinformacije, sve negdje do zadnjeg tjedna ovog mjeseca. Puno laži se razotkrije slučajno. Zato ne razbijajte glavu sa medijskim natpisima i izjavama jer većina njih je nevažna i lažna. Tek nakon 13.6 biti će manje problema sa tehnikom i zastojima/problemima u komunikaciji. Mars u Blizancima upozorava na promet: budite oprezni, ne žuriti, ne ulazite u sukobe na parkingu ili natjecanje u brzinama, provjerite vaše gume i kočnice prije putovanja. On uvijek ukazuje i na aktivnosti policije. Uhićenja koja se budu događala biti će grupna, raditi će se o skupinama. Također će se privesti čelnici zbog kojih su skupine djelovale organizirano: 11.6 te 14/15.6...

Najviše raduju pozitivne promjene u bankarskom i poreznom sustavu jer će mnoge mjere pogodovati ljudima, vratiti im novac, poboljšati uvjete, olakšati financijske i kreditne dugove i probleme, a porezne mjere će biti stimulativne. Hrvatska će dobiti veliku potporu iz fondova pa se nadajmo da će se pametno i transparentno iskoristiti.

Vrijeme će sa Venerom i Jupiterom u Lavu u skladu sa Uranom doista poboljšati i omogućiti uzbudljivu turističku predsezonu. Optimizam je u porastu. Uživajte u kulturnim i zabavnim događanjima, u svakom trenutku kada se osjećate dobro. Gledajte na život i na ljude sa otvorenim srcem.

 

lopoc   ASTROPROGNOZA ZA SVIBANJ 2015.

 

Autorica: Andelka Subasic, 03.05.2015.

 

Svibanj nam konačno donosi proljeće sa bujanjem zelenila, sa toplinom koja nam je potrebna svima i sa nizom ugodnih promjena. Dinamičan je i veseliji od travnja.

Uvijek imamo napete aspekte pa tako i ovaj mjesec će nekoliko dana biti neophodno paziti se u prometu i komunikaciji, čuvati svoje stvari i nekretnine od krađa....

U zračnom prometu biti će najviše kašnjenja i štrajkova, ali i krivih letova. U danima Mlađaka od 15-18 svibnja međunarodni letovi izloženi su opasnostima od padova i kvarova te otmica, terorističkih prijetnji u zračnim lukama te štrajkom.

Magle, trovanja i zagađenja plinom/naftom na moru i u zraku (tankeri, bušotine), problem sa podmornicom i sl aspektirani su oko 9.5 te 25-29.5. a 15 na 16.5 te zadnji tjedan u svibnju obilježiti će bizarne prometne nezgode zbog navigacijske tehnike i kvarova na kotačima.

Velika poskupljenja goriva i nekih osnovnih prehrambenih namirnica možemo očekivati oko 22-23.svibnja i biti će neophodna intervencija odgovornih struktura. U isto vrijeme jedna banka će morati isplatiti veliku odštetu svojim štedišama a biti će govora i o zatvaranju jedne od banaka ili financijske/osiguravajuće kuće.

Retrogradni Merkur će ponovno od 18 svibnja usporavati i komplicirati komunikacije, promet, putovanja, tehnologiju poput računala, dokumente, ugovore, kretanja i vožnju u pogrešnom smjeru, rasprave bez zaključaka, ugovore i sl. Budite strpljivi i ažurni jer vas zaostaci i sporost mogu pratiti nekoliko mjeseci. Naravno da će vam dolaziti nedovršeni predmeti/teme ponovno na razmatranje i javljati se ljudi sa kojima se niste čuli 2-3 mjeseca. Pojačana je mogućnost gubljenja stvari i njihovog otuđenja pa budite oprezni.

Ono što je dobro u svibnju svakako je osjećaj da se nešto novo i ugodno događa svaki dan, da su ljudi veseliji i bezbrižniji i da su terase kafića i šetališta prepuna ljudi.

Uživajte u malim radostima, druženju sa prijateljima, stvaranju novih i obnavljanju starih kontakata, u humoru i radujte se dolasku ljeta !

 

 


Autorica: Anđelka Subašić, 1.travanj 2015

ASTROPROGNOZA TRAVANJ 2015.            vodopad

 Prije cirka 7 godina počela sam pisati opće astroprognoze. Tada sam bila prva i jedina (barem u našoj zemlji a i šire). Nekada su bile zanimljive u detalje da su se urednici portala uredno čudili ''otkuda ja crpim i sklapam takve prognoze''. Bile su za njih nevjerojatne ali zanimljive i pratili su ih više od mene same. Moja osnovna motivacija bila je približiti mogućnosti astrologije širem pučanstvu i pokazati kako se ona može vrlo korisno implementirati i primjeniti u opisivanju makrokozmičkih trendova u jednom vremenskom periodu. Ti trendovi utječu na naš mikrokozmos i preslikavaju energetsko stanje u nas, stvarajući naboj sa kojim se netko dobro a netko loše snalazi u datom trenutku. Poput vremenske prognoze korisno je znati astroprognozu i pripremiti se za jedan period, kao što se pripremamo za klimatske prilike. Drago mi je što danas neki web portali po istim naslovom ''astroprognoza'' objavljuju moguće utjecaje pojedinih planetarnih aspekata. Profesionalno mi je drago da se o astrologiji više piše a osobno mi je drago jer sam potaknula mojim primjerom i druge astrologe na širenje astrološke kulture. Svaki korak je korak naprijed.

 TRAVANJ je pravi proljetni mjesec u kojem se kroz energični, vatreni i ''ratoborni'' početak ekliptike grupiraju Sunce, Merkur, Uran. Uz dodatak lunarne eklipsa stvaraju pravi energetski naboj koji se može iskoristiti sjajno ili destruktivno. Izbor je individualan kao što će shodno tome biti i rezultati. Vrijeme je stoga u početku travnja hirovito, sa pijavicama, odronima zemljišta, nesrećama u tunelima i prijetnjama terorističke prirode na javnim i u mondenim mjestima.

Novo tehnološko otkriće u području kirurgije i vojne industrije obznaniti će se oko 8-10.4 a u to vrijeme se može očekivati potres na istočnoj polutci zemljine kugle. Najveća napetost sa problemima u vojsci, policiji, čelnicima u uniformi i gradonačelnicima/županima i sl svakako je 17.4. tog dana će izaći nečija laž i afera na vidjelo zbog čega će morati odstupiti a naboj Marsa i Jupitera može lako uzrokovati srčani napad...ali i hapšenja.

Mlađak 18 i 19.4 donosi puno krađa, kriminala (droga) a kao kontrastdonosi i vrhunske rezultate u zahtjevnim sportskim disciplinama. U prometu se tih dana treba čuvati teških i velikih vozila (kamioni, bageri, tegljači...).

Republika Hrvatska u travnju će ponovno prolaziti loše kritike u svezi javnog duga, zaduženosti, porezne politike, radne (ne)kulture, probleme u odnosima političkih čelnika, gubitak važne osobe iz javnog života, probleme sa susjedima....

 Premijer Milanović ima dobar period kada će balansirati na zreli način i biti odmjeren i odgovoran kakav dojam nije ostavljao do sada.

Oporbeni vođa Karamarko ima vrlo težak mjesec jakih iskušenja.

 Predsjednica Grabar Kitarović treba umjerenost i diplomatičnost kako bi amortizirala kritike i probleme iz međunarodnih odnosa, pa je najbolje da se u travnju humanitarno angažira.

 Ministar Matić je laka meta za manipulatore i vrlo neugodne situacije.

 Velikim problemi, rizik i stres za ministra policije Ostojića.

 Uživajte u proljeću i u dinamičnim travanjskim danima. Budite sebični i svaki dan odvojite za sebe barem pola sata. Budite odlučni i riješite se nepotrebne fizičke i psihičke ''prtljage'' i okrenite novu stranicu barem u jednom segmentu vašega života. Vi najbolje znate što je to !

 

 

 

 

(09.03.2015)...ISPRIČAVAM SE SVIMA VAMA ZBOG TOGA ŠTO KASNIM SA MOJIM PREUZETIM POSLOVNIM OBAVEZAMA...GRIPA GOTOVO 3 TJEDNA JE ODUZIMALA SNAGU, A POTOM JE USLIJEDILO PRESELJENJE I TO U VRLO SLABOJ FIZIČKOJ FORMI...USKORO ĆU UHVATITI MOJ UOBIČAJENI RITAM I OBRADOVATI VAS..HVALA NA RAZUMIJEVANJU I STRPLJENJU...LIJEPI POZDRAV, ANĐELKA SUBAŠIĆ

 

 

Autorica: Andelka Subasic, 14.siječanj 2015.

KolindaKOLINDA GRABAR KITAROVIĆ – ASTROPORTET

 

Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović rođena je u sunčanom znaku Bika a na Ascendentu (Podznak) je Vodenjak. Osnovne njezine karakterne osobine i potencijale objasniti ću u nekoliko rečenica:

U komunikaciji je prije svega kulturna, jasna i ugodna i voli promišljeno i sigurno reći nešto sa činjenicama, a nije sklona improvizaciji. Njezina Venera i Saturn u Ovnu (muški znak kojim vlada Mars) označavaju je kao ''prvu ženu'': prva žena na visokoj funkciji u NATO, prva žena predsjednica Hrvatske i zapovjednica oružanih snaga.

Lojalna je i pouzdana. Cijeni obitelj i Hrvatsku uključuje kao dio svoje obitelji. Istinski je i pozitivni domoljub. Odlikuje je velika radišnost i upornost. Sasluša sa uvažavanjem prijedloge i savjete ali ih kasnije analizira i samostalno donese odluku. U stanju je priznati vlastite pogreške i ispraviti ih. Savjesna u obavezama, čista i uredna, voli red a ne podnosi kaos.

Drži data obećanja makar bez obzira jesu li sitna ili velika. Kontrolira emocije ali ih pokaže gdje i kada je to doista potrebno. Ne igra na kartu ženstvenosti ali je upravo njezina ženstvenost izazov muškarcima i ženama.

Ima potencijal omiljenosti i popularnosti koja joj ujedno omogućava dug i sadržajan život i ulogu u javnosti osobe koja može biti na ''tronu-prijestolju''. Zato će njezina sadašnja javna uloga ostati zapamćena budućim generacijama kao najpopularnija predsjednica/žena u svijetu.

Kolinda Grabar Kitarović osvojila je zasluženo mjesto prve predsjednice pod Jupiterovim i Saturnovim ciklusom. To znači da će unatoč osporavanjima i velikom bremenu odgovornosti (Saturn) ona ubrzo biti prihvaćena i od oporbenih snaga i Jupiterovski ostati na ''tronu'' 10 godina. Ljeto i jesen su joj vrlo izazovni kada će biti ''između dvije vatre'' i morati će upotrijebiti mudrost, objektivnost kako bi sa potrebne distance ne samo posložila svoj dio posla nego i spriječila suprostavljene strane da izazovu krizu ili kaos.

 Pogledajmo neke njezine odnose:

-        Sa Hrvatskom će ostvariti jednu veliku međunarodnu popularnost i izuzetno unaprijediti oružane snage. Prema narodu, slabijima, ženama i djeci je vrlo naklonjena i pokazati će veliku senzibilnost i pomoć spremna je disciplinirati ekscentrične pojedince, ali nebi smjela biti prestroga ili prekonzervativna.

-        Sa premijerom Milanovićem je čista suprotnost: finoća naspram grubosti, posloženost (štreberski) naspram improvizacije. Svojom inicijativom ona ''ugrožava'' njegovu rutinu i osjećaj sigurnosti pa on doživljava to kao ''napad''. Njezin entuzijazam i pozitiva nailaziti će na omalovažavanje i odbijanje, no naći će načina i snage kako ga potaknuti a ženski politički autoritet će ih ''miriti''. Premijer Milanović se prema predsjednici postavlja kao strogi otac čije dijete se osamostaljuje a on ne priznaje djetetovu osobnost i zrelost. To je projiciranje vlastitih slabosti.

-        Suprug Jakov i predsjednica povezani su jednom obostranom čvrstom podrškom, prije svega ljudskom. Povezuje ih i obostrana potreba za skladom u obitelji. On ima potencijal ne samo u znanosti i tehnici/tehnologiji nego u velikoj intuiciji i organizacijskim sposobnostima. Omiljen je zbog svoje emocionalnosti i originalnosti koja ne robuje egu. Za dvije godine će se moći posvetiti napretku u vlastitoj karijeri.

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 02.siječanj 2015.

HRVATSKA I SVIJET U 2015 GODINI

GLOBALNO:

globus-dinamik

Opće konstelacije koje mogu poslužiti kao putokaz trendova u cijelom svijetu u 2015 godini su slijedeće:

-        Uran i Pluton imaju zadnji napeti kut od 90° kako bi dugoročno promijenili globalni poredak: klimatski, ekonomski i politički. Stoga možemo očekivati opću klimatsku-ekonomsku-političku nestabilnost, zračenja, napetosti, tehnološke i druge blokade i sukobe, slom onoga što se opire promjeni i financijske ''igre'' moći.

-        Saturn i Neptun čine drugi napeti kut od 90° koji pojačava s jedne strane depresije i deprecijacije, a sa druge strane razlaze po osnovi religije (muslimani-kršćani; realizam-duhovnost), kao i podmukle saveze i prijevare zbog prometnih i naftnih/plin interesa.

-        Jupiter i Uran su u pozitivnom i dinamičnom odnosu pa kreiraju nove prilike, optimizam i radost novih i mladih snaga, povezivanja novih pokreta koji su odraz pobune protiv konzervativnih i ortodoksnih vladajučih struktura.

-        Merkur će u 3 navrata usporavati komunikacije i podsjećati nas na nezavršene poslove i dogovore/pregovore te da trebamo pozornost dati i detaljima: 21.01.-10.2 te 19.05.-12.6. te 17.09.-09.10.2015.

-        Saturn se vraća u periodu od 15.06-17.09. na 168°-170° ekliptike kako bi dao priliku onima koji su prosincu ove godine propustili naučiti lekciju iz realne ekonomije, iz odnosa prema autoritetima i prema siromašnima i prema zakonima (države i svemira), naučiti lekciju onima koji su izbjegli odgovornost.

-        Jupiter 09.kolovoza prelazi 81° ekliptike i pridružuje se Saturnu sa pravne i sa moralne strane. Primorati će mnoge na prekide onih saveza i partnerstava koji ne daju rezultate, te na preispitivanje formalnih i realnih mogućnosti. Nije dobro tada (od 9.kolovoza do kraja rujna) donositi nove zakone.

-        Sukobi i napetosti koje se stvore u drugoj polovici godine mogu u prosincu rezultirati novim ratnim sukobom zbog prometa nafte/plina.

-        Najzanimljiviji mjesec je ožujak, najljepši mjeseci su lipanj i srpanj !

 HRVATSKA:       hrvatska

Pluton ove godine ima ključnu ulogu Feniksa na opće stanje u zemlji, na vodstvo zemlje i na premijersku poziciju i ulogu. On najprije uništi i eliminira kako bi se nešto iz temelja obnovilo: ruši nasipe, poplavi, ekološki zagadi, nanese mulj i kanalizacijske sadržaje, otkriva zaostale mine i eksplozive, ekološkim incidentom upozori na opasne industrijske otrove. Psihološki stvara osjećaj (ne)kontrole i (ne)moći, potiče nadljudsku snagu ili stvori totalnu psihičku blokadu.

Sa njime bi vodstvo zemlje trebalo unaprijed preispitati sigurnost tehničkih rješenja i obnoviti sustave zaštite. Morali bi preispitati podjelu uloga i kontrole, a pogotovu postavite granice (zlo)uporabe moći.

 Uran utječe na susjedske odnose, medije, promet, školstvo, oporbu, ljudske resurse, kulturu nacije, javnu gradnju, domoljublje. U tim sektorima će se događati ekscesi, neočekivani i nepredvidljivi događaji i obrati, sukobi, smjene, izazovi, teška retorika..

 

 Saturn u području visoke tehnologije donosi napredak i korisnu upotrebu, pogotovu u području medicine. Negativno utječe na stanje i odnose u vojsci i policiji te u državnim financijama kao i ključne nesuglasice među koalicijskim/poslovnim partnerima. Vidjeti će se loše utrošena sredstva i gubici i štete od loših poslovnih poteza. Na žalost porezna politika će još uvijek imati loš odnos prema onima koji novca nemaju i koji su žrtve dosadašnje loše porezne politike.

 - siječanj – težak za građevinski sektor i nekretnine. Loša komunikacija sa susjedima. Potresi i prometne nesreće sa materijalnim štetom, eko-incidenti. Pozitivne mjere u socijalnoj politici, bankarstvu i kreditorima (fondovi).

- veljača – uhićenja. Pljačke banaka. Problemi u brodogradnji. Sukob vladajućih i oporbe uz vrlo teške riječi. Pozitivne mjere u financijama i sudske odluke vezane za banke.

 

- ožujak i travanj – moguće je povući i iskoristiti velika sredstva iz EU fondova. Problemi zagađenja velikih razmjera.

- svibanj i lipanj – ostavke gradonačelnika i nekih čelnika, financijske i seksualne afere. Problemi u koaliciji.

- srpanj i kolovoz – kulminacija problema u koaliciji. Žestok napad oporbe i problemi u oporbi. Eksplozije. Prometne nesreće (željeznica). Odlični sporstki rezultati naši pojedinačnih i timskih sportova.

 VLADA:

-  pada popularnost i unutar vlastitog biračkog tijela. Pozitivne rekonstrukcije. Izdržati će do kraja mandata i činiti dosta pozitivnih poteza.

PREMIJER MILANOVIĆ:

 

-  brzoplete i nepromišljene izjave i dalje će obilježavati njegove javne istupe. Karakterizirati će ga emocionalne reakcije. Stoga će u pojedinim razdobljima izbjegavati izjave za javnost i to mu je najbolja preporuka.

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ:

 

- ovo je godine promjene smjera u političkom i u privatnom životu. Vrlo teška i izazovna godina sa statusnim i materijalnim gubicima. Druga polovica godine je nešto ugodnija.

SDP:

- stranka će još ove godine prolaziti svoju katarzu i mijenjati vodstvo stranke. Mladi i stari članovi se ne razumiju i sukobljavaju. Ponovno isključenje uglednika iz stranke uz prethodnu aferu.

HDZ:

- borba mladih buntovnija protiv konzervativne struje ali uz vrlo ekscesne situacije koje će ih spriječiti da napreduju. Veliki financijski problemi.

 

HNS:

- ova stranka prolazi kroz najveće i najteže poteškoće. Čini se da će sve što je stranka stavljala pod tepih sada izaći na vidjelo. Također veliki financijski problemi.

KARAMARKO:

 

-  za oporbenog čelnika je 2015 teška godina u svakom smislu. Morao bi primjeniti iskustvo iz najtežih godina svog života i stojički podnositi udarce unutar stranke, ''krive citate'' u medijima i biti odmjeren i distanciran u svakoj prigodi.

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ:

- ovo je njezina godina u kojoj ima priliku pokazati sve svoje potencijale i iskoračiti koju stepenicu više od sadašnje pozicije u karijeri.

KUNA:

-  ostaje stabilna. Vjerojatno ćemo dobiti nove novčanice.

EUR:

 

- postaje malo jači u međunarodnoj monetarnoj košarici i ostaje stabilan.

DOLAR:

 -  državnim potezima za jačanje dolar će u jednom trenutku biti u riziku no dodatnim mjerama će njegova vrijednost znatno porasti i ovo je godina povratka vrijednosti američkog dolara. Dolar je valuta koja će imati najjači rast ove godine

 

 

 

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić, 30.studeni 2014.

 ASTROPROGNOZA ZA PROSINAC 2014.

 Posljednji mjesec ove naporne godine možemo nazvati ''mjesecom optimizma i buđenja''. Planete se grupiraju u prvoj polovici u optimističnom i komunikativnom Strijelcu čineći nas bezbrižnijima i jačima od problema. Većina ljudi se pokreće i poduzima nešto za sebe i druge. Puni Mjesec događa se baš na svetog Nikolu, pojačava prometnu gužvu, donosi malo magle ali vrlo živu atmosferu i gužvu na prometnicama i na mjestima javnih okupljanja.

- 8. prosinca je napet dan za djecu, žene, trudnice i poljoprivrednike. K tome Jupiter usporava promet i potiče suce na obnovu nekih sudskih procesa u kojima su bili površni.

- 11. prosinca je loš dan za banke, veliki kapital i burze. Od tada još više zahlađuje i zima se počinje jasno manifestirati.

- 15 prosinca dan je težak za grupe kojima prijeti bankrot.

- Od 17 je još hladnije.

- 20 prosinca  smrt politički i financijski utjecajne osobe.

 

- 22 prosinca je vrlo stresan dan Mlađaka u kojem će biti pokušaja atentata u svijetu, ali to bi mogao biti crni ponedjeljak na burzama uz vrlo jaki, razorni potres.

 Božić će biti sniježni i bijeli, a na moru kišni. Zadnji dan godine obilježava pitanje vezano za dom, sigurnost, nekretnine.

 Na našoj političkoj sceni prosinac je vrlo vruć i neugodan posebice za SDP u kojem će prevladavati sukobi, podjele, svađe, afere (ženski i muški istaknuti članovi) i borba između autoriteta. Kriza se proširuje na političke partnere posebice HNS u kojem izbija financijska afera. I HDZ će biti prinuđen odbaciti neke stare ideje i zavesti disciplinu u svoje redove. Na nivou države potrebna je konsolidacija Vlade. Netko mora uzeti autoritet u ruke i preuzeti odgovornost. Čini se da će premijer održati još jedan od žešćih kritičkih istupa u javnosti (23.prosinca) po cijenu dodatnog urušavanja reitinga. Predsjednik Josipović će biti sa razlogom nervozan jer mu kriza utječe negativno na popularnost i dovodi u pitanje značajan broj glasova na koje je računao.

 

 

 

Autorica: Anđelka Subašić

 

ASTROPROGNOZA ZA STUDENI 2014.

  Pretposljednji mjesec ove naporne godine vrlo je je nabijen intenzivnim emocijama. Dva giganta sunčevog sustava Saturn u Škorpionu i Jupiter u Lavu nadmeću svoje snage u ekonomiji, pravu, optimizmu i realizmu. Kada mislimo da prevlada jedan princip, onaj drugi mu uzvrati udarac, pa je teško postizati dogovore, teško je dovršiti započeto, teško je pomiriti bogate i siromašne, blage i oštre, pravdu i novac, potrošnju i štednju. Kako se i nekoliko drugih planeta pridružuje Saturnu u Škorpionu prevladava realnost, egoizam, isključivost. Zato nema mjesta za optimizam i nema diplomatičnosti, uljepšavanja stvarnosti, nema umjerenosti. Klimatski će se smjenjivati hladni i topli dani, teška atmosfera u zraku, hladne noći sa dosta magle. Viroze i infekcije će biti snažne i trajati duže, a pojaviti će se nove spolne bolesti. Ali sigurno će se objaviti vrlo značajni lijekovi na kojima se već duže vrijeme radi, baš kao i vrlo važne informacije vezane za ebolu.

Prva polovica mjeseca je teška i napeta, poglavito 12-15 studeni: prometne (željezničke) nesreće zbog sustava kočenja, eksplozije industrijskih objekata, teroristički napadi, smrt seks simbola. Oko 17 studenog značajan susret svjetkih političkih čelnika (suprostavljene strane). U drugoj polovici mjeseca oko 19-22 odlazi omiljena umjetnica, ali nakon tog datuma počinje puno optimističnije razdoblje. Oko 25 studenog možemo očekivati odluke koje imaju snažne i striktne ekonomske učinke. Cijena nafte će se smanjiti.

Na Hrvatskoj političkoj sceni sam početak mjeseca studenog donosi kulminaciju nezadovoljstva. Pritisak će donijeti pozitivne pomake oko 19 studenog kada će Vlada napraviti razumnu odluku, no neće prestajati sukobi struktura i buntovnih pojedinaca. Napeti odnosi planeta svaki dan će izazvati one promjene na kojima se već neko vrijeme inzistira i donešene su pod pritiskom, očekivane su. Oko 24 studenog Ministarstvo financija ili HNB će konačno donijeti izuzetno pozitivnu mjeru u svezi poreza/otpisa dugova/nalog bankama za sprovođenje sudskih odluka.

 Olakšajmo sebi ovaj mjesec tako da budemo fleksibilniji i zadržimo razumnost nad emocijama, tako da se ne forsiramo i da dobro promislimo prije nego donesemo neku odluku. Ljubav i optimizam mogu učiniti život ljepšim.     

 

 

 

 

 

 

WORKSHOP: ''POSLOVNI USPJEH NIJE SLUČAJAN''
NOVI SPA RESORT, NOVI VINODOLSKI od 17-19.10.  

Karijera je važna za naš socijalni status ali i za naš život. Kako (sa manje napora) postizati bolje rezultate, kako prepoznati (ne)prilike, kako bolje upravljati sa poslom, karijerom i biti ispunjen zadovoljstvom u poslu. Učinite prvi veliki korak na putu samospoznaje i upravljanja karijerom.
Radionica je kombinacija predavanja iz poslovne astrologije uz vrlo aktivno sudjelovanje polaznika, obrađivanje vaših slučajeva, vježbi-tehnika otpuštanja obrazaca iz prošlosti, te healing masaža koje radim u suradnji sa maserima i terapeutima u wellnessu. Nakon ta tri dana u potpunosti osvijestite vaše poslovne potencijale, oslobodite se stresa, vratite snagu i kreativnost za posao, osjetite olakšanje i vidite jasno ciljeve, postanete magnet za poslovni uspjeh i pozitivnu energiju. Već 30 godina prakticiram meditacije i duhovne tehnike koje su mi pomogle njegovati psihofizičku ravnotežu i duhovni rast, ali i osnažiti ljubav prema ljudima koja je osnova rada i lijepa moć pozitivnog utjecaja na druge.

Petak 17.10. uvodno predavanje u 19-20 sati
Subota 18.10. od 15-19 sati workshop i meditacija
Nedjelja 19.10. u 10-12 sati individualne healing masaže

Pronaći ćete odgovore na pitanja : Za što sam stvoren: koji posao i karijera najviše odgovaraju mojem karakteru? Kada i kako učiniti poslovnu promjenu? Kako se nositi sa krizom u poslu (odnosi sa suradnicima i šefovima, reorganizacijom, otkazom)? Što donosi promaknuće? Da li i kada započeti privatni posao? Da li vam bolje odgovara posao u Hrvatskoj ili u inozemstvu?

Osnažiti će vas meditacije za otklanjanje blokada i frustracija, za posticanje kreativnosti i racionalnosti, bolje odnose sa kolegama i suradnicima !

Opaska: sudionici trebaju poslati svoje podatke (datum, sat, godina i grad rođenja, djelatnost i poziciju u poslu) mailom unaprijed kako bismo obradili vaše konkretne slučajeve. Odaberite drugo ime ako želite zadržati dikreciju.

Informacije i rezervacije na e-mail: andelka@andelkasubasic.com ili reservations@hoteli-novi.hr

 

 

Novi Spa Hotels & Resort – Saznajte kako do uspješne ljubavne veze

Ugledna astrologinja Anđelka Subašić održat će trodevni seminar - PUT DO SRETNE LJUBAVI- na temu kako pronaći idealnog partnera. Novi Vinodolski, 26-28. rujna 2014.

Najpoznatija hrvatska astrologinja Anđelka Subašić održat će u Novi Spa Hotels&Resortu u Novom Vinodolskom, seminar i radionicu na temu kako biti sretan u ljubavi, uz posebnu edukaciju o ljubavnim vezama i kompatibilnosti među partnerima.

Kako, uz pomoć astrologije, pronaći idealnog partnera, koje su dodirne točke te koje slabosti među partnerima, što je to seksualna privlačnost, vrste ljubavnih veza, ljubavničke veze, odnosi u čvrstoj vezi i braku, zbog čega dolazi do prekida veze ili braka, zašto uvijek odabiremo slične partnere te kako promijeniti taj obrazac.

U tu je svrhu osmislila, u za to posebnim prostorijama Novi Spa Hotels&Resorta, meditacije na temu ljubavi i odnosa čiji je cilj pomoći sudionicima da otupuste prošlost i nauče voljeti sebe.

Posljedni dan programa Anđelka Subašić namijenila je individualnim healing tretmanim u spa centru Novi Spa Hotels&Resorta.

 Raspored:

Petak 26.9. u 19-20h uvodno predavanje

Subota 27.9. u15-19h workshop +grupna meditacija

Nedjelja 28.9. od 9h individualni healing tretmani po rasporedu svakih pola sata

Ljubav pokreće svijet, otvara naše srce i time potiče kreativnost i životnu snagu. Učinite prvi veliki korak za sebe i sudjelujte na ovom seminaru-radionici-healingu u Novi SPA resortu.

Opaska: sudionici trebaju poslati svoje podatke mailom unaprijed: datum, godina, sat i grad rođenja i za svojeg (potencijalnog) partnera/partnericu. Odaberite ime pod kojim ćemo vaše podatke obraditi kako bismo zadržali diskreciju.

 

 

 

 

 

ASTROPROGNOZA – RUJAN 2014       ekliptika

Autorica: Anđelka Subašić 1.rujan 2014

Nakon vrlo teškog, napetog mjeseca kolovoza u kojem smo imali osjećaj da nas vrebaju opasnosti na svakom koraku, rujan je vrlo blag mjesec.

Skladan odnos Jupitera i Marsa podstiče lijepe sportske događaje koji će ujediniti različite sportske zvijezde u svijetu u plemenite svrhe. Venera u Djevici ukazuje na skromnost u trošenju novca  te žrtvovanju materijalnog u humanitarne svrhe. Oko 10 rujna tiho i skromno odlazi sa scene još jedna filmska diva i ostavlja svoju imovinu u humanitarne svrhe. Oko sredine rujna su ponovno aspektirani potresi i erupcije gotovo mrtvih vulkana, eksplozije plinova, a nakon 20 rujna problemi na oceanu (nesreća podmornice) i ''trovanje'' mora (pomor ribe).

Jupiter u Lavu je donio dramatičnost, optimizam (prekomjerni), akciju, glasnu borbu za pravednost i pravna rješenja koja se opstruiraju od strane autoriteta koja ih trebaju sprovesti. Stoga će se mladi pravnici ujediniti kako bi pomogli ljudima da realiziraju svoja prava.

U Hrvatskoj imamo rujansku zabrinutost za prazne državne blagajne i financiranje javnog sektora. Iz vlade odlaze dugogodišnji suradnici premijera sa vrlo jasnim i argumentiranim razlogom a ulaze mlade osobe koje jesu perspektivne i sposobne. Afera i problem u sektoru obrazovanja-prometa. Neugodna razmimoilaženja sa susjedima. Dobivanje međunarodnog pravnog spora oko 16/17 rujna.

 

 

 

 

ASTROPROGNOZA - KOLOVOZ 2014

 globus-dinamik

Autorica: Anđelka Subašić, 1. kolovoz 2014.

Kolovoz je izuzetno težak mjesec u cijelom svijetu. Nebeska tijela sunčevog sustava u svojem kretanju zatvaraju oštre kuteve na ekliptici. Njihove energije su u sukobu i to će se odražavati na vrlo dramatične i teške klimatske a poglavito psihološke situacije. Ekstremizam je u porastu i ubirati će žrtve svoje nemilosrdnosti i fanatične mržnje. Njemu se priključuju opaki virusi sa svojim žrtvama i u krugu liječnika, znanstvenika, stručnjaka. U tom području je medicina trenutno nemoćna ali medicinska otkrića i progres događa se u liječenju teških slučajeva uz pomoć tehničkih pomagala.

Do 12.8 će vrijeme biti još promjenljivo i teško ali potom nastupa stabilnije i ugodnije.

8-11.8 prometne nesreće (zapaljenje automobila), veliki zastoji, ekstremne temperature, stradanja masa zbog terorizma.

Sredina mjeseca sa dramatičnim ekscesima maničnih osoba uz samoubojstva. Zatim veliki novčani dobitak 17.8. Tih dana će biti problema sa navigacijskim uređajima na kopnu i moru.

Kolovoz će obilježiti smrt renomirane glumice karakternih uloga ili markantne žene velikog utjecaja.

Hrvatska će i u kolovozu (druga polovica) prolaziti krizu u Vladi, a u prvoj polovici kritike i loše vijesti za našu vanjsku reputaciju. Otkrivaju se velike tajne. Pojačane će biti kontrole svih vrsta a posebno porezne i prometne. Ekološki incident. Nestali veliki iznos novca – pljačka ili pronevjera. Hapšenje osobe visokog položaja i ugleda. Afera u području nafte i brodogradnje. Nekoliko ljudi koji imaju moć suočiti će se sa razotkrivanjem ''rekao jedno a učinio suprotno'' i za to će snositi posljedice. Zanimljivo je da uvijek novac i seks koketiraju u aferama. Psiholozima prepuštam objašnjenje....J

 

 

 

 

 

Autor: Anđelka Subašić 1.srpnja 2014

ASTROPROGNOZA ZA SRPANJ 2014.      

Srpanj je na općem planu mjesec retrospektive u prošlost kako bi se mnogi prisjetili ljepših vremena. Najviše ćemo to vidjeti u području svjetske kulture (kulturni događaji sa temama prošlosti; biografske tematike; kraljevskih tradicija, obiteljski odnosi i značenje obitelji, domovine i korjena).

Prvi tjedan biti će dosta incidenata povezanih sa drogama, mladim ljudima, medicinsko-znanstvenim otkrićima ali i skandalima te vrste. Prva  polovica mjeseca je još klimatski promjenljiva a u drugoj bi se vrijeme stabiliziralo. Prometne blokade, gužve, sudari i kvarovi većih vozila i teže pokretni strojevi-vozila-traktori biti će uzrok materijalnih i ljudskih šteta – poglavito u periodu punog mjeseca 8-15.srpnja.

Od 16.7 ulazak Jupitera u znak Lava i ubrzanje Saturnovog kretanja označiti će pomake u ekonomiji što će se odraziti na burzovnim indexima. Mnogi će biti spremniji na rizik i preuzimanje inicijative u poslu kako bi pokrenuli protok novca i izašli iz dužeg perioda pasivnosti. I veliki sudski procesi dobiti će zaokret i ubrzanje.

Za 23-24.srpanj značajno je sve što se tiče kraljeva, prinčeva i njihovih imenovanja (rađanja), njihove djece, ali i samoga Pape. Gotovo u isto vrijeme sve do kraja mjeseca opasno je za nove viruse, probavne infekcije a posebno među populacijom djece i mladih.

Zadnji dani srpnja i prvi dani kolovoza su vrlo ratoborni, a sukobi i skandali će biti oko mora i oko nafte, a svakako ćemo dočekati i odlaske sa položaja ljudi koji su zataškali svoje skandale i tvrdili suprotno onome što su učinili (uniformirane osobe, gradonačelnici, župani, senatori..).

U Hrvatskoj ćemo prve dane srpnja dobiti uvid u vrlo loše statistike i informacije iz inozemstva koje će uznemiriti i revoltirati obične ljude. Oko 8.srpnja prijeti novi ekološki incident izazvan eksplozijom.

Od sredine srpnja u svjetskim medijima smo prisutniji u pozitivnom tonu a priznanje će dobiti naš akademik ili grupa.

 

 

 

Anđelka Subašić 11.lipnja 2014      HRVATSKA REPKA

Kada analiziram nogomet i posebno našu reprezentaciju osjećam se emotivno involvirano, a to nije preporučljivo u prognoziranju.
Ne razumijem se pretjerano u nogomet a pogotovu ne u pravila natjecanja.
Pokušala sam obraditi čim više planetarnih aspekata i sažeti ih hladne glave, školski napraviti sintezu i zaključke.
Općenito o tri nogometne reprezentacije sa kojima igra naša reprezentacija mogu reći slijedeće:
Brazilska igra u lipnju će obilovati prilikama, promašajima i zgodicima. Imati će sreću, sudce vrlo sklone, ali će zato dobiti i prigovore drugih reprezentacija što će malo zasjeniti igru.
Kamerun će čak solidno igrati, pokazati perspektivne pojedince i ugodno iznenaditi same sebe.
Meksiko prolazi jednu tešku fazu, vjerojatno nepravdu i čini se da je njihov prolazak dalje blokiran tj velike prepreke (skoro pa ''viša sila'').
Kada bih znala datum i sat odigravanja finala tada bih mogla opisati pobjednika prvenstva...pa ako to saznate...
Naša reprezentacija ima također vrlo teške aspekte. To znači da mora biti strogo disciplinirana, odgovorna i uporna. Ove osobine inače krase izbornika Kovača. Vrlo je važan početak prvenstva i borbenost, fokusirano igranje do zadnje sekunde. Incidenti, ekscesi i metafizički slučajevi prate našu repku cijele ove i dio iduće godine.
Lipanj je sam po sebi vrlo težak mjesec, poglavito dan početka (nadajmo se da neće biti odgode). Na nebu su planete ''ukrižene'' tako da će biti veliki broj blokiranih zgoditaka (stative, obrane golmana, promašaji zicera i sl) i zato treba igrati do posljednjeg daha. Tu su i teže ozljede ligamenata/meniskusa (koljena) te glave pojedinih igrača. Ovo vrijedi za više reprezentacija.
Utakmica Hrvatska - Brazil:
- za nas je to prejak protivnik i veliko breme odgovornosti pa ćemo vidjeti onu izreku ''na muci se poznaju junaci''. Suci su vrlo bitan čimbenik ove utakmice i odrediti će njezin tijek i ishod. Neće dozvoljavati igru našim igračima. Kažnjavati će ih strogo. To će izbacivati iz takta Kovača
- dosta promašaja i stativa (nama u korist)
- ključne i stresne minute su već 2 i 3. Oko 13-14 minute stativa pa gol domaćina....
- igra se u vrijeme punog mjeseca pa će stadion biti prenakrcan i prebučan
- ne trebamo očekivati rezultat
Hrvatska - Kamerun:
- utakmici prethode neki tehnički problemi (plus nervoza) a pomoć Kovaču stiže od nekog uglednog ''učitelja'', autoriteta
- pretjerani optimizam i samohvalu trebalo bi malo ublažiti
- puno bolja igra i realizacija naših već  početku susreta
- pobjeda
Hrvatska - Mexico:
- dosta straha i psihičkog pritiska kod naših
- ponovno je sudac vrlo važan faktor
- nije rezultat blistav, odlučuje se u zadnjim minutama ili produžecima
- Mexico zbog prethodnih utakmica snosi loše posljedice

 

 

 

 

Autor: Andelka Subasic 1.svibnja 2014

SVIBANJ 2014. 

 U svibnju imamo nekoliko vrlo uzbudljivih dana, ali u globalu možemo očekivati više optimizma. Planete u svojem kretanju po ekliptici čine međusobne kuteve kada je energija snažnija i snažnije utječe na život na zemlji.

Jupiter i Saturn su socijalne planete i usko su povezane sa ekonomijom. U drugoj polovici svibnja one su u vrlo skladnom međuodnosu. To je prilika da se donesu racionalne i realne odluke u ekonomskoj politici, da se pametno investiraju novci, da se primjerice definiraju planovi i uvjeti vezani za obiteljske nekretnine (uključujući i nasljedstva), da bude balans vrijednosti uloženog i zarađenog, da se donesu primjereni propisi i zakoni u kojima se vodi računa o socijalno ugroženima, radnicima, da bude više pravednosti.

Na osobnom planu događati će se vrlo uzbudljive i poučne priče. U periodu od 10-15 svibnja saznati ćemo neočekivane ljubavne kombinacije/veze, bizarne afere, brodolome, bankrote, optužbe, povećan broj seksualnog nasilja uključujući (samo)ubojstva). U osobnim problemima je i jedan od najutjecajnijih svjetskih političara. Na našoj političkoj sceni biti će loše komunikacije, teških napetosti u vrhu, vrlo loših rezultata i kriza u vladi ide ka vrhuncu.

 

 

 Autor: Anđelka Subašić. 4.travanj 2014

TRAVANJ - PLANETARNI VELIKI KRIŽ  suncev sustav

U vrijeme ovogodišnje korizme život i zbivanja na zemlji su vrlo dramatični, neobični, napeti. U velikom tjednu stvara se tzv planetarni veliki križ a to znači da se Jupiter, Uran, Pluton i Mars nalaze u točkama ekliptike na međusobnoj udaljenosti od po 90 stupnjeva i tvore vizualni kvadrat i križ. Poznato je da planete svojim magnetizmom utječu jedna na drugu i pod različitim kutevima ''proizvode'' različitu energiju. Kut od 90 stupnjeva daje konfliktnu energiju, napetost i ''borbu''. Jupiter je simbol materijalnog stanja, pravde i zakonitosti, bankarstva, crkve, sudova, bogatog sloja društva, ekspanzije i rasta. Uran predstavlja administraciju, prirodne znanosti-elektrotehniku, elektroniku i atomsku fiziku. On donosi šokove, neočekivane događaje, skandale, pobune. Pluton je simbol eksplozija, nesreća, znanstvenih istraživanja, najjačih sila prirode, razaranja velikih razmjera. On je simbol goleme snage, transformacije kroz eliminaciju. Mars je simbol vojske i razornih snaga društva, podstiče nasilje, sukobe i podvajanja. U lošem odnosu sa Uranom i Plutonom stvara razaranja, eksplozije, nasilje, terorizam.

Vrijeme je snažnih potresa, bankrota, političkih sukoba koji se rješavaju silom, padova moćnika, neobičnih nesreća i smrti, ekstremnih stavova, pljački, hapšenja, razotkrivanja tajni, zaokreta na mnogim područjima i velikog čišćenja. Nemojmo se plašiti, ne dramatizirajmo, ne opirimo se. Trebamo se prilagoditi, odustati od onoga što ne ide, promijeniti naše krute stavove i blokade. Vjerujmo u čuda i u prirodu (u Boga) jer sve se događa sa razlogom. Ova planetarna oluja će pročistiti zemlju i pokazati nam kako je sve prolazno i podložno promjeni. Zato je najvažnije biti svjestan prolaznosti i ostati čovjek pun ljubavi i poštovanja.

 

 

 

Autor: Anđelka Subašić, prosinac 2013.

zvijezde   SMJENE MINISTARA /REKONSTRUKCIJA VLADE/ - HRVATSKA U 2014. GODINI       

Podsjećam na astrološko tumačenje situacije koje sam objavila prije tri godine: ''Tranzit Plutona u razdoblju od 2008-2023.godine između 270° i 300° ekliptike utjecati će na sve što možemo svrstati pod pojmom ustanove – vlade, vladine agencije, zatim business institucije koje su odolijevale vremenu. Odnosilo se na one firme i imena tvrtki koje poznaje više generacija....Kriza će se očitovati i u mirovinskom sustavu pa možemo očekivati produljenje radnog staža na preko 65 godina starosti, što će mnogima lošijeg zdravlja izazvati dodatne probleme....Narasti će kazne za neplaćanje poreza.....Propadanja velikih korporacija trend je cijele dekade pred nama....U porastu je broj ustanova za starije kao i obiteljske skrbi....Korelacija Plutonovog kretanja spomenutim stupnjevima ekliptike s promjenama u korporativnoj strukturi i u politici čini se dosta strašnom. Velika je erozija povjerenja. Teško je naći političare dovoljne moralne čvrstine. .....''               Vidljivo je kako već u prvih 5 od navedenih 15 godina
Plutonov ciklus neminovno ispunjava svoju ''zadaću''. Pluton ima još 3 godine vrlo istaknut utjecaj na Hrvatsku: na opće stanje u zemlji, na vodstvo zemlje i na premijerovu ulogu.   

                                                               saturn

2014. godina u Hrvatskoj je pod izravnim utjecajem Uranom iz čega će se nastaviti neminovni potresi i bolne promjene koje su povezane sa pojedincima iz društvene elite. Obilježje godine biti će vrlo dinamični i nenadani događaji, neočekivana ponašanja i odluke, promjene i obrati status quo stanja, naglašen je destruktivni utjecaj na državnu administraciju. Utjecaj sa događajima provocira i skreće pozornost na prirodne znanosti (elektrotehnika, elektronika i atomska fizika), uz istovremene štete zbog kvarova i eksplozija uređaja.

Njegov utjecaj također će blokirati i poput više sile utjecati na: političke govore i odluke, na trgovanje, komunikaciju, promet, putovanja, masmedije, obrazovni sustav. U navedenim područijima slijede sukobi, pritisci izvana, (pre)stroge kazne za površnost i greške, slijede osude, teška retorika puna optužbi i ekstremnih stavova.

Stoga vodstvo naše zemlje mora jako voditi računa o svakoj odluci i o svakoj izjavi. Moraju se prilagođavati okolnostima ako žele da opće stanje u zemlji bude s više reda, a manje kaosa. Svaka situacija na unutarnjem planu odraziti će se na odnose s drugim zemljama te na popularnost naše zemlje.

Još dvije godine Saturn zahtjeva strogu disciplinu u postizanju ciljeva, tražeći stabilnost, restrikcije, a osnovni simbol je ‘’stezanje remena’’. O tome će ovisiti status i ugled države, vlade i predsjednika. Od ulaska u EU naša zemlja je pod svojevrsnom kontrolom upravo navedenih saturnovskih epiteta (disciplina, restrikcije, stezanje remena, rekonstrukcija, strategija, odgovornost..). Uvijek se taj planet ponaša poput strogog učitelja ili oca i poput njih daje na kraju ocjenu-nagradu-kaznu.

  Ugled države ovisiti će i o njezinom odnosu prema siromašnim slojevima, odnsno prema radnicima. Žestoki (i agresivni) će biti prosvjedi, pogotovu u veljači i u svibnju.

S konjukcijom Saturna i Plutona neminovne i neizbježne su rekonstrukcije u vladi, a postoji opasnost blokade rada vlade. U svakom slučaju pritisak je iznimno snažan, ali treba plivati niz rijeku i činiti velike i bolne promjene.

Do listopada će nas Jupiter i dalje držati visoko na ljestvici zemalja o kojima se puno govori i piše. Saznat ćemo tko su nam otvoreni neprijatelji i što o nama misle. Često ćemo se nalaziti između dvije suprostavljene strane, mijenjati dogovore i partnere. Gotovo svaki mjesec, do rujna, biti ćemo u fokusu kao u  narodnoj poslovici ''za dobrim konjem se prašina diže'', iako će biti više prašine od ljepote samog konja.

 U prvoj polovici godine provoditi će se porezna represija, ali jači porezni pritisak značiti će manje novca u blagajni. Problema će biti i s efektivom. Izgledan je pritisak na banke, točnije problemi i zatvaranje nekih banaka, što će imati posljedice za štediše. Velika je mogućnost i oružanih pljački banaka.

 Travanj na žalost obilježava veći problem u prometu, u školstvu (osnovnom i srednjem), sukobi ideja, problemi sa mladim ljudima i medijima.

 Svibanj, lipanj) i studeni su najteži mjeseci u 2014. godini poglavito na području financija (plus smrt važne i ugledne osobe, te nekoliko istaknutih muškaraca, vjerojatni opasni virusi – nije baš ugodno ni popularno prognozirati ovakve događaje). Velika je količina agresije i prijetećih napetosti.  Jake sile prirode mogu prouročiti nesreće i razaranja (eksplozije).

Listopad – financijska pomoć iz EU ili MMF.

Rebalans proračuna u svibnju i rujnu.

Rekonstrukcija vlade – smjene/ostavke ministara – Maras, Jovanović, Linić, Grčić,  a u ‘’klubu’’ su i Jakovina i Vrdoljak.

Preporučuje se uložiti trud i energiju u pozitivne mogućnosti: okrenuti se ekonomskom savezu u regiji; povećati porez bogatima, a zaštiti socijalno ugrožene; otvoriti projekte povezane s morem, vodama, naftom i plinom; snažno poticati znanstvena istraživanja i tehnologiju.

milanovic    ZORAN MILANOVIĆ ima godinu punu zamki, sa pogrešnim interpretacijama njegovih izjava i nesposobnosti da se pravilno izrazi, sposoban za zaokret u proljeće ali nakon toga slijede problem jer protiv njega će biti kolege u vladi a pogotovu u SDP.

josipovic    PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ u 2014 pokazuje nervozu I brzopletost u izjavama što nije njegov stil. Problem sa dokumetima (javno objavljivanje) koji će pokazati da je tvrdio jedno a činio suprotno. Ulazi u novo poglavlje života i karijere i shodno tome vrši gotovo tajne pripreme.

karamarko     KARAMARKO će imati dosta sreće u karijeri sa kojom može okrenuti kormilo u novom smjeru. Povremeno će se pokazati neumjeren i bahat, a zato će imati razočarenja u partnere i kolege koji su mu prije davali podršku.

gabric   NIKICA GABRIĆ je verbalno najbrži i najspretniji na političkoj sceni, otvoren i poduzetan, ali motiviraju ga moć i utjecaj. Neće nikada riskirati ili poklanjati vlastiti novac. Sposoban okupiti ‘’buntovnike’’, samostalne i neovisne pojedince-elitizirano društvo. Sam po sebi nije opasan politički konkurent. U 2014 njegovi politički ciljevi biti će nejasni uz podmetanja i ometanja. Raste vlastita ambicija ali to je pogreška. Ulaziti će u neobična partnerstva i napraviti zaokret u taktici. Njegova stranka tj Zagrebački ogranak će za 2 do 3 godine ojačati i postati politiki factor na našoj sceni, a tada će i sam Gabrić pokazati zrelost.

kukuriku    KUKURIKU KOALICIJA prolazi pravu borbu za opstanak u kojoj će morati mijenjati ključne ljude iz pojedinih članica kako bi zadržala vlast.

HDZ će još u 2014 imati starih problema i morati će se odreći ljudi i postupaka iz prošlosti, ali uz pomoć ‘’sa neba’’ ova stranka ima priliku za novu ekspanziju.

SDP naizgled djeluje kompaktno ali uslijediti će značajniji potresi u stranci koji će sukobiti buntovne pojedince, mlade i stare članove, uzrokovati borbu za ulogu vođe (formalnog i stvarnog) a u oštrim sukobima eliminirati će se neposlušni pojedinci. Najavila sam prije 2 godine da će ova stranka prolaziti svoju katarzu nakon što to završi HDZ pa se u 2014 godini ta najava počinje potvrđivati.

kuna   KUNA u 2014 godini ima dosta izazova i preispitivanja realne vrijednosti, ali nebi smjela biti oruđe sukoba političke i ekonomske borbe za moć i vlada se nebi trebala miješati u politiku HNB jer bi posljedice bile loše. unatoč pritiscima kuna će zadržati vrijednost i ostati stabilna.

 eur    EUR do travnja udar na njegovu vrijednost /čak i opstojnost jer će neke članice htjeti vratiti svoju valutu/ ali će se iznaći rješenja za njegov spas i konsolidaciju te u 2014 ima priliku vratiti stabilnost i ojačati ali uz proturječne stavove /sukobe/ o proširenju eurozone.

 

 

Autor: Anđelka Subašić, listopad 2013

VIDOŠEVIĆ, KOVAČ, NOGOMETNA REPKA...

 

vidosevicNadan Vidošević prolazi scenarij koji je i sam naslućivao, ali ga nije želio prihvatiti. Nalazi se u položaju blokiranih djelovanja i straha. Najgori i najteži period njegovog života očekuje ga u slijedećih godinu dana. Započinje u veljači i ožujku kada će se ispostaviti da je tvrdio jedno a činio drugo. Ovo je karmički ciklus. Karma znači odabir, a vodi u darmu kao posljedicu karme. Ugrožena mu je i materijalna imovina, a ne samo ugled i zdravlje. Mnogi ključni ljudi okrenuti će mu leđa pa će biti žrtveni jarac. Ne može izbjeći uhićenje i privođenje u zatvor.

kovacNiko Kovač, novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, inteligentna Vaga, sa previše optimizma dolazi na funkciju na kojoj ga čeka jako puno teškoća. Do ljeta 2014 neće imati rezultate i biti će mu vrlo teško preustrojiti nacionalni tim.

hr repka Hrvatska nogometne reprezentacija prolazi jednu dosta nemirnu fazu, velikih oscilacija u igri, ali i organizacijskih problema koji se događaju iza kulisa. Treba se oslanjati na iskusne, starije igrače i poboljšati organizaciju. Rezultati će biti vrlo nestabilni i svaka umišljenost će donositi poraz.

 

Autor: Anđelka Subašić,

EU   ODNOS EUROPSKE UNIJE I HRVATSKE NA BAZI ASTROLOŠKIH ČIMBENIKA:

•financijsku korist možemo imati jedino od fondova
•problem će biti uvijek naš pogled na komunikaciju
•Pozitivni potencijali od EU jesu prije svega naši dugoročni interesi da ne ostanemo izvan uređenog sustava
•Prije svega nam mogu pomoći u uvođenju reda u pravosuđe. Pozitvno trebamo iskoristiti i socijalnu politiku, zdravstvo te dugoročne investicije kod nas koje će nama donijeti nove mogućnosti, bolju infrastrukturu i nova poslovna partnerstva.
•EU – Hrvatska nije protežirana - stavlja nam nove zadaće, prisiljavaju nas da do cilja dođemo na drugačiji način, drugačijim sredstvima, a ne onako kako smo zamislili ili navikli.
•Hrvatskoj s EU uvijek trebaju posrednici izvan same EU i njih bismo trebali uvijek koristiti.

EVO KOJI PROBLEMI SU VIDLJIVI IZ HOROSKOPA ULASKA HRVATSHE U EU 01.07.2013:

•HOROSKOP ULASKA U EU 01.07.2013. ukazuje na probleme: PREMIJER, VODSTVO ZEMLJE, OPĆE STANJE U ZEMLJI, DRŽAVNI INTERESI, OPORBA, NACIONALIZAM, UGLED HR-VLADE-PREDSJEDNIKA, DISCIPLINA, KREDITORI, FINANCIJSKO-FISKALNI SEKTOR, MEDIJI, PROMET, (OSNOVNO I SREDNJE) ŠKOLSTVO, POMORSTVO (BRODOGRADNJA), SUSJEDI, KOMUNIKACIJA
•Saturn-Venera ukazuje da: DOBIJAMO ‘’LJUBAV UZ UVJETE’’, a Uran-Sunce:Pluton simbolizira: ZAMJENA ‘’VLADARA’’ TJ IZVRŠNOG TIMA (VRH)
•U PERIODU RUJAN 2013-VELJAČA  2014– VELIKI PRITISAK NA RH, PREMIJERA I PREDSJEDNIKA, STRANI MEDIJI IZNOSE VRLO BOLNE AFERE I SKRIVENE INTERESE
•ODNOSI KOALICIJSKIH PARTNERA TRAJNO NARUŠENI A PREMIJER NA METI PARTNERA
•MILANOVIĆ - OPTUŽBE ‘’ČIJE INTERESE ŠTITI’’, TRAJNI PAD POPULARNOSTI, IZBACIVANJE IZ TIJELA/ORGANIZACIJA EU (promjeniti će stav ali možda prekasno)
•JOSIPOVIĆ – PAD UGLEDA ZBOG NEDJELOVANJA I ZBOG SITUACIJE ‘’GOVORIO JEDNO A ČINIO SUPROTNO’’
KOJI PROBLEMI OČEKUJU SAMU EU:

•PREKRETNICA: ZAUSTAVITI ŠIRENJE I PROBLEMI SA NOVIM ČLANICAMA
•STAGNACIJA, BLOKADE, NEMIRI, BRODOGRADNJA, POMORSTVO/MORE, USTROJ- NUŽNE RADIKALNE MJERE /REORGANIZACIJA - OD SIJEČNJA DO TRAVNJA 2014.
•PORAST NACIONALIZMA I EKSTREMNIH POLITIČKIH OPCIJA
•PROBLEMI FINANCIJA NEKIH ČLANICA /NOVAC ULODO POTROŠEN/
•NEPOSLUH, NEUGODNA IZNENAĐENJA POJEDINACA
•PITANJE VOJNOG I POLICIJSKOG SUSTAVA
•OBJEDINJENJE BANKARSKOG SUSTAVA I KRUPNIH FINANCIJA
EUR -  od listopada (do travnja 2014)najjači udar na njegovu vrijednost (i na opstojnost jer će neke zemlje htjeti vratiti vlastite valute-izaći iz monetarne zajednice) ali će se iznalaziti rješenja za njegov spas.
KUNA- pritisci na tečaj i vrijednost kune, ali će se u glavnom ove i slijedeće godine održati njezina vrijednost i ostati stabilnom.

 


AKTUALNO: SEVERINA I MILAN                              seve i milan

Evo kratkog osvrta na odnos Severine i Milana kroz astrološku prizmu:

Severinu svi poznajemo kao temperamentnu, verbalno prkosnu, izravnu i dramatičnu ženu koja uživa u borbi sa društvenim predrasudama, u svojem seksualnom imageu, samostalnosti, poslovnoj dominaciji na estradi i jedinstvenosti – sa time se je izdigla iz prosječnosti, zarađuje dobre novce i postala je društvena metafora, ravnopravna sa mnogim muškim autoritetima u Hrvatskoj i regiji. Ona uživa u javnim nastupima i istupima, to je motivira i pažnja javnosti joj hrani srce i ego i još više potiče rast prihoda.

Milan je intuitivna osoba, nesiguran muškarac koji je morao sam sebi postati autoritet sa osobinama: samoporicanje, samodisciplina, samokontrola, važnost autoriteta, strahovi. Želi biti važan, netko i nešto još od djetinjstva i traži da ga se shvaća ozbiljno. Identitet mu je vrlo kontroliran. On se baš ne usuđuje isticati. Voli slavu i priznanja, vanjsku potvrdu vrijednosti ali se sa tom potrebom teško nosi. Zbog toga je ne želi javno i otvoreno pokazati. Paradoksalno ima strah od vlastite nevažnosti. Zato samo sebi vjeruje i postaje samoodređen.

Kao muškarac i žena se vrlo privlače. Između njih postoji telepatska povezanost. No, to u početku veze privlači i potiče međusobno idealiziranje ali nije dovoljno za partnerstvo. Milan želi kontrolirati njezin temperamenat, seksualni image, i emocije (iako su ga one privukle), jednostavno joj nametnuti okvire i kontrolu. Emocionalno on nju iscrpi. Ne slažu se u poimanju novca i karijere. Venera, Saturn, Pluton te Uran ukazuju na borbu za prevlast, njegovu ljubomoru i potrebu da je kontrolira emocionalno ali i materijalno. Ona je zbog tog pritiska spremna riskirati njihov odnos tj mislila je da ga može promijeniti ali ne ide. On osjeća ugrožen status i sigurnost. Ona se okreće agresivnosti, mijenja raspoloženja i njega sa time u najmanju ruku zbunjuje. On ne razumije njezinu maštu, osjeća da se zbog nje žrtvuje a ona ga smatra hladnim, škrtim i proračunatim. Oboje su špekulativni. On se ponaša previše ''pokroviteljski'' i ''soli joj pamet''.

Materijalno i formalno statusno zajedništvo Milana i Severine nije dobro aspektirano. Održiv je neformalni odnos sa što manje viđanja. Razlaz među ovakvim partnerima je neminovan, težak je i odvija se sporo u nekoliko faza (mirenja, razlazi, mirenja..), puno je borbe i boli (mazohizma), velike pravne bitke. Nema pobjednika. Šteta za dječaka koji to proživljava i koji je ipak emocionalna žrtva.

Pravnici bi trebali apelirati na njihovu roditeljsku odgovornost. Majka treba štiti svoje dijete ali Severina to čini nepotrebno dramatično. Otac treba pokazati postojanost i stabilnost  i tako biti uzor za autoritet djeteta.

Onaj tko se sada služi spletkama taj gubi. Severina ima vrlo težak period u kojem stavlja previše toga na kocku, frustrirana je i pretjeruje u svakom smislu (to je možda dobro trenutno za estradu ali dugoročno nosi loše posljedice), treba se paziti loših i pohlepnih savjetnika. Milan se nalazi u periodu zrelosti, smireniji je i svjesniji svoje očinske uloge i dugoročno će mu se to dobrim vratiti.

Prva polovica 2014 godine donosi pravu bitku i neočekivane rasplete.

Oboje trebaju veliki emocionalni healing za oprost i za ljubav !

 

Autor: Anđelka Subašić, srpanj 2013:   MOJE DUHOVNO PUTOVANJE

Basel-vlakBasel-ja2

Švicarska- Basel, osjećam se vrlo privilegirano što sam u živo bila dio prekrasnog i jedinstvenog iskustva u susretu sa najbriljantnijim healerom našeg vremena, Joao de Deus ili John of God je napoznatiji i najuspješniji medijum našeg vremena. Za vrijeme kongresa duhovnog healinga u Baselu učesnici su dobili rijetku priliku iskusiti nenadmašnu snagu koja isijava iz ovog medijuma i duhovnih entiteta koji rade kroz njega. Svaki dan vrlo iskusni tim nastojao je otvoriti naša srca sa meditacijom, glazbom, molitvama i trenucima tišine. Osjećaj snage koja dolazi iz medijuma može se opisati kao duboko duhovno iskustvo koje nas mijenja i obogaćuje naš život na čudesan način                          

      .Basel-kongresJohn of God

Čudo tvorni iscjelitelj u božjo j  misiji  – živi život u poniznosti i pobožnosti. John of God funkcionira u potpunom transu, a kroz njega iscjelj uje 36 indentificiranih entiteta. Nije Joao osobno taj koji tretira i liječi. Entiteti, duše identificiranih umrlih osoba koji su bili liječnici, kirurzi, iscjelitelji, filozofi, teolozi…oni rade kroz njega. Među njima su Sveti Franjo Asiški, kralj Solomon, Ignazius iz Loyola, Bezerra de Menezes, Dr Fritz, Dr Osvaldo Cruz, Dr Augusto de Almeida, Dr Jose Valdevino. Jedan od entiteta radi kroz John of God dok je on u transu, pri čemu je jedan od entiteta aktivan određeno vrijeme, npr prijepodne a drugi poslijepodne.

Više od 50 godina posvetio je duhovnim tretmanima i iscjeljivanjima svih koji trebaju i traže pomoć. Milijuni ljudi iz cijeloga svijeta do sada su iskusili veliki dar duhovnog tretmana John of Goda u healing centru zvanom Casa de Dom Inacio de Loyola u selu Abadiania  u Brazilu.

Bezbrojni su zapisi i svjedočanstva o fizičkim i mentalnim poremećajima koji su ne samo ublaženi već i potpuno izliječeni. John of God  je pružio pomoć svakome tko je pomoć zatražio, bez obzira na religiju, porijeklo ili vjerovanje. On je obogatio živote nebrojeno puno ljudi i glasnik je ljubavi i iscjeljenja.

Priznati svjetski liječnici i znanstvenici iz različitih područja izvještavaju u svojim studijama o iskustvima zapanjujućih fenomena iscjeljenja. Fizičke intervencije se u Baselu nisu događale (u Brazilu ih radi jer su mu dozvoljene).

Razlog zbog kojeg je John of God najjači živući iscjelitelj današnjice je taj što on ponizno stavlja svoj posao u Božje ruke. Otkada je u pubertetu otkrio svoj dar medija John  već 50 godina  posvećuje svoj život duhovnom iscjeljivanju. Nikada nije dopustio svojem egu, svojem karakteru, da ga odvrati od ovog božjeg poslanja i životne misije, čak ni kada je na početku – u vrijeme diktature u Brazilu njegov iscjeliteljski posao stalno bio zabranjivan a on progonjen, često pretučen ili zatvaran a jedini ''kriminal'' je bio iscjeljivanje ljudi.

Kako je broj njegovih izliječenja rastao tako je istovremeno rastao i broj onih koji su na to bili ljubomorni na njega ili ono čime se je bavio. Kako John nije bio liječnik stalno je bio osuđivan i prokazivan od službenih liječnika koji su ga prijavljivali policiji. No, paralelno je rastao i broj njegovih štovatelja i zaštitnika, a neki od njih su bili vrlo utjecajni ljudi. Stoga, iako ćesto pod prijetnjama, njegova misija iscjeljivanja nikada nije bila u stvarnoj opasnosti. Među brojnim ljudima koje je izliječio bili su mnoge javne osobe, uključujući sami vrh države i sudstva, pa je John izbjegao sudbinu njegovog vrlo poznatog prethodnika Ze Arigo.

Oko 1950-te godine ovaj iscjelitelj, kroz kojeg je duh Dr Fritza izvodio mnoge prave fizičke operacije, bio je osuđen na zatvorsku kaznu više od godinu dana premda su mu metode izliječenja bile vrlo uspješne. Usprkos velikoj popularnosti kod stanovnika Brazila bio je primoran služiti kaznu. Nakon nekoliko mjeseci tadašnji predsjednik Kubitschek ga je pomilovao jer je spasio život njegovoj supruzi. John of God čiji posao se nastavlja na Ze Arigov je u pola stoljeća tretirao više od osam milijuna ljudi, doista iznimno veliki broj.

Zahvalnost i poštovanje koje su izrasli iz toga kreirali su snažno energetko polje koje ga štiti i omogućava da se njegov posao i misija nastavljaju. Jedna jedina radikalna promjena u njegovom poslu dogodila se je prije više od 30 godina: pod vodstvom velikog iscjelitelja i Johnovog zaštitnika i mentora Chico Xaviera - otvorio je u Abagania u centralnom Brazilu centar pod nazivom Casa Dom Inacio de Loyola. Do tada je proveo godine i godine neumorno putujući cijelim Brazilom.

Kako tada tako i danas John naglašava uvijek iznova da nije on taj koji liječi već je to Bog, a on, John je samo kanal za božansku iscjeljujuću moć. Njegova duboka predanost i odlučnost da služi i iscjeljuje daje mu snagu potrebnu da uvijek i ponovno uđe u trans kako bi omogućio da kroz njegovo tijelo rade duhovni entiteti.

Nema nikakve sumnje u mogućnosti i snagu koja je na raspolaganju entitetima i za koju do danas znanstvenici nemaju objašnjenje. Duhovne ali i fizičke operacije koje se zbog legalnig razloga vrše samo u Brazilu čisti su dokaz da su na djelu više sile.

Dodatni dokazi su nedostatak boli kod pacijenata iako se ne koriste anestetici ili da se usprkos nekorištenju antiseptika niti jedna infekcija nije dogodila u mnogobrojnim fizičkim operacijama – svemu tome svjedoče i tisuće liječnika.

Sasvim sigurno takve operacije nebi bile moguće bez sudjelovanja, u transu, snažnog medijuma Johna. Duhovi koriste tijelo, ruke, glas iscjelitelja da bi manifestirali njihovu pomoć i posao iscjeljivanja. Da bi se to dogodilo John se mora potpuno predati volji entiteta, identitetu i osobnosti entiteta za vrijeme dok je  u transu da bi omogućio tom entitetu da ga zaposjedne.

Johnov uspjeh u iscjeljivanju nebi bio tako uvjerljiv bez moći duhovnog svijeta, moći koja je daleko jača od naše. To je ta ''duhovna medicina'' čije misteriozne ali vrlo stvarne efekte znanost još nije uspjela dokučiti, koja ponovno i ponovno liječi ljude koji su bili proglašeni neizlječivo bolesnima od strane zvanične medicine.

Johnovo  ljudsko veličanstvo ogleda se u njegovoj duboko pobožnoj misiji Božje predanosti.  Sa neumornom snagom i izdržljivosti on je posvetio svoj život healingu i prilagodio je svoj privatni život toj ogromnoj zadaći, što nije uvijek nimalo lako. U godinama kada je putovao od sela do sela u Brazilu tretirajući i iscjeljujući ljude njegov privatni život je bio na drugom mjestu jer je bilo nemoguće planirati ga odvojeno od njegovog healinga. To se je promijenilo tek kada se je smirio u Abaganii i otvorio healing centar.

Na pitanje ''kako uspijevate podijeliti vrijeme za Casa Dom, za vaše imanje i za obitelj'' on odgovara ''To je jednostavno. Morate se samo naučiti prilagoditi i možete sve postići. Tri dana u tjednu rezervirana su su za moju misiju, druga letiri dana za moj posao i moju obitelj. Morate to držati odvojeno i ne miješati jedno sa drugim''.

Međotom, svi koji poznaju Johnov život znaju da čak i u vrijeme koje je rezervirano za njegov privatni život on na sebe preuzima tegobe i brige drugih ljudi, ne samo iz svoje velike obitelji koja obuhvaća devetero djece i puno unuka. Stalno ljudi dolaze k njemu tražeći pomoć i savjete. Također nije njegov posao ograničen na samo dane koje provodi u Casa de Dom u Abagania. Još uvijek petkom leti u druge regije Brazila gdje provodi vikende tretirajući više od tisuću ljudi. Svake godine ima nekoliko napornih healing putovanja u inozemstvo, poput ovoga u Baselu, na kojima vremenska razlika i promjena klime postaju dodatni stres.

Takav život, pun odgovornosti i stresa nameće pitanje Johnovog vlastitog zdravlja. Koju zaštitu i pomoć on može dobiti? Johnov  komentar na to je ''Na prvom mjestu je Bog a potom svi vi. Vjerujem da u trenutku potrebe, kada sam u teškoj situaciji, mogu pokucati na vaša vrata i vi ćete biti tu da mi pomognete.''

John of God uživa iznimno poštovanje i priznanje u cijelom svijetu, ali slava i divljenje nisu promijenile njegov život – on je još uvijek ponizan, draga osoba kakva je oduvijek bio, vjeran i neumoran u misiji healinga. Mnoga priznanja i pisma zahvale mogu se naći u Casa – ona su izrazi iznimne važnosti njegovog rada. Certifikat Dalai Lame koji izražava zahvalnost visi kao ukras na zidu Case uz jedan od pokojnog peruanskog predsjednika kojeg je kao i njegovog sina John izliječio.

U zadnjih 52 godine John je tretirao milijune ljudi iz cijelog svijeta iz gotovo svake religije i kulture - ljude koji su došli k njemu u potrazi za zdravljem. Među njima su ljudi iz svih društvenih slojeva i iz svih profesija: članovi parlamenta, vladini dužnosnici, predsjednici, vojnici i oficiri na visokim funkcijama, suci, prevoditelji, slobodne profesije, pravnici i liječnici, te profesije poput znanstvenika i profesora, svećenika, biskupa, časnih sestara i poslanika svih religija, slavnih zvijezda iz sporta, glazbe i filma-poput Shirley McLaine i Janet Leigh.

Johna of God je posvetio svoj život svima njima, bez obzira jesu li bogati ili siromašni, slavni ili nepoznati, uvijek sa istom brigom i odanosti.

Postoje mnoge knjige o njegovom životu i radu koje su prevedene na mnoge jezike, brojne tv reportaže i dokumetarci, reportaže u novinama, radiu i televiziji na svim kontinentima. Na njemačkom jeziku snimljen je austrijski film ''Joao de Deus – Self Healing in Six Steps, kojeg je režirao Clemens Kuby (režiser ''En route ti the next dimensuin'')  te film ''Healing'', a govori o Casa i medijumu, vrlo dirljivo prikazuje Johnov healing, a bio je 3 puta nagrađivan na festivalu u Salzburgu. Film nije samo opis ljudi koji su izliječeni već prikazuje intervjue sa znanstvenicima i liječnicima.

Trenutno prestižni brazilski filmaš Bruno Barreto planira snimiti film o životu John of Goda. Ugovor sa američkom produkcijskom kućom 20th Century Fox nije potpisan jer John nije pristao odvojiti dnevno  po 2 sata vremena cijelu jednu godinu koliko traže producenti. John of God osjeća da je važnije to vrijeme posvetiti ljudima kojima je potrebna njegova pomoć.    

John of God-f1

 

 

 

    

KAKVA NAM JE 2013.?

U protekloj godini trebalo nam je puno strpljenja i odricanja. U 2013 treba nam puno mudrosti, odgovornosti i solidarnosti.

Na globalnom planu glavne teme biti će: otpadne vode, nafta, vjera i religija, obitelj, farmaceutska industrija, hrana i piće (poljoprivreda), metali, minerali, obrazovanje, mora i oceani, voda.

Još uvijek traje globalni politički preustroj koji će se očitovati kroz svrgavanje i promjene političkih režima, rušenje vlada i vladara-moćnika, revolucije.

 Globalno dramatični mjeseci su:

Ožujak – promjene sa ekspanzijom optimizma, vjerskih i duhovnih pokreta, okupljanja, empatija i humanitarnih akcija, poplave, fenomeni na morima i oceanima...

Travanj – napetost, strasti i agresija u porastu, ljubavničke afere i borbe, oružani sukobi.

Svibanj – oružani sukobi i novi val nemira

Lipanj – ravnoteža, rješenja u monetarnoj politici.

Kolovoz – eksplozije u kojima mogu stradavati obitelji i djeca (terorizam)

Jesenji mjeseci su nešto mirniji. Relativno stabilni.

Zbog retrogradnog Merkura očekujte probleme u komunikaciji, transportu, prometu, računalima, sa mladima, sa dokumentima (ugovori, odluke, definicije) u periodima: 21.02 do 18.03 pa zatim 25.06 do 21.07, zatim 20.10 do 11.11. 2013.

HRVATSKA u 2013.                               karta hrvatske

 

Hrvatska vlada će u 2013 godini imati velike odgovornosti da ispuni dodatne uvjete Europske Unije.

Već od siječnja će se morati prihvatiti teške zadaće i morati će donijeti strategiju vlastite rekonstrukcije.

Krajem veljače javno će se obznaniti transformacija i kriza u Vladi, pa i prava drama koja će eskalirati od početka ožujka do kraja svibnja sa blokadom funkcioniranja, u što će se morati umiješati predsjednik. Moguća je i smrt ili nesreća ili veliki incident pripadnika političke elite. U svibnju problemi sa susjednom državom. Mogu se očekivati nemiri u zemlji, slični onima u Sloveniji. Vrlo težak je i listopad.

Najteže će biti u sektoru financija, fiskalne i porezne politike, zdravstvenom i socijalnom sektoru te sektoru obrazovanja-prometa-medija.

U studenome se položaj države mijenja, više će nas uvažavati i priznati na međunarodnom planu.

Pozitivne pomake možemo očekivati u brodogradnji, u poljoprivredi od ljeta tj proizvodnji hrane, u ugostiteljskoj djelatnosti, ribarstvu, farmaceutskoj branši i vjerovali ili ne filmskoj umjetnosti, te vjerskom i  u ruralnom turizmu.

KUNA                 kuna

 Pritisaka na tečaj i vrijednost kune će biti, posebice u lipnju kada može doći do promjena, ali će se u glavnom ove godine održati njezina vrijednost i ostati stabilnom.

 EUR                 euro

Veliki problemi u prva tri mjeseca ove godine, a zatim u listopadu najjači udar na njegovu vrijednost (i na opstojnost jer će neke zemlje htjeti vratiti vlastite valute) ali će se iznalaziti rješenja za njegov spas.

 KUKURIKU KOALICIJA    kukuriku

Sve će se činiti idiličnim kada na proljeće koalicija zbije svoje redove i objavi u javnosti veliko zajedništvo i prijateljstvo, ali nakon lokalnih izbora u lipnju 2013 počinju veliki problemi.

 HOROSKOPI VODEĆIH HRVATSKIH POLITIČARA

Ante Gotovina 12.10.1955                     Gotovina 

 

General Gotovina sa svojim horoskopom nije mogao izbjeći ''sudbinu'' osobe koja ima karizmu,  zadaću, sposobnost i moć da odigra izuzeno važnu ulogu u zemlji u kojoj je rođen – Hrvatskoj. Poput Zrinskog koji je bitk om za Siget spriječio turski pohod na zapadnu Europu, general Gotovina je u Kninu d obio bitku za tu istu zapadnu Europu. Zanimljivo je da je bitka za Siget započela 05.kolovoza kao i akcija Oluja. Ništa nije slučajno.  

Ante Gotovina je rođen u sunčanom znaku diplomatične Vage ali sa ascendentirajućim znakom čvrstog Škorpiona. Cijeli niz snažnih planetarnih aspekata Jupitera, Plutona, Saturna na strateškim točkama charta stvorilo je energiju čovjeka omiljenog u javnosti gotovo poput Boga, osobu koja nosi u sebi gordost, više ciljeve, mudrost, spoj politike i religije. Plutonovski on može podnijeti sve za cilj, za pobjedu i za opstanak. Saturnovski oprez i disciplina, gard i strpljivo planiranje svakog koraka čini ga strategom. U ostvarivanju višeg cilja ima fanatizam koji pod kontrolom daje velike mogućnosti. Karizmatični je vođa kojeg se sluša bez pogovora i kojemu se dive. Izvrstan organizator. Gotovina je snažna osobnost velikog utjecaja na javnost.

A njegova druga strana karaktera je umjetnička duša, vizionarstvo, mističnost, idealizam koji pretvara u duhovnost, kombinacija nježnosti, romantičnosti, profinjenosti, trenutaka depresivnosti koja je ujedno izvor kreativnosti. Njegov život je ispunjen ljubavnim avanturama i zaokretima, ispunjen preprekama i žrtvovanjem, intrigama i tajnama. Nekoliko novih početaka ali uvijek jednu stepenicu višu od prethodne.

Prognoza:

Trenutno je Ante Gotovina okrenut duhovnosti i prikuplja snagu i otvara se za novu viziju sebe. Od srpnja 2013 godine definirati će svoj novi cilj i tada započinje nova faza u karijeri ali još uvijek izvan očiju javnosti. Od listopada 2013 izlazi u javnost. U 2014 godini Gotovini slijedi intenzitet promjena, dobiva podršku duhovnih autoriteta i organizacija, međunarodna uloga i priznanje. Početkom 2015 godine Ante Gotovina zauzima važnu ulogu U RH i moglo bi se reći da je to vrhunac, kruna njegove karijere.

 Zoran Milanović 30.10.1966                               Milanovic

Premijer Milanović rođen je u zaku čvrstog Škorpiona znaka intenzivne energije koji je vjerojatno bio ascendentirajući jer naglašava njegove specifične oči.

Veliki ego daje značaj riječima: ja i moje. U njegovim nastupima nema diplomatičnosti. Sa planetarnom kombinacijom Saturn-Uran-Pluton podsjeća na Gorbačova – reformator koji je ''demolirao'' savez da bi nešto novo nastalo. Nije čudno što ga je kolektivno podsvjesno dovelo do premijerke uloge u vrijeme ekonomske i socijalne krize. Time je dobio vrlo tešku i nezahvalnu ulogu i odgovornost. Istovremeno ga ona motivira i plaši. Škorpionska upornost ''dok ga nešto ne slomi'' pretvori se u opsesivnost i vlastitu ideologiju. Zbog sklonosti da memorira loša iskustva često bez razloga dobije osjećaj progonjenosti. Izražavanje mu je izravno, hladno, politički neprikloadno – bez ''celofana''. Bez problema ulazi u konflikt sa tradicijom i autoritetima, nemilosrdno provodeći reforme, (pre)čvrsto i (pre)drastično. Ali sposoban je šokirati sa svojim stavom i u pozitivnom smjeru. Ima veliku vjeru u ostvarenje svojih snova. U svemu vidi veće mogućnosti za budućnost. Usudi se nešto što drugi nebi mogli. Privatna strana karaktera iznenađuje. Našem premijeru naglašena je seksualnost i interes za seks,  strastven je. Način izražavanja emocija je promjenjljiv: od ispunjavanja svake želje do prave melodramatične scene. Motiv je skrenuti pažnju partnerice na sebe. Sam odnos kreće se od vjernosti do nevjere, ovisno koliko je on zadovoljan u odnosu sa partnericom. Sklon je ekstravaganciji, luksuzu, komforu, novcu, ugodnom životu. Premijer Milanović Ima izuzetnu unutarnju snagu koju treba pravilno usmjeriti, iskazati je prema vani i tako može puno postići.

 Prognoza:

Saturnov tranzit Milanovića će učiniti zrelijim, time i mudrijim, ali kroz ograničenja, udarce, odricanja, vanjske okolnosti koje on ne može kontrolirati. U 2013 godini prolazi veliki test. Treba biti pažljiv sa zdravljem. U kolovozu zatvara jedno poglavlje i zbog probleme mijenja fokus, preispituje i rekonstruira (Vladu). Morati će se odreći suradnika na kojeg se najviše oslanja.

 Ivo Josipović 27.08.1957                                         Josipovic

 

 Iako skromni znak Djevice i umjetnički ascendentirajuči znak Vage na prvi pogled čine predsjednika Josipovića nježnom i mirnom osobom on ima snažan nastup i magnetizam nad drugima, a nije svjesna svoje moći. Nekada se čini kao da se skriva od sebe, a u stvari skriva svoju privatnost od napada jer je to prijetnja njegovom identitetu. Ispod površine ima superljudsku snagu volje i često ga život stavlja u situacije koje treba razvijati. Svojim javnim istupima ima sposobnost pomaći drugima da se transformiraju, da transformira kolektivnu svijest i da razbija tabue. On je pravi diplomata koji zna opustiti protivnika i smiriti nepotrebne strasti. Zbog toga je popularan u društvenim krugovima, posebno među umjetnicima i ljudima kojima lijepe riječi daju mir i inspiraciju. Njegov Uran je visoko u horoskopu i vodi ga do najviših simbola elite na neočekivane načine. Voli nekonvencionalan način u svemu, samostalnost u karijeri, osobnu slobodu, uzbudljive i neobične suradnike koji su individualci. Ali ispod uglađenosti nalazi se čvrsta usmjerenost ka zacrtanom cilju. Chart ukazuje na nagle i neočekivane promjene u karijeri.

 Prognoza:

2013 godina za predsjednika je jedna mirnija godina. Izazova svakako ima u poslu i u obitelji,malo i zdravstvenih tegoba na bazi stresa. Sredinom godine slijedi funkcija i čast na međunarodnom nivou koja je vjerojatno povezana sa ulaskom Hrvatske u EU.

 Slavko Linić 19.09.1949.                          Linic

 Ministar financija je ''slučajno'' rođen u znaku Djevice koju odlikuju osobine: analitičnost, racionalnost (nekada škrtost), usmjerenost na detalje i ''siva eminencija''. Ali ministar ima veliku pokretačku energiju Lava koji voli da ga se sluša, uvažava, koji voli dramatičnost a nekada i zaprijetiti neposlušnima. Daleko je borbeniji od prosjeka, sa strasti prilazi svakom zadatku. Mjesec i Pluton u Lavu pokazuju se u dramatičnim izljevima bijesa koji nestanu kada uspije zaplašiti protivnika. Verbalno je brz u reakcijama na provokacije i ciničan, ali ima i smisao za humor čak i na vlastiti račun. Njegov način organiziranja posla nije baš tipičan za Djevice i ne odlikuje se perfekcionizmom. Zgodne žene i kolegice ipak mogu omekšati čvrsto srce i dobiti naklonost Slavka Linića.

Prognoza:

2013 . obilježiti će tehnički problemi na poslu jer se neće moći realizirati njegove zamisli. To uključuje tehničke kvarove u provođenju fiskalizacije. Mogući su problemi sa srcem pa se preporučuje oprez u psihičkim i fizičkim naporima i skrb o tijelu sukladno godinama.  Na udaru je skrivene konkurencije pa može očekivati kontrole i sumnje u ispravnost odluka koje je donosio.

 Radomir Čaćić 11.05.1949                         Cacic

 

 Planet Venera vladarica je znaka Bika u kojem je rođen Čaćić a njezine osobine su: miroljubivost, blagost, umjetnost, ljubav, nježnost. Bivši ministar gospodarstva u javnosti ne ostavlja utisak venerinih atributa. No, to je znak u psihološkoj astrologiji da ih potiskuje ali da ih sigurno posjeduje i sigurno pokazuje u najbliskijim odnosima. Znak je to i da je pogodan za partnerstva bez kojih ne može zamisliti život. Traži u svemu sigurnost, ali najviše je osjeća na materijalnom planu. Zato mu novac i profit znače i mjerilo vrijednosti i oni su mu motivacija u poslu i životu. Naviknut na loša iskustva u odnosima sa bliskim ljudima zapravo je nepovjerljiv. Od novca se teško odvaja i nije velikodušan, jer smatra da to netko mora zaslužiti, ali zna i ''kupovati'' ljubav. Izdržljiv je i uporan, pogotovu u teškim situacijama. Čak voli na sebe primati probleme. Sposoban je u poslovnim pregovorima i vrlo uvjerljiv u iznošenju činjenica. Inteligentan je i svestran u znanju.

Prognoza:

2013 godina obilježiti će njegovu promjenu u karakteru. Bez obzira kako mu u pojedinim trenucima krenulo na boije morati će ''odraditi'' dugove iz prošlostii usmjeriti pogled u dubinu svoje duše. Ako bude izbjegavao odgovornost događati će mu se nesretne okolnosti i komplicirati život. Postati će svjestan vremena i prolaznosti.

 Tomislav Karamarko 25.05.1959               Karamarko

 

 Vođa političke oporbe Tomislav Karamarko rođen je u vrijeme sunca u Blizancima. Kako taj znak simbolizira komunikativnost i svestranost sigurno sumnjate u astrologiju jer Karamarko ne pokazuje te tipične osobine. To je potvrda da sunčani znak nije mjerilo za okarakterizirati osobu. Iz horoskopa je očigledna miroljubivost Tomislava Karamarka. Možda ga je zato Linić nazvao plašljivim. Omiljen je kao osoba dobrog srca. Spoj Mjeseca i Saturna ukazuje na odgoj u tradicionalnom ruhu koji mu je usadio odgovornost i brigu za obitelj, za slabije, siromašne i za djecu. Stoga je okrenut (i preko mjere) u političku prošlost koja ga nekada zarobljava. Tvrdoglav je i nespretan i izražavanju ako se radi o temi u kojoj nije stručan. Nastoji opravdati očekivanja puka, javnosti, a zapravo je naivni dječak zarobljen o odrasloj osobi. Ponosan je, sujetan. Zbog aspekata Jupitera povodi se za idolima i lako pogriješi u političkom smislu. Emocionalno je motiviran. Ima visoke političke ciljeve koje ni samom sebi u potpunosti ne priznaje.

 Prognoza:

Od travnja 2013 godine Karamarko će uspješnije i uvjerljivije istupati u javnom političkom životu, sa puno više samopouzdanja. Ali neće moći izbjeći spletke koje će ga pratiti. Od sredine 2014 godine pokazati će svoje ambicije i biti spreman na rizik i naporan rad u svrhu ostvarenja tih ambicija.

 

 21.12.2012. ASTROLOŠKI, NUMEROLOŠKI I DUHOVNO

  Toliko puta su se najavljivale kataklizme na zemlji. Kao da ljudi ne žele živjeti više na ovoj planeti. Senzacija, pa makar to bila i katastrofa uvijek je snažno pokretala moćne massmedije u bizarne kampanje. U svrhu profita stvarali su se filmovi, pokretao se je ekscentrični turizam, a ekspandiralo je sve što je povezano sa strahom. Strah djeluje često pokretački ali može djelovati paralizirajuće. Vrijeme ekonomske krize koja traje već godinama vrlo je vidljivo iz položaja sporih planeta na ekliptici (Saturn-Uran-Neptun-Pluton) i uvijek je takav period obilježen općom depresijom i strahom za budućnost.  Nije ni čudno što se je Majanski kalendar sa općom definicijom i jednim konkretnim datumom počeo tumačiti na neprikladan način – kao smak svijeta. Uvijek su astrologija ili bolje rečeno nebo i mistični svemir bili predmet analiza i površnih tumačenja koja su se prelako probijala kroz medije. Poput dnevnih horoskopa koja su obezvrijedila pravu astrologiju tako i katastrofična tumačenja starih zapisa čine isto, ali još štetnije je što unose strah i paniku.

 Centar Mliječnog puta ili kako ga zovu ''crna rupa'' nalazi se na 26º Strijelca, udaljen je 26.000 svjetlosnih godina od Zemlje. Maje su ga zvale ''drvo života'' i tumače da nam iz njega dolazi svijest ili energija ili znanstveno rečeno gama zračenja. Ta energija ili gama zračenja djeluju na cijeli sunčev sustav u kojem je i naša planeta Zemlja. Po današnjem kalendaru do 21.12.2012 solarni meridijan prolazi kroz palaktički ekvator. Taj prelazak se očituje u neviđenim, brzim i ekstremnim klimatskim promjenama. U zadnjih nekoliko godina događa se sve jače i intenzivnije pogotovu od studenog 2006 godine (prisjetimo se cunamija u Indoneziji, uragana, rupe u Evadoru, potresa u Japanu i sl). Tada su Sunce i Pluton bili upravo na 26º Strijelca (stelijum od 6 planeta u Strijelcu). Neki znanstvenici tvrde da se je u zadnjih 10 godina i masa planeta našeg sustava povećala.

Ubrzana vrtnja Zemlje također ima za posljedice navedene klimatske promjene. To su prirodni ciklusi koji se događaju u većim vremenskim periodima, a u to spada i globalno zatopljenje. U kratkim vremenski razmacima imamo smjenu ekstremnih vrućina i elemenata ledenog doba.

Precesija Zemlje je vrtnja zemlje oko svoje osi i kretanje kroz 12 zvjezdanih konstelacija koji traje 25.868 godina. Sada se takav period završava i trebala bi započeti rotacija na suprotnu stranu, pa bi se mogli zamijeniti istok i zapad a mi se probuditi sa suncem koje izlazi na zapadu. Bio bi to jedan prekrasni efekat na nebu, sličan polarnoj noći.  Saturn i Pluton zamijenili su svoje vladajuće znakove i time otvorili proces novog političkog poretka u svijetu (svrgavanje režima, revolucije, siromašni protiv vladara i podzemlja ...). Pluton i Uran su ''blokirali'' veliki novac, razotkrili manipulacije i gubitke velikih razmjera, izazvali nuklearna zagađenja. Neptun je u svojem znaku Riba i okreće nas vjeri i duhovnosti kao prirodnoj čovjekovoj potrebi i ukazuje na moć vode, potrebu za empatijom i za iluzijom.

21.12.2012 u 11.11 h po našem vremenu najsnažnija energija je na području Indonezije, Kine, Sjevera Švedske i Finske.

Zbog spomenutih gama zračenja iz ''crne rupe'' koja su sve bliža Zemlji a time i snažnija, dolazi nam nova energija ili doba Više svijesti. Taj pomak svijesti vodi nas u duhovnost i prihvaćanje nematerijalnih bića i oblika života (entiteti ili duše). Kako se događa reprogramiranje svijesti tako se reprogramira i naš DNA.

Čovjek više na fizičkom nivou ne može puno mijenjati ali može to činiti sa snagom svijesti kao energijom koja je jača od fizičke-materijalne energije (i to je već dokazano).

 Ulazimo u eru duhovnog buđenja, osjetljivosti na intuiciju i spoznaje bez činjenica, koje ćemo jednostavno dobivati iz drugih, nevidljivih (nepoznatih) osjetila. Ubrzavaju se karmički procesi (to je vrijeme ''vraćanja dugova'') jer su negativna djela čovjeka dovela do nereda i kaosa u svijetu. Drugačije ćemo poimati ''moć'' – biti će moćniji oni sa Višom svijesti nego oni sa novcem.

 Numerologija proučava značenje brojeva i energiju koju predstavlja svaki broj. Kompatibilna je astrologiji, a Pitagora je dao matematičke smjernice u astrologiji teorijom kako svi dinamički procesi u svemiru mogu biti prikazani kroz brojeve i sve je uređeno na temelju broja. Broj 1 = jedinstvo, broj 2 = dualonost, broj 3 =onaj koji vidi, broj 4 = struktura...

Datum 21.12.2012 u zbroju daje 11 ili ukupno br 2. Broju 11 pripisuju se velike nesreće (npr slučaj terorističkog napada u Americi 11.rujna) i iz tog  načina gledanja izvela se je teorija straha od katastrofe. Broj 2 je ukupni zbroj tog datuma i znači dualnost, spoj vibracija Sunca i Mjeseca, dvije strane jedne medalje. Stoga je veliki broj parova odlučio se vjenčati na taj dan kako bi spojili svoje muško (Sunce)- ženske (Mjesec) energije.

Maje u svojem kalendaru, koji je duhovni kalendar , govore o 9 podzemnih cvijetova tj 9 razina svijesti. Jedan podzemni cvijet sastoji se od 13 baktuna a svaki baktun od 400 tuna (=360 dana). Jedan baktun iznosi 144.000 dana ili 394,3 godine. Početni dan njihovog kalendara (kojeg tumačimo u ovoj priči) je 11.08.3114 godine prije Krista, a 13 baktuna koje su zbrojili daju 21.12.2012 godine i to je kraj drugog odbrojavanja.

Svaki od 9 podzemnih cvijetova je povezan sa jednim stanjem svijesti. Sada dolazimo do kraja upravo devetog ili zadnjeg u nizu podzemnih cvijetova. On završava 21.12.2012 pa ulazimo u svijet nove svijesti. Taj novi svijet obilježava: prevladavanje materijalnih okvira života, komunikacija sa nematerijalnim svijetom (duhovnim bićima), okrenutost svijetlosti i put ka prosvjetljenju jer ovim 9-im je vladala tama (usudila bih se prevesti tama kao ''pohlepa'').

Maje su odlično predvidjeli da će njihova duhovnost imati veliki utjecaj na čovječanstvo iako je do toga došlo integracijom njihove čiste duhovnosti i onoga što možemo nazvati manipulacijom suvremenih medija. Duhovnost nije vanjska već je ona naša unutarnja stvarnost. Ona je čista, bezuvjetna ljubav.

21.12.2012 u čuvenom Majanskom kalendaru obilježava se kraj jednog sustava vrijednosti i početak drugoga, a time i početak novog doba.

Dokazano je da molitva i meditacija mijenjaju vibracije i da pozitivno utječu na psihofizičko zdravlje i svijest. Zato se molimo i meditirajmo da budemo zdraviji i da postanemo bolji ljudi, bolji jedni prema drugima.

Prepustimo se prirodi i bez straha promatrajmo proces u svim njegovim manifestacijama. Proslavimo petak 21.12.2012 kao blagdan duhovnog jedinstva čovječanstva.

 

 ASTROPROGNOZA – PROSINAC 2012

Približavamo se jarčevoj obratnici i datumu koji se već godinama spominje u medijima: 21.12.2012. Prekrasna igra brojeva, zar ne?

Ako se planirate ženiti predlažem da odaberete taj dan, barem nikada nećete zaboraviti datum vjenčanja. Period između 21 i 28.12.2012 doista je markantan shodno planetarnim konstelacijama. Shvaćamo svi da je priroda jača od nas ljudi, da je moramo poštivati i prilagođavati se. Nismo sami, prisutni su među nama i oni koje ne vidimo očima: duše naših predaka i naših potomaka susreću se sada u jednom vremenu i prostoru i utječu na našu svijest - mijenjamo je, ubrzano.

Vremenske prilike biti će cijeli mjesec promjenljive, dosta vjetra i oborina, zagađenja vode i zraka. Ljudi će se baviti intrigama. Skandali u području kulture. Spremi te se na blokade u prometu, pazite se naročito velikih vozila. Nesreće u željezničkom prometu. Odroni zemljišta.

Hrvatska : Napetosti sa susjedima, u oblastima: obrazovanje, promet, mediji i carina. Promjene u kojima je povećana odgovornost u međunarodnim odnosima, crkvi, pravosuđu, statusu države u svijetu. Porast nezadovoljstva naroda i siromašnog sloja društva.  Kriza u vladi. Korekcije u poreznom sustavu i mjerama. Ukidanje nekih vladinih tijela. Pozitivne vijesti i potezi iz sektora bankarstva.

Vlada: kriza, unutarnji sukobi, napetosti u tajnim službama, sa EU fondovima i sa kreditorima (problem zaduženosti i likvidnosti).

Josipović: Medijski skandal koji će ga emocionalno pogoditi. Izazovan mjesec u poslovnom i privatnom životu.

Milanović: često izbačen iz ravnoteže. Pod utjecajem Saturna postaje prestrog, frustriran, sklon kažnjavanju. Vodi svoju unutarnju bitku. Iznanadni događaji ga šokiraju. Djelovati će usamljeno i sebično, kao da ga osjećaj moći gura u rizike. Trebao bi se okrenuti više duhovnosti i vjeri.

Linić: nemogućnost sprovođenja odluka, problemi sa fiskalnim uređajima (blagajnama).

Jovanović: primoran na promjene ponašanja i djelovanja. Okreće se rješavanju problema u sportu.

Pusić: dosta napora i razloga za ljutnju, konfuzne promjene koje ne može kontrolirati-treba im se prilagoditi.

Vrdoljak: izložen izazovima u stavovima, na testu lojalnosti. Njegovi stavovi će krajem mjeseca mnoge iznenaditi.

Mlađak 13.12.

Puni mjesec 28.12

 

ASTROPROGNOZA-STUDENI 2012: Opća karakteristika perioda /energija/:

 Mjesec STUDENI obiluje intenzivnim događajima i emocionalnom energijom. Nijedan nas događaj neće ostaviti ravnodušnima. U psihi ljudi vladaju različiti strahovi i pomalo nemoć nad prirodom i ekonomijom. Dok smo u većem dijelu godine čeznuli za kišom sada će je biti u izobilju. Uz povremene obilne kiše idu i ekološka zagađenja, poplave i plimni poremećaji, snježne vijavice, odroni zemljišta, grmljavine. Studeni je mjesec u kojem se svi moramo više odmarati i štedjeti energiju, jesti zdravo i ne ulaziti u sukobe sa okolinom. Jača potreba ljudi za zajedništvom i vjerskim okupljanjima i molitvama. Od sredine mjeseca svijet očekuju problemi u međunarodnom prometu, međunarodnim letovima, oluje, problemi u navigacijskim uređajima aviona i brodova, zalutale i izgubljene grupe putnika, stradanja mladih ljudi, krađa i pljačke, blokade cesta, problemi sa kemikalijama i plinom, gužve po cestama i gradskim središtima, eksplozije, oštećenja elektrana (hidro i nuklearne), greške pri kirurškim zahvatima (odgodite operacije ako nisu hitne). Razvod ili smrt nekog od bogatih parova slijedi krajem mjeseca. Ali biti će i kulturnih spektakla, ljubavi i romantike.

 

MJESEČNA ASTROPROGNOZA za LISTOPAD 2012.

PROGNOZA: Opća karakteristika perioda /energija/:

Mjesec listopad obilježiti će realizam u definiranju ekonomskih vrijednosti, stručni zahvati u velikim financijskim sustavima u svrhu zaustavljanja depresije i stagnacije, u definiranju cijena nafte i plina i bazičnih energenata. Oko 03.10. izbijaju ljubavni skandali, razočarenja i prijevare (ljubavne i financijske), priče o prostituciji, smrt žene iz svijeta filma. Oko 4 i 5.10. biti će verbalnih sukoba i protesta mladih protiv autoriteta, razotkrivanje nekih nerazrješenih zločina.. oko 7 i 8.10 problemi sa zapaljivim otrovima, naftom, pomorska nesreća, skandal u mornarici (možguće uništenje nekog broda ili tankera), krivice kapetana i časnika. 25.10 značajan susret dvojice svjetskih lidera, a posljednji dani mjeseca biti će obilježeni padom ili ostavkama ili skandalima vezanim za policijske, vojne čelnike, gradonačelnike, afere na temu ''tvrdio je jedno a činio suprotno''.

SVIJET:

SAD: gubici imovine i novca, skandal ili smrt visokog dužnosnika  

Izrael: nemiri, pokušaj prevrata (puča) 

Dolar: oscilacija vrijednosti (zbog špekulativnog promašaja)

Euro: pad vrijednosti i panika u prvoj polovici mjeseca, potom administativna mjera za konsolidaciju               

HRVATSKA:

RH: problemi u sektoru prometa,pomorstva i infrastukture kao i u pravosuđu, vanjskim poslovima, sa jednom od susjednih država, na relaciji crkvenih i vladinih autoriteta.

Vlada RH: smjena jednog od ministara zbog skandala slično onome zbog kojeg je otišla Mirela Holy.

Sektori/ministarsta u fokusu:   Pravosuđe, Vanjski poslovi, Promet.

 

ASTROPROGNOZA ZA 2012 I ODGOVORI NA NOVINARSKA PITANJA

2012 godina označava jedan rasplet u promjeni dosadašnjih globalno društvenih odnosa. Svijest se mijenja ubrzano u zadnjem desetljeću, a sada dolazi do izražaja jedna viša svijest. Čini se da je ovo završnica jedne borbe dobra i zla, racionalnog i iracionalnog, realnog i duhovnog. Napeti kut na ekliptici između Urana koji predstavlja tu višu svijest i Plutona koji predstavlja kolektivno nesvjesno svjedoči o otkrivanju mnogih tajni i raskidanju te raskrinkavanju tajnih veza, onih sila koje su vladale do sada i za koje nismo znali na koji način imaju moć vladavine. Taj aspekat ukazuje i na opasnosti koje je tehnološki napredak donio modernome društvu: radioaktivnost, nuklearna energija, ekstremne ideje, zlouporaba moći i sl.

Na individualnom nivou mnogi ljudi neće doživjeti nikakve velike promjene, ali će takvi biti dijelom kolektivnih promjena. Oni koji budu prolazili individualne promjene i krize moraju znati da nakon toga ništa više neće biti isto. Zato gubitke koje budu imali moraju gledati kao oslobađanje od neke vrste okova koji su ih zarobljavali i kočili napredak. Nema se smisla opirati.

Vrijeme je da svatko od nas razumije ljepotu u svakodnevnim malim stvarima od kojih se život sastoji, da shvatimo našu fizičku prolaznost i duhovnu vječnost (ako poštujemo život, ljude i prirodu).

Planete nam sada poručuju da cijenimo prirodu, planetu na kojoj živimo i koja nam daje život. Umjerenost u trošenju i upornost u poslu dati će ekonomsku stabilnost i sigurnost. Naglasak je  i na odnosima, partnerstvima i vezama. Moramo inzistirati na pravednosti i pravdi, na ravnopravnim partnerstvima. Ne može jači i veći podcjenjivati manjega i slabijega.

Neptunov ulazak u znak Riba potiče nematerijalnu dimenziju života, pjesništvo, univerzalnu ljubav, žrtvovanje za ideale i ljubav, ljubav prema Bogu, vjeru i vjerovanje u život izvan ovoga.

Po Majanskom kalendaru, kako ga tumače mnogi danas, upravo 2012 godine završava jedan i započinje drugi ciklus velikih klimatskih i duhovnih promjena tj promjena globalne svijesti. Nikakve strahove nebismo trebali imati. Završava precesijski period tj jedan vremenski portal. Datum je numerološki tj simbolično simpatičan /kao što je bio i 11.11.2011/ i vrijedno je činiti rituale dobre i pozitivne energije za spas ''duša'', duha i materije zemlje i ljudi i svijesti da su materija i duh jedno /sjetimo se Einsteina: masa i energija/ i da ne možemo biti sretni ako imamo ili težimo ka samo jednom od njih. Kako je materijalno u zadnjim stoljećima prevladavalo u našim životima, vrijeme je da razvijemo duhovnu svijest i prigrlimo energiju za ravnotežu.

Još jedna uzbudljiva i neobična godina je pred svima nama. Markantan je raspored sporih planeta kada ''gledamo'' solarni sustav  sa Zemlje, a počinje sa poteškoćama u međunarodnom prometu /kopnenenom i zračnom/ i sa vrlo promjenljivim vremenom / iznenadne oluje, vijavice i sl/.. Jupiter i Saturn su planete koje u svojem međuaspektu snažno utječu na ekonomiju. Njihov odnos u prva tri mjeseca ukazuje na nesigurnost u oporavak globalne ekonomije i nužnost za novim strategijama i pravcima. To je još jedan val problema sa financijama nekih država. Sa druge strane vidi se da postoji novac u naoko nevidljivim velikim kompanijama koje se bave rudama, u velikim bankarskim sustavima koje su vrlo likvidni, ali ne plasiraju svoj kapital zbog nesigurnosti u klijente.  Prvih pola godine /negdje do 04.07/ prevladava konsolidiranje ekonomije a prije svega financija, na globalnom planu. Investicije još miruju a mnoge započete definitivno propadaju, ali se velike financije smiruju, iznalaze se rješenja vezana za likvidnost država i saveza država /spas su zajedničke valute/. Tko može ulagati i investirati neka to čini u jedno od slijedećih sektora: ekologija, rude, minerali, drvo, žito.

Napeti aspekat Urana sa Plutonom nagovještava velike probleme u prirodnim silama koje diktiraju jedan novi društveni poredak (nuklearne katastrofe, politički prevrati i kratki ali razorni sukobi i terorizam, elementarne napogode). Često će vladati panika i nesigurnost. Kao da neke okultne snage dominiraju a razum je bespomoćan. Zato se biznismenima preporučuje da više slušaju intuiciju i vlastiti unutarnji predosjećaj nego što su to do sada činili.

Najteži mjesec u 2012 je lipanj zbog dvije napete konstelacije: Jupitera i Neptuna kao i Urana i Plutona. Velike opasnosti od zračnih i vodenih strujanja /prometni problemi i nesreće, zagađenja, poplave/ plus nemiri koji se brzo prošire po broju euforično nezadovoljnih učesnika. Velika je opasnost od radijacije i nuklearnih katastrofa /kao i zveckanja nuklearnim oružjem/. Za puno toga oko nas nećemo imati racionalno objašnjenje.

Druga polovica 2012 godine ugodnija je i daje prostora za napredovanje u globalnom i na pojedinačnom planu.

Listopad je također markantan mjesec zbog smjena i skandala raznih čelnika /vojnih, gradskih, ministara/ i zbog Saturnovog ulaska u znak Škorpiona. Taj ulazak je značajan po jednom klasičnom pristupu ekonomiji, realizmu i striknosti /kontroli/, ozbiljnosti i smirivanju panike koja je zadnjih godina vladala na tržištu. Od listopada će svaki rez i odluka biti gruba ali učinkovita bilo da je čine državnici ili direktori ili članovi obitelji.

 Investicijski period započeti će u pravom smislu tek 2013 na 2014 godinu.

NOVINARSKO PITANJE (Jasna Orlić): Svi smo puni strepnje za budućnost. Unatoč promjeni vlasti kao da ima vrlo malo nade. Čini mi se da je panika uvučena u sve pore. Može li se izaći iz te kože zabrinutosti i uloge žrtve kakva je karakteristična za stanovnike Hrvatske?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ : Stanje opće depresije i panike koji sam već spomenula zarazno je poput viroze ili zijevanja. Što je netko na višem nivou svijesti to je zabrinutost veća, a povremeni napadi panike odraz su nemogućnosti kontrole stvari: nenajavljeni bankroti korporacija i država za koje nismo mislili da ikada mogu propasti, prirodne sile (potresi, poplave, klima). U horoskopu naše države naglašeni su vatreni i vodeni znakovi. To znači da se uvijek o svemu dramatizira do krajnosti, nema umjerenosti, nema ujednačenog ritma, sve se gleda kroz emocionalnu prizmu, kroz nacionalnu /lokalnu/ prizmu ili nacionalni ego (pretjerujemo kada mislimo da smo najbolji i najpametniji ili kada se kritiziramo da smo najgori). Stanovništvo je u drugom planu i ne diže svoj glas jer je država važnija (i oni koji njome vladaju) i politička elita. Ta tendencija se je malo promijenila u zadnje dvije godine a definitivno će se promijeniti kada Hrvatska napuni 23 godine tj 2014 godine. Od tada će se ljudi tretirati kao važan faktor ove države i standard će krenuti značajnije rasti.

NOVINARSKO PITANJE (Jasna Orlić): Dobri aspekti u idućoj godini, a koji nam donose nove lekcije? 

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Saturn naglašava odgovornost države tj vladajućih autoriteta prema organizaciji same države, prema prioritetima, prema vanjskim faktorima (EU i UN), prema ekologiji, susjedima. Nitko nas više neće ignorirati i morati ćemo poštivati pravila, zakone, običaje koje imaju drugi u svijetu kojem težimo i kojem smo se obavezali sa ugovorom o pristupanju. Jupiter Hrvatskoj ugrožava kreditni reiting, državne financije i vrijednost obveznica, bankarski sustav i osiguravajuće (uključujući i leasing) tvrtke, ali unapređuje zaradu od turizma. Znači još jedna vrlo dobra turistička sezona i pozitivne mjere u korist turizma.

NOVINARSKO PITANJE (Jasna Orlić): Što nas očekuje u nadolazećoj godini u Hrvatskoj s novom vlašću?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Nova vlast će imati problema u provedbi svojih ideja u djelo, u komunikaciji (i ugledu) starijih uglednika (i njihovih starih grijeha). Neće svi trajati do kraja mandata. U prvoj polovici godine na površinu će isplivati svi problemi koje će morati rješavati a rješenja neće biti lako naći, no zato će od jeseni na dalje sve ići lakše. Na muci se poznaju junaci i ako koalicijski čelnici ne budu bahati i ne budu ponavljali neprihvatljiva ponašanja, na kakva smo navikli u političkom i društvenom životu, tada će moći učiniti zaokret i usmjeriti brod u pravom smjeru za našu zemlju.


NOVINARSKO PITANJE (Jasna Orlić): Molim Vas možete li reći kako vidite djelatnost gospodarstva, a posebno turizma i brodogradnje?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Turizam kako sam rekla ima lijepu godinu i rezulatae koji će nas veseliti. Pogotovu je u daljnjem porastu elitni turizam, broj poznatih svjetskih lica u dolascima, prolascima i kupovini rezidencijalnih objekata u Hrvatskoj. Brodogradnja će prolaziti jednu jaču ali prolaznu krizu u ožujku i u travnju, ali pronaći će se rješenja (financijska i pravna). Kako Neptun ulaskom u znak Riba otvara pitanja mora, plovila, voda i sl njegov utjecaj će se pozitivno odraziti na našu zemlju i neke projekte od nemogućih učiniti mogućima.  

NOVINARSKO PITANJE (Dolores Juretić): Što ljudima donosi, gledano rukopisom zvijezda,  nova 2012. godina. Kako bi glasio najkraći i najpozitivniji odgovor?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Najkraći i napozitivniji odgovor bio bi ''tko radi ne boji se gladi''. Ja bih to malo pojasnila: važno je da radite bez obzira kakav to posao bio i kolika vam je plaća. Budite uporni i odlučni da zadržite to što imate a ako ste nezaposleni da prihvatite bilo kakav posao. Trudite se na svakom planu. Mars u Djevici u prvoj polovici godine davati će razultate upornima, izdržljivima i skromnima. Napokon možemo reći da će svi koji primjenjuju kršćanska načela biti zadovoljni, zdravi i sretni. Onaj tko se tome ne prilagodi neka se ne žali.

NOVINARSKO PITANJE (dolores Juretić): Što nas Hrvatice i Hrvate čeka u smislu životnog standarda. Pad, rast, rad, stabiliziranje?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Nema nekih velikih promjena u standardu ljudi bez obzira koliko se žalili. Čak mogu reći da je osobni standard u hrvata bolji od državnog standarda u 2012 godini. Nekako će se ljudi snalaziti i uspijevati zadržati jedan svoj nivo standarda. Socijalni slučajevi /radnici iz poduzeća u stečaju, i sl/ uspijevati će od države dobivati sredstva i u mnogim situacijama država i njezine institucije morati će pomagati ljudima čiji novac i imovina je ugrožena zbog različitih rizika /poput kredita, gubitaka u bankama, nepogode i sl/.

NOVINARSKO PITANJE (Dolores Juretić): Kada je riječ o godišnjim dobima, dali nas u skladu s njihovim obilježjima čeka živahno proljeće i plodna jesen ili će čitava godina biti mišmaš svega i svačega?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Prva polovica godine, osim ponekih iznimaka, imati će relativno blagu klimu (poput jesenjih uvjeta), a zatim će ljeto biti u smjenama velike vrućine-velike hladnoće, a općenito će od srpnja biti dosta vjetrovito. Od početka veljače će biti više oborina tj kiše ali neće periodi dugo trajati. U lipnju možemo očekivati i dosta poplava. Kao da su se zamijenila godišnja doba. A sasvim sigurno i jesu jer se zbog zaokretanja vrtnje Sunca /i cijelog našeg sustava/ oko Barycentra sve do 2020 godine očituju globalni klimatski problemi /i problemi sa izbjeglicama i prisilnim migracijama ljudi/.

NOVINARSKO PITANJE (Dolores Juretić): Što s novcem. Hoće li banke i dalje propadati, čeka li nas inflacija, devalavacija ili nas čekaju neka druga ekonomska i financijska iznenađenja?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Čekaju nas još iznenađenja sa banakama i osiguravajućim kućama. Nema pravila o sigurnosti. Čak se usudim reći da su veliki nesigurniji od malih. Zbog špekulacija na međubankarskom tržištu doći će do gubitaka u velikim bankama, a zbog njih i zbog drugih faktora u opasnosti su osiguravajuća društva i leasing kuće. Državna blagajna je dosta nedostatna za potrebe koje slijede. HNB nije nepogrešiv kao i državna agencija /HANFA/ i morati će ''uskakati'' za održavanje likvidnosti. Najbolje je ''novac u čarapu'' ako vam nije neophodan.  Prva tri mjeseca kuna će biti slabija. Krajem travnja slijedi niz mjera za vraćanje njezine vrijednosti.

NOVINARSKO PITANJE (Dolores Juretić): U Novu godinu ulazimo s novom vlašću.  Hoće li ona, ukratko, biti stabilna?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Nova Vlada ima vrlo nezahvalan posao sa puno iznenađenja, potrebnih intervencija a izbori i formiranje vlade odvija se pod ''ekonomskom'' konfiguracijim Saturna i Jupitera što znači i nemogućnost strategije već ''gašenje požara'', sukob realizma/restrikcija i optimizma tj htijenja/razvoja. Svakako će biti vrlo velikih kriza i problema među članicama koalicije, smjena ministara i unutarnjih sukoba i to već u prvoj godini vladavine. Nije lako ostati stabilan u nestabilnom okruženju i uvjetima krize. Na muci se poznaju junaci, a junaka je danas vrlo malo.

NOVINARSKO PITANJE (Dolores Juretić): Koja planeta dominira 2012. godina i što ona znači?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Jedina planeta koja je u svojem sjedištu je Neptun /u znaku Riba/. Za Neptuna kažemo da simbolizira čežnju duhovnog za uzdizanjem nad materijalnim, međutim ne uspijeva se u potpunosti osloboditi od materije.

Neptun je planeta iluzionista, mistična, nematerijalna, milosrdna i uzvišena. Istovremeno je nemarna i neorganizirana. Predstavlja šarm, snove, mogućnost preživljavanja, inspiraciju i genijalnost, te skreće našu pažnju na  stvari izvan stvarnosti.

Daje nam ljubav koja nije vidljiva ili osobno iskazana, ali koja izrasta iz ljubavi prema čovjeku, razumijevanja i suosjećajnosti. Poistovjećuje se sa altruizmom, idealizmom i skromnosti. Negativne strane su mu zbunjenost, nesporazumi, laži i izdaje, psihički problemi, bježanje od stvarnosti, alkoholizam i narkomanija. Bez Neptuna život bi bio dosadan i bezbojan. Neptun uzdiže dušu visoko iznad ovozemaljske zbilje i daje nam nadu i onda kada nas sve drugo napusti.

NOVINARSKO PITANJE (Dolores Juretić): Po Majanksom kalendaru 2012. godina, posebno njezin brojčani sinhronicitet u datumu 12. 12. 2012. znači kraj odnosno početak nečeg velikog. Velikih promijena?Koliko to jeste ili nije točno i što to znači za mali ljudski život?

ODGOVOR ANĐELKE SUBAŠIĆ: Već sam spomenula taj proces velikih promjena globalne svijesti /kao i klime/ zbog precesije i kozmičkih promjena. Vrijeme se je ubrzalo i čini se da se vrijeme i prostor premošćuju. Taj period traje 492 godine /dugi period za pojedinca ali mali za planetu Zemlju/ a započeo je 1890  i traje do 2.382 godine. U tome periodu dominira istočna zemljina hemisfera /npr Kina, Indija, Indonezija/ i zapad sve više tamo investira, prodaje njima robu, ''uvozi'' njihovu filozofiju i duhovnost. Od 2020 godine taj dominantni rast će se još ubrzati.

Po Majanskom kalendaru, kako ga tumače mnogi danas, upravo 2012 godine završava ciklus velikih klimatskih i duhovnih promjena tj promjena globalne svijesti. To je onaj faktor borbe dobra i zla, materijalnog i duhovnog koji sam spominjala na početku. Nikakve strahove nebismo trebali imati. Datum je numerološki tj simbolično simpatičan /kao što je bio i 11.11.2011/ i vrijedno je činiti rituale dobre i pozitivne energije za spas ''duša'', duha i materije zemlje i ljudi i svijesti da su materija i duh jedno /sjetimo se Einsteina: masa i energija/ i da ne možemo biti sretni ako imamo ili težimo ka samo jednom od njih. Kako je materijalno u zadnjim stoljećima prevladavalo u našim životima, vrijeme je da razvijemo duhovnu svijest i prigrlimo energiju za ravnotežu. Ekonomska kriza je zato i nastala. Ona je prilika da napravimo taj zaokret u nama. Svemir ima svoj savršeni red. Planete stvaraju jednu simfoniju. Ništa nije slučajno a mi ljudi sebi pripisujemo veliku moć, a tako smo mali. No iako mali ipak smo stanični dio svemira bez kojeg i svemir ne može funkcionirati. To je prožimanje mikrokozmosa i makrokozmosa.

 

ASTROPROGNOZA ZA STUDENI 2011

Moćni Saturn nalazi se na Zenitu horoskopa Hrvatske. To je prije svega znak da jedna mlada država prolazi ispit zrelosti. Ugled je u pitanju. Kriza autoriteta koja je još od prošle godine trend u svijetskoj politici nije zaobišla našu zemlju. Upravo spomenuti ''učitelj i vrhovni autoritet'' među planetama koji je zadužen za odgovornost, ozbiljnost, ugled, ispite zrelosti, pravdu (jer je u znaku Vage) i odgovornosti za vlastite postupke, sada našim autoritetima daje ocjenu za navedene osobine, ponašanje, iskrenost i naplaćuje račune prošlosti. Od sada će se morati ozbiljnije shvaćati odgovornost prema zemlji i ljudima, svijest, ugled i čast.

Nakon HDZ-a i SDP očekuju neugodna iznenađenja i razočarenja.

Konflikata će biti dosta u studenome. Odraziti će se na financije, na investicijski sektor i projekte koji su započeti, a nisu dovršeni i na one koji nisu dobro pripremljeni.

Netko od uglednih muških autoriteta odlazi.

Pojačane će biti policijske kontrole.

Oko 10. studenog definiraju se i (pre)uređuju izborne liste.

Sredinom mjeseca razveseliti će nas sportski uspjeh.

Tu je i ljubavna priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Dobivati ćemo različita mišljenja o našoj zemlji iz inozemstva.

Sukobi i nesreće su pojačani pred 23.11.

Puni Mjesec je u četvrtak navečer u 21.15h, a ususret i oko njega očekujmo magle, snijeg, štete u poljoprivredi, probleme u zračnom prometu, eksplozije plina. Nakon tog dana u tjednima koji slijede biti će eksplozija (rudnici, mine i podmetnute naprave) i prirodnih katastrofa najjače u Peru i Kubi, a šire se politički prevrati u Afričkim zemljama.

Mlađak je u petak 25.11 u 07.07 h koji zbog stelijuma planeta izaziva potrese, snježne oluje (i kišne), lančane sudare a najpogođeniji će biti istočni dijelovi Zemlje (Indonezija, Nepal, Tajland, Hing Kong).

Naravno biti će dosta pozitivnih priča, udruženih snaga pogotovu žena i oko djece, humanitarnih akcija i humanosti. Ljudi u krizi i nesreći postaju prijatelji, a kako kriza već dugo traje tako su nam srca ponovno ljudska i topla.

 

ASTROPROGNOZA ZA LISTOPAD 2011.

U listopadu imamo nekoliko datuma kada će planetarna energija biti vrlo jaka, pa krenimo redom, u svijetu će se:

- U ponedjeljak 03.10 događati će se - blokade u prometu, nezgode sa poljoprivrednim strojevima, nesreće teških i velikih vozila. Otkrivanje osoba na položeju koji su jedno rekli a drugo učinili i izložili riziku svoj i tuđi ugled. Smjene i odstupanja sa položaja radi skandala.

- U četvrtak 06.10. i u petak 07.10. - sastanak i odluke skupa čelnika i autoriteta. Problemi u zračnom i morskom prometu te problemi sa Internetom i visokosofticiranom tehnologijom. Oštre retorike u partnerskim i suparničkim odnosima.

-         U ponedjeljak 10. 10. - problemi sa elektricitetom, strujom, centralama i bizarne nesreće zbog avanturizma ekscentričnih pojedinaca.

-         U srijedu 12.10. – je puni mjesec. Sve što se događa obuhvaća skupine ljudi, negdje i mase. Od toga dana u idućih mjeseca dana nesreće će zahvaćati Nepal (Katmandu), istočnu obalu Indije, ali neki ponovljeni problemi mučiti će područje Sydneya, Melburna i Tokya.

-         U četvrtak 13.10 i petak 14.10. važan susret svjetskih lidera.

-         U periodu od srijede 26.10 kada je mlađak do petka 28.10. slušati ćemo i gledati vijesti o pojedincima i parovima: seksualni skandali, ubojstva iz strasti, sukobi mladih skupina (i oružani), potresi, problemi sa naftom, požari. Nekoliko dana će San Francisko, los Angeles, New Delhi, Bombay, Nepal i Australia biti žarišta loše energije i događaja.

Hrvatska društveno-politička scena i stvarnost:

-         ego konflikti i dalje u negativnom naboju. Od problema u financijskom: poreznom i bankarskom sustavu, preko loših interpretacija i iznenađenja za pojedince iz političkog establišmenta.

-         07.10. informacije koje mijenjaju planove vlade. Afera o tajnim i nedozvoljenim poslovima (prometni sektor, mediji, carina, humanitarne organizacije, crkveni krugovi).

-         09.10 prisiljeni na konsolidaciju snaga zbog statusa države i odgovornosti za dosadašnje postupke.

-         11.10. inicijativa za poboljšanje kreditnih uvjeta i likvidnosti te bankarstva. Moguća nesreća sportaša.

-         13.10. smrt ugledne osobe

-         16.10 nagrade i pohvale našoj zemlji za sudjelovanje u suradnji sa drugim zemljama (ili takav događaj)

-         17.10 problemi u prometu poglavito zračnom

-          19.10 problemi u brodogradnji i kirurgiji, pljačke novca. Problem sa starijim (ili bivšim) članom vlade.

-         26.10 sukobi sa oporbom i problemi u oporbi. Problemi u infrastrukturi, gradnji. Stari slučajevi ponovno aktualni. Nužnost rješavanja onoga što se je odgađalo.

-         31.10 tajne službe problemi/blokade i neugodna saznanja

 

HDZ prolazi i dalje kroz probleme i neugodna saznanja sa novcem i morati će čistiti svoje redove.

Kosor – impulsivene reakcije. U mnogim slučajevima snažna, samouvjerena, ambiciozna, pokazuje želju za moći. Prati je sjena prošlosti i velika tenzija. Mijenjati će neke stvari i u vanjskom izgledu. Pratiti će je tračevi koji će dirati u privatni život. Prisutan je i osjećaj straha i izdaje. Zato oko 24.10 možemo očekivati njezine neočekivane iznenadne poteze. Neproračunate.

Josipović – uglavnom će listopad provesti u uživanju u pogodnostima vlastite uloge i pozicije. Htjeti će isforsirati rješenje problema sa viskoko pozicioniranom osobom u uniformi (vojska ili policija).

 

ASTROPROGNOZA ZA RUJAN 2011.

Planete koje označavaju individualne odnose i kratkoročne promjene kreću se dosta brzo, pogotovu Merkur koji utječe na komunikacije. Rujan će stoga obilovati vijestima, pregovorima, susretima, raspravama i izjavama.

Na tržištima kapitala povremeno će vladati prava panika, koja će utjecati na velike oscilacije. Novac će imati nestabilnu vrijednost u odnosu na zlato i nekretnine (pri tome se misli na zemljišta imanja). Veliki bankarski sustavi jačati će u odnosu na burze i više će se ljudi vraćati na sigurnu štednju.

U prvoj polovici rujna padati će lanci prodaje droge, a poticaj su mlade osobe  koje će biti žrtve predoziranja.

 U medicini možemo očekivati otkriće u svezi anestetika.

Sredinom rujna vijestima će dominirati strast,seksualna energija i odnosi: prekidi, sukobi, razvodi, gubici, ljubavni trokutovi. Sa njima u žiži su bankroti i krađe.

Oko 22 i 23. rujna vrhunski sportski rezultai mladih i rekordi.

Oko dana Mlađaka (27.09) izbijaju neredi, sukobi, potresi, prometne nesreće (sudari vlakova) zbog kvara elektonike i navigacijskih uređaja.

Problemima raznih ljudskih i prirodnih nepogoda i nemira morati će se nakon toga pozabaviti Talijani, Švicarci, Nijemci, Norvežani, Nigerijci, Gabonci i Libijci te Francuzi. Prirodne katastrofe zabilježiti će se oko Katmandua. Svakao će biti dosta pepela, blata, a u europskim metropolama sukobi mladih skupina.

U Hrvatskoj se vraćaju na scenu sukobi u MVP, crkva i dražavna struktura. Rujan obiluje kontaktima sa susjednim zemljama. U medijima će biti različitih kadrovskih slagalica i smjena. Srijeda 07. rujna čini se da je ''rezervirana'' za uniformu (policiju, vojsku, carinu) kako u akciji tako i situacijom vezanom za čelnu osobu.

Utorak 13 je nekakav posjet iz inozemstva i muško-ženski susret, ali i rasprava na temu financija u kojoj izlazi van istina i donosi se praktično rješenje. Zadnji dan rujna rezerviran je za sudjelovanje naše zemlje u suradnji sa drugima i prijateljske izjave.

Premijerka Kosor u rujnu je aktivna, odlučna,borbena i pobjednički raspoložena, sa nekim revolucionanim izjavama i idejama. Već 02.09 puknuti će od bijesa, a 05 rujna forsirati će odlučno promjene. Sredinom mjeseca ima uspješnu komunikaciju i susrete, ali i zadovoljstvo u emocionalnom životu. Tada je i pokroviteljica nekog kulturnog projekta.

Predsjednik Josipović će 02.09 imati neku vrstu tajnog dogovora i partnerstva (vjerojatno će to razljutiti premijerku). I on će oko 09.rujna oštro reagirati, iskazati ljutnju i ući u konflikt. Drugu polovicu rujna vidjeti će se njegovo pozitivno razmišljanje. Imati će susret sa nekom značajnom ženom ili udrugom žena (24.09), a 27 rujna izbija neka vrsta skandala koja će ga uzrujati i željeti će se osloboditi prošlosti, no netko ga u tome sprečava pa dolazi do sukoba sa autoritetom ili neposlušnim pojedincem.

Guverner Rohatinski ima potrebu da pobjegne od problema jer nema podrške. Može se očekivati i ekscesno ponašanje zbog ponosa (ega) sa primjesom bahatosti, što bi bila šteta i pogreška. Oko 18. rujna razmišljanje što učiniti : prema srcu ili prema razumu, povući se ili nastaviti dalje. Biti će mu jasnije nakon susreta sa autoritetom.

ASTROPROGNOZA ZA KOLOVOZ 2011.

 Kolovoz 2011 obilježen je jednom nejasnom Neptunovskom atmosferom, a to znači da nema logičnih objašnjenja događaja niti logičnih rješenja. Informacije će biti cijelo vrijeme konfuzne i nedorečene, sa prizvukom trača, nastavcima poput serija i sl. Prijete zagađenja zraka, avionske nesreće vrlo neobičnog karaktera, prijevara povezanih sa državničkim institucijama i humanitarnim organizacijama. Vjera u Boga, duhovnost i univerzalna svijest nadvaladati će materijalne potrebe barem na kratko vrijeme. Dosta kaosa iz kojega izlaze nevjerojatne energije. Zato se više trebamo oslanjati na intuiciju i snove nego na logiku i svijest.

Mjesec će obilježiti veliki požari globalnog karaktera a popratiti će ih aktivnosti vulkana, ali i bujice. U vrijeme punog mjeseca 12-18.08. sva javna okupljanja biti će daleko iznad očekivanja po broju ljudi, a opasnost je i od masovnih stradanja (poglavito mladih ljudi, žena i djece.

Sukobi koji započnu 08.08. biti će žestoki i prijete uporabom razornih eksploziva (nuklearni). Kroz ljubavne i seksualne skandale uvjeriti ćemo se kako obične ljudske slabosti i požuda upravljaju ne samo sa pojedincima već i sa okruženjem u kojem živimo.

U Hrvatskoj će borba za utjecaj i to moćnih pojedinaca našega društva (bivših i aktualnih) štetiti ugledu naše države. Biti će eliminacije, smrti, afera prisluškivanja i podmuklosti svake vrste. Na žalost tu su incidenti u turizmu, nesreće sportaša, požari.

Loše vijesti za našu državu možemo očekivati 18.08, zatim 28.08 i 31.08.

Napeti dani kada se svatko od nas treba na svoj način zaštiti od stresa, napora, nezgoda jesu 03.08 pa 08 i 09.08, potom 10.08. potom 24.08.

Uživajte u ljetu, u druženju, u ljepoti dana, u zvjezdanoj noći u kulturnim događajima i pozitivnim filmovima, te u svemu lijepom što vas okružuje i mami osmijeh na lice.

 

ASTROPROGNOZA ZA SRPANJ 2011

Mlađak u znaku Raka sa pomrčinom Sunca treća je takve vrste eklipse zaredom i to u istom segmentu ekliptike. Eklipse nam uvijek otvore vrata da osvijestimo i učinimo neke nužne promjene.

Ova srpanjska eklipsa osim Sunca i Mjeseca uključuje još Saturn, Uran i Pluton i stvara tzv kardinalni veliki križ – planetarnu konstelaciju koja kreira snažan intenzitet energije sa kojom se moramo sučiti i nešto sa njome učiniti.

Ta energija je konfliktna. Stoga moramo znati kako iskoristiti njezinu snagu, surađivati i podržavati jedni druge. Nalazimo se na svojevrsnom raskrižju na kojem se od nas očekuje odluka i odabir-izbor u kojem smjeru dalje.

To su novi počeci. Naš život poprima jedan novi smjer. Ako to ne činimo svojevoljno biti ćemo na to prisiljeni od vanjskih okolnosti.

Taj izazov treba iskoristiti za novi korak naprijed, za otpustiti opiranje i da se upustimo u neku novu životnu avanturu.

Morati će gotovo svatko od nas proći unutarnju evoluciju, promjenu. Osjećati ćemo se izvan vlastite kontrole. Nema skrivanja. Moramo odgovoriti. Moramo mijenjati.

Saturn od nas zahtijeva da preuzmemo odgovornost za naše odnose sa drugima. Odnos u kojem jesmo mora sada biti baziran na istini. Ako oklijevamo svemir će učiniti da izađemo iz laži i pokažemo otvoreno istinu, da budemo iskreni. To poglavito vrijedi za odnose sa kojima nismo zadovoljni.
Uran uvijek izaziva kaos ali tako da nas oslobodi nečega staroga i probudi našu svijest za nešto novo. On inicira pobunu, reformu i neovisnost. A kada zaokrene u retrogradno kretanje, od 09.srpnja, kaos će biti još izraženiji i rašireniji po svijetu, uključuje više ljudi, zemalja i sl.

Uranova energija u sukobu je sa Plutonovom tijekom dva ljetna mjeseca. Nove reforme, oslobađanja kroz kaos, restrukturiranje kolektivnih institucija, turbulencija, revolucija, kreativnost (i zračenja, ), sistemske promjene – ključni su izrazi za događaje i energije u tom periodu. 

Vrijeme je da budemo hrabri, uporni, i da aktiviramo snagu naše volje, ali i da otpustimo i prihvatimo ono što se događa. Moramo se osloniti na naše instinkte, slušati našu intuiciju i prepustiti se našoj osobnoj struji, unutarnjem vodstvu. Svemir će nam pomoći samo ako ne pružamo otpor i dozvolimo promjeni da se dogodi.
Ako tako postupimo dobiti ćemo zadovoljstvo, samopoštovanje, samopouzdanje i slobodu. Počinjemo slušati svoje srce, emocije, transformiramo se i čistimo od negativnih emocija ali kroz unutarnje konflikte.

 U Hrvatskoj su stresni datumi 16, 21, 22, 28 i 29.srpanj. Promjene slijede u sektoru financija, novi smjer financijske politike, nove ideje. Mladi muškarci i skupine su u opasnosti (oprezni bi trebali biti svi koji rade u osiguranju banaka i novca). Promjene u pravosuđu. Financijske afere povezane sa naftom, morem i drogama.


ASTROPROGNOZA 13-20.06.2011

 U ovome tjednu očekuje nas Lunarna eklipsa ili popularnim riječnikom rečeno pomrčina Mjeseca. Ona se odražava na promjene koje nisu željene niti očekivana ali su neminovne. Fizički gledano na ekliptici je to točka na kojoj se nalazi ascendentirajući stupanj horoskopa Hrvatske. Ta točka u ekliptici naše zemlje predstavlja izvršnu vlast naše zemlje i premijerski položaj. Znači da oko 15.lipnja ili u nekoliko tjedana očekujmo promjenu u vlasti – određivanje datuma parlamentarnih izbora, raspuštanje tj razlaz koalicije. 

Vremenske nepogode pogađati će istočni i zapadni dio Hrvatske.

Osim navedenoga o našoj zemlji će se pisati u stranim medijima, diskutirati u susjednim zemljama.

Opće trendove opisala bih slijedeće:

-          afere žena iz medija naših i stranih

-          povrede/nesreće sportaša

-          incidenti iz agresije bazirane na strasti i ljubomori

-          problemi u zračnom prometu (međunarodnom) 

-          problemi u vodi: ribe, školjke –zaraze

-          prosvjedi i nesreće ribara (oluje)

-          poskupljenja tj porast cijena (u Hrvatskoj)

-          eksplozije u rudnicima, vlakovima

-          problemi sa minama

-          potresi i zračne oluje (pijavice, cikloni) poglavito u području Amerike, Mexica

-          štrajkovi i prosvjedi poljoprivrednika i aviokompanija, naročito u Francuskoj

-          New Delhi, Katmandu, Calcuta –stradanja masa 

-          Vrijeme vrlo promjenljivo i nepredvidljivo sa puno vlage i oborina

-          Velika koncentracija štetnog zračenja i alergena

 

ASTROPROGNOZA LIPANJ 2011

 Lipanj je mjesec zaokreta na ekliptici. Ne samo da se radi o Rakovoj obratnici već i o tome da p laneti između sebe oblikuju velike fizičke  konfiguracije  koje potiču zaokrete u odnosima: nadjačati će oni uporni, vodeći, spremni za savladavanje prepreka da bi postigli svoj cilj. Eklipse također nagovještavaju povezivanja ljudi iz različitih krajeva svijeta u zajedničkom cilju. Dolazi do izuma na području komunikacija i prometa. Ugrožene su vode: mora, rijeke, jezera a time su ugrožene i biljne i životinjske vrste u vodi.  Zato će se i događati fenomeni koje nitko neće moći objasniti. Jačaju negativna zračenja vrlo opasna po zdravlje, infekcije (krv, mozak, kosti, probavni trakt), a tu je i nuklearna prijetnja.  Prolazak Jupitera od 30 do 40 stupnja ekliptike ublažava globalne financijske probleme (konsolidiranje bankarskog sustava), potiče opravak cijena poljoprivrednog  zemljišta, pića i luksune robe. U periodu od 16 do 27. lipnja mogu se očekivati prometne katastrofe (helikopteri, vlakovi,  brodovi), eksplozije, potresi, poplave/požari  i sukobi, a tih dana će se svi osjećati lošije nego inače. Protesti i štrajkovi dio su masovne neuroze. Puno problema i neočekivanih vijesti dolaziti će iz Norveške, švedske, Danske, Njemačke, Teherana, i Indije.

 U Hrvatskoj će biti verbalnih konflikata na pretek i fizičkih sukoba mladih ljudi, policije.  Na udaru je stambena problematika i sektor strukturalnih investicija. Policija pokušava rasčistiti unutarnje sukobe, prijetnje, sporne dokumente. Njhov ugledni pojedinac će imati privatnu vrstu skandala. Sredinom lipnja Hrvatska ima pozitivnu i pohvalnu izjavu u medijima. Kriza u Vladajućoj koaliciji, odnosima i dokumentima za koje je nadležna i odgovorna Vlada RH naglašena je 23.lipnja, ali i koalicijskog ugovora. Informacije o izborima m ožemo očekivati toga dana

KNJIGA ''UZMITE SUDBINU U SVOJE RUKE''

PROMOCIJE KNJIGE:

ZAGREB U UTORAK 07.06 U 18 H, CENTAR CVJETNI, VBZ KNJIŽARA

RIJEKA U ČETVRTAK 09.06 U 19 H, FILODRAMATIKA, KORZO

 

U izdanju VBZ objavljana je knjiga Anđelke Subašić pod naslovom ''Uzmite sudbinu u svoje ruke''.  Možete je naručiti od sa potpisom i sa posvetom autorice. Javite mi se na e-mail: andelka@andelkasubasic.com

 

<!--[endif]--> 

<!--[endif]--> 

<!--[endif]--> 

<!--[endif]--> 

<!--[endif]-->

 

 
 

Studio 7 d.o.o. - 2009 | Dizajn i izrada - studio Scion